Кристина Філевич: “Молоді дівчата максимально старались допомогти”

Баскетбол

Чемпіон Жіночої ліги БК Франківськ-Прикарпаття завершив сезон, вигравши всі 22 матчі регулярного чемпіонату.

Варто відзначити, що Франківськ-Прикарпаття стане базовим клубом для національної збірної з баскетболу 3х3, яка візьме участь у важливих міжнародних змаганнях влітку, тому для змістовної підготовки збірної до змагань клуб завершив чемпіонат на два тижні раніше.

Індивідуальні нагороди гравчині команд отримають вже після завершення чемпіонату. Зокрема на нагороду MVP першості претендує капітан Франківська-Прикарпаття та гравчиня збірної України Христина Філевич. Наразі вона є кращою за показником РЕ в чемпіонаті – 25,6.

Після перемоги в чемпіонаті та нагородження команди чемпіонським кубком Христина поспілкувалась з прес-службою ФБУ.

– Враховуючи те, яка ситуація в країні, і так як ми брали участь у Європейській лізі, було складно. Слава Богу, все вийшло якнайкраще. Вийшло стати переможницями.

У нас більшість дівчат залишились з минулого сезону. Молоді дівчата максимально старались допомогти, влитись в колектив. Ми зі своєї сторони намагались їх підтримати. Думаю, команда у нас вийшла гарна.

Ми дуже сильно хотіли отримати золото, хотіли перемогти в чемпіонаті. Були хороші суперники – Одеса, Рівне. Але ми доклали максимум зусиль і заслужено перемогли в чемпіонаті. З ким були найважчі матчі? Мені здається, що з Одесою.

Що стосується виступу в Європейській лізі, то там грати було досить складно, тому що ми грали всі матчі на виїзді. В регулярному чемпіонаті у нас був непростий календар з щільним графіком з переїздами. В півфіналі ми виклались максимально, але в деяких моментах все ж поступились супернику. На наступний день проти господарок з Варшави було складніше, можливо нас десь не вистачило. Що могли, то зробили. Шкода, що не вийшло виграти медаль”.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *