Гол Воробчака не допоміг “Минаю” в матчі з “Шахтарем”

Футбол

У першому офіційному матчі 2023 року «Минай» поступився гранду нашого футболу «Шахтарю».

Домашня гра для закарпатців пройшла у Львові й вийшла доволі результативною – команди на двох забили 5 голів. На жаль, єдиний, хто відзначився у складі минайців – Назарій Воробчак. Це другий гол 22-річного півзахисника у футболці закарпатської команди. Раніше він відзначився у воротах «Дніпра-1».

МИНАЙ (Минай) – ШАХТАР (Донецьк) – 1:4 (1:3).

Голи: 0:1 Степаненко, 9, 0:2 Сікан, 15, 1:2 Воробчак, 32, 1:3 Судаков, 40, 1:4 Сікан, 60.

Минай: Бандура, Гончар, Горін, Нємчанінов, Рогозинський (Мельник, 46), Гечев, Вітенчук, Воробчак (Голуб, 85), Байдал (Шишка, 46), Твердохліб (Паламар, 74), Вишневський (Колесник, 79).

Шахтар: Трубін, Конопля, Бондар, Ракицький (Топалов, 61), Матвієнко, Степаненко (Назаринка, 68), Арт.Бондаренко, Ол-др Зубков (Гочолеішвілі, 61), Джурасек, Судаков (Петряк, 79), Сікан (Келсі, 61).

Перемогти Володимира Шарана хорватському фахівцю Ігору Йовічевічу вдалось лише з 5-ї спроби. Три з чотирьох минулих зустрічей тренерів закінчувались звитягами теперішнього керманича «Минаю», а ще одна гра завершилась внічию.

Учасник 1/8 фіналу Ліги Європи очікувано домінував на полі і ще до перерви забив тричі. Степаненко реалізував подачу з кутового, Сікан забив після передачі зліва Матвієнка, а Судаков за 5 хвилин до перерви відзначився з 11-метрової позначки (пенальті у боротьбі з Рогозинським заробив Конопля).

Попри це номінальні господарі не знітились і до перерви створили три чудових нагоди. Спочатку Ігор Гончар організував тет-а-тет з воротарем Олегу Вишневському. Нападник «Минаю» пробив зовнішньою стороною стопи, але влучив у Трубіна. Згодом під час кутового Конопля загубив за спиною Байдала. Антон пробив з льоту, але вдруге вдало у «рамці» зіграв Трубін. А ось після дальнього пострілу Назарія Воробчака «гірник» помилився – м’яч пірнув у сітку поміж ніг голкіпера. Відзначимо, що у моменті з голом перший «асист» у складі «Минаю» записав на свій рахунок «зимовий» новачок Міхаіл Гечев.

Після перерви донеччани забили ще один раз. Сікан отримав м’яч після передачі Зубкова та здалеку поцілив у нижній кут воріт.

Ще двічі у другому таймі ворота закарпатців рятував Бандура, який не дозволив відзначитись Судакову та Келсі. А уже в компенсований час за «Минай» зіграла поперечина, яка взяла на себе удар з двох метрів Коноплі.

ФК “Минай”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *