Михайло Мельник: “Наша чоловіча збірна зараз за своїми можливостями здатна боротися на рівних з будь-якою збірною світу”

Волейбол Пряма мова

Президент ГО ФВУ Михайло Мельник прокоментував результати жеребкування суперників чоловічої та жіночої збірних України у кваліфікаційному раунді Олімпійських ігор-2024.

“Дівчатам пощастило трохи більше, ніж хлопцям. З тих варіантів, які нам могли випасти, ми отримали одні з найоптимальніших. Хіба-що в ідеалі грати воліли не в Китаї, а в Польщі, сусідній з нами країни, де ми б мали гарну підтримку і не потребували б акліматизації і адаптації до часового поясу. Вважаю, що в нашій групі є три явних фаворити – Китай, Сербія та Нідерланди. З командами Домініканської республіки, Канади, Чехії і Мексики ми здатні грати на рівних і перемагати.

Зрештою, наша збірна спробує нав’язати боротьбу й трійці фаворитів. Вже розмовляв з наставником команди Іваном Петковим. Паніки і страху немає. Він вже дав завдання статистикам, щоб почали вивчення найперше суперниць з інших континентів, з якими ми ще не грали.

Підготовку спершу до Євроліги, а потім до чемпіонату Європи і олімпійської кваліфікації жіноча збірна вестиме в Чернівцях. Наразі ми зайняті пошуками спаринг-партнерів за товариськими матчами і вже маємо попередню згоду від словаків, німців та естонців. Поряд із тим, Іван Петков наполягає на важливості проведення спарингів з командами рівня топ-10 світового рейтингу. Сподіваюся, зможемо домовитися з поляками. Для молодих дівчат дуже важливо звикнути до тих швидкостей, на яких доведеться грати в Китаї”, – цитує президента ФВУ пресслужба організації.

Жіноча збірна України зіграє у групі А, матчі якої відбудуться у Китаї. Суперниками українських волейболісток стануть Мексика, Чехія, Китай, Канада, Нідерланди, Домініканська республіка та Сербія.

women ukraine volleyball team

“Перед жеребкуванням спілкувалися з тренером нашої чоловічої команди Уґісом Крастіньшем. Ми зійшлися на думці, що найоптимальнішим варіантом поміж-країн господарок був би Китай. Найперше тому, що команди двох інших країн-господарок – Бразилії і Японії – сильніші. Однак їдемо в Бразилію. Також не хотілося перетинатися з чинними чемпіонами Європи італійцями. Ця країна зараз переживає справжній волейбольний ренесанс. Італія виграла континентальні першості в усіх вікових категоріях. Зрештою, команда в італійців молода, а це може бути як плюсом, так і мінусом одночасно.

Поряд з тим, певен, наша чоловіча збірна зараз за своїми можливостями здатна боротися на рівних з будь-якою збірною світу. Частина наших гравців виступає у польській PlusLiga, Олег Плотницький – один із лідерів найсильнішого клубу світу. Італійської “Перуджі”.

Інші наші суперники за олімпійською кваліфікацією – Іран, Куба, Німеччина, Чехія, Катар – з числа тих, які ми можемо і вміємо обігрувати. Важливо гарно підготуватися. Базуватиметься збірна України після завершення клубного сезону і в ході підготовки до Євроліги, чемпіонату Європи і олімпійської кваліфікації в Польщі. Певен, зі спаринг-партнерами проблем у нас не буде”, – розповідає Михайло Мельник.

За результатами жеребкування чоловіча збірна України зіграє у групі А, матчі якої відбудуться у Бразилії. Підопічні Угіс Крастіньша зіграють проти господарів збірної Бразилії, а також проти Німеччини, Чехії, Катару, Куби, Ірану та Італії.

men ukraine volleyball team

volleyball.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *