«Гірник-Спорт» – «Прикарпаття-ЗСУ» – 1:1. Огляд

Футбол

На тренерському містку Гірника-Спорту дебютував Сергій Дірявка, найбільше відомий як багаторічний асистент Миколи Павлова в Ворсклі та Дмитра Михайленка в СК Дніпро-1. Господарі – головний аутсайдер чемпіонату. Колектив із Горішніх Плавнів не перемагає вже одинадцять матчів. До того ж, у міжсезоння команду поповнили відразу одинадцять новачків. 

На фоні суперника Прикарпаття виглядало фаворитом і в виїзному матчі явно розраховувало на три очки. Гості з перших хвилин більше контролювали м’яч, а підопічні Дірявки розраховували на контратаки. На 15-й хвилині капітан Гірника-Спорт Денис Підручний наважився на удар з-за меж штрафної, але набагато вище воріт. Дуже багато помилялися футболісти обох команд в заключній третині поля.

Після середини тайму цікавіше виглядали господарі, але їм не вистачало точної завершальної передачі. Варто віддати належне колективу із Горішніх Плавнів, який у першій половині зустрічі грав впевнено у центрі поля. Прикарпаття з статусом фаворита протистояння явно не справлялося. Лише на останніх хвилинах тайму гості прокинулися, але удару Писка з меж штрафної не вистачило точності.

А от відразу після перерви трапилася велика сенсація. На 46-й хвилині після передачі Сьомки відзначився один із численних дебютантів Гірника-Спорт Єгор Базаров – 1:0. Шикарний дебют для 21-річного захисника в першому матчі в дорослому професіональному футболі. Пропущений м’яч змусив гостей активніше грати в атаці, адже матч явно пішов не за їхнім сценарієм. 

На 64-й хвилині довелося вступати у гру Клімову, який парирував удар Хоми. Дуже багато було сумбуру у грі колективу з Івано-Франківська, а ось конструктиву обмаль. Варто також відзначити самовіддану гру підопічних Дірявки, які заслуговували лише на схвальні відгуки. Проте ця красива історія не могла не завершитися хеппі-ендом – у кінцівці більш досвідчений суперник збільшив тиск і досягнув успіху.

На 76-й хвилині найбільш реальну можливість відзначитися мав Роман Барчук, але з його ударом у кут впорався голкіпер. А вже через дві хвилини стандарт приніс успіх гостям. Після подачі з кутового Матушевський влучно пробив головою – 1:1. Забитий м’яч додав підопічним Рипана впевненості у власних силах,  але вирвати перемогу вони не змогли. Шикарну можливість відзначитися мав Стаднік, але з декількох метрів він пробив вище воріт. 

Гірник-Спорт у дебютному матчі Дірявки грає внічию з Прикарпаттям – і це можна сприймати як велике досягнення для значно оновленого та (вимушено) омолодженого колективу.

Man of the Match: Георгій Клімов (Гірник-Спорт)
Якби не голкіпер, то господарі сьогодні не змогли б набрати залікові пункти. Георгій грав дуже надійно, а в пропущеному м’ячі його вини немає.

Sport Arena

Чемпіонат України. VBET UA Перша. Група «Вибування». 1 тур
«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 1:1 (0:0)
Голи: 
Базаров (46) – Матушевський (78).

Гірник-Спорт (стартовий склад): Клімов, Чалий, Даценко, Черниш, Базаров, Сьомка, Підручний, Романов, В.Шинкаренко, Громенко, Кравченко. Запасні: Веклич, Горбаченко, Сидоренко, Посєвкін, Сорока, Подрезан, Шептіцький, Вороп, Яковенко, Пасічник, Лебедев.
Прикарпаття (стартовий склад): Герич, Д.Шинкаренко, Швець, Матушевський, Писко, Попчук, Геник, Тітаєвський, Стаднік, Соловйов, Хома. Запасні: Піцан, Демків, Радульський, Рудюк, Титов, Француз, Барчук, Цюцюра.
Попередження: Громенко (55) – Попчук (83), Тітаєвський (90+2).

9 квітня 2023 року. 14:00, Горішні Плавні, стадіон “Юність”. +12 C.
Арбітр: Д.Резніков (Кам’янське). Асистенти арбітра: Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл.), А.Семенов (Дніпро).
4-й арбітр: П.Плєшко (Кременчук). Спостерігач арбітражу: О.Головков (Северодонецьк).

Гірник-Спорт та Прикарпаття грають внічию

У гості до головного аутсайдера чемпіонату завітав колектив із Івано-Франківська. “Прикарпаття” у гостях не перемагало вже п’ять матчів, але в протистоянні з “Гірником-Спорт” мало усі шанси виправити цю статистику. Взимку клуб із Горішніх Плавнів очолив Сергій Дірявка. Команду поповнило відразу одинадцять новачків, але більшість з них сьогодні не вийшли у старті.

Попри всі очікування у першій половині зустрічі цікавіше виглядали саме господарі, які досить впевнено грали у центрі поля. Безумовно, з комбінаційним футболом у них були проблеми, але підопічні Дірявки хоча б намагалися створити гостроту попереду. А ось чим займалися футболісти “Прикарпаття”? Колектив Рипана відверто розчаровував своєю пасивністю. Проте, на останніх хвилинах тайму все ж могли забивати гості, але Писко з вигідної позиції пробив повз ворота.

Відразу після перерви господарі відкрили рахунок. Після прострілу Сьомки відзначився Базаров – 1:0. Дебютний гол на рівні ПФЛ для 21-річного вихованця дніпропетровського футболу. Після пропущеного м’яча почали грати активніше івано-франківці, але з конструктивом у заключній третині поля у них були суттєві проблеми. Гості розраховували на удари здалеку, але точності їм бракувало.

Після середини другого тайму підопічні Рипана почали більше тиснути на ворота суперника. Захисники “Гірника-Спорт” захищалися вже з останніх сил. Допоміг відзначитися гостям стандарт. Після подачі з кутового відзначився Матушевський – 1:1. Після забитого м’яча намагалися вирвати перемогу футболісти “Прикарпаття”, але не змогли. На останній хвилині чудову нагоду відзначитися змарнував Стаднік.

UA-Футбол

1 thought on “«Гірник-Спорт» – «Прикарпаття-ЗСУ» – 1:1. Огляд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *