«Гірник-Спорт» – «Прикарпаття-ЗСУ». Анонс та пряма трансляція

Футбол

У неділю, 9 квітня, у Горішніх Плавнях відбудеться поєдинок 1-го туру другого етапу чемпіонату VBET UA Перша у групі “Вибування”. Місцевий “Гірник-Спорт” на стадіоні “Юність” прийматиме івано-франківське “Прикарпаття-ЗСУ”. За протоколом безпеки воєнного стану гра пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 14:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

Для обох суперників це буде перший весняний матч поточного сезону. У першій частині чемпіонату “Прикарпаття” фактично до останнього туру боролося за четверте місце у групі “А”, але у підсумку фінішувало п’ятим“Гірник-Спорт” був останнім в іншій групі “Б”, і зараз боротиметься за збереження прописки у Першій лізі. Нагадаємо, що команди були розподілені по групах відповідно до результатів першої частини сезону. Чемпіонська група визначить володарів двох путівок до УПЛ, а команди групи “Вибування” розіграють підсумкові 9-16 місця. Команда з Горішніх Плавнів має в активі 3 очки і на восьмій позиції замикає таблицю. Натомість “Прикарпаття” з 9 очками розпочинає другий етап на третій сходинці.

Під час підготовки до весняної частини сезону івано-франківська команда провела сім контрольних ігор. Вдома івано-франківці здобули три перемоги та одну нічию, а на виїзді двічі програли і розійшлися мировою. Найкращим бомбардиром “Прикарпаття” став Андрій Хома, який відзначився 7 голами. “Гірник-Спорт” стартує у другій частині сезону із новим головним тренером Сергієм Дірявкою та одинадцятьма новачками. Всього команда провела 10 контрольних матчів, у яких здобула дві перемоги, тричі зіграла внічию та зазнала п’ять поразок. 

Між собою старожили Першої ліги вже зіграли 7 разів, і тут невелика перевага на боці “Прикарпаття”: три перемоги, дві нічиї і дві поразки (м’ячі 13-9). Перше знайомство у Горішніх Плавнях переможця не виявило – нічия 2:2. Далі “зелено-жовті” тричі були сильнішими – 1:0 і 4:1 (вдома) та 4:2 (у гостях). Після чого “Гірник-Спорт” двічі мінімально переміг в Івано-Франківську – 2:1 та 1:0, а ще одна пересена через COVID-19 гра у Кременчуці завершилася внічию 1:1. Цікаво, що лише в одному з матчів цих команд не було 11-метрових, а в інших поєдинках арбітри призначали аж 12 (!) пенальті.

Варто відзначити, що для двох гравців обох команд прийдешній матч буде принциповим, адже ці футболісти зіграють проти своїх колишніх команд. У складі “Гірника-Спорту” це 25-річний форвард Владислав Горбаченко, а у футболці “Прикарпаття” в першій офіційній грі дебютує 23-річний захисник Дмитро Шинкаренко

Чемпіонат України. VBET UA Перша. Група «Вибування». 1 тур
«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) 
9 квітня 2023 року. Горішні Плавні, стадіон “Юність” – 14:00

Арбітр: Д.Резніков (Кам’янське). Асистенти арбітра: Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл.), А.Семенов (Дніпро).
4-й арбітр: П.Плєшко (Кременчук). Спостерігач арбітражу: О.Головков (Северодонецьк).


Гірник-Спорт – Прикарпаття. На тренерському містку Гірника-Спорту дебютує Сергій Дірявка, який раніше у Першій лізі очолював кам’янську Сталь (26 ігор) і працював у тренерських штабах ще кількох клубів, включаючи СК Дніпро-1 Дмитра Михайленка. Гірник-Спорт не перемагає в чемпіонаті впродовж антирекордних для клубу 11-ти ігор підряд: 4 нічиї та 7 поразок. Прикарпаття не перемагає на полях суперників впродовж 5-ти матчів Першої ліги: нічия та 4 поразки, – зазначає офіційний сайт ПФЛ.

Прогноз FootBoom: 1:2. Дебют Сергія Дірявки на посаді головного тренера “Гірника-Спорт”. Цікаво, яким вийде перший млинець…

Від аутсайдера групи особливо нічого не можна очікувати навесні. Перед новим головним тренером Сергієм Дірявкою стоїть дуже складне завдання, адже всі лідери залишили команду. Доведеться основну ставку робити на молодь, а від неї вимагати стабільності неможливо. “Гірник-Спорт” не перемагає в чемпіонаті впродовж антирекордних для клубу 11-ти ігор підряд: 4 нічиї та 7 поразок. “Прикарпаття” має хороші шанси у неділю перервати свою п’ятиматчеву серію без перемог у гостях, – пише UA-Футбол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *