“Прикарпаття” розійшлось нічиєю зі “Скоруком”

Футбол

Третє місце в гостях у четвертого, а між ними – всього два очка. Це був важливий матч для втішного турніру, і кожна з команд мала свою на нього мотивацію. 

Прикарпаття на старті розділило очки з Гірником-Спорт – головним аутсайдером, який комплектувався навіть не запасними професіональних клубів, а хлопцями з аматорських і юнацьких колективів. Скорук, у свою чергу, переконливо переграв Діназ – 3:0, суперника із схожими можливостями комплектації. Тепер же двоє «тіньових фаворитів» нижньої вісімки мали визначити, хто з них здійснить турнірний ривок.

Чи могли суперники відкривати рахунок ще до перерви? Так, могли. Хороший шанс хвилині так на 30-й був у Барчука, але він не влучив у ворота після хорошої флангової передачі Попчука. Та в цілому перший тайм виявився сповненим боротьби, але не видовищним. Нулі на табло стали його закономірним підсумком.

Відразу після перерви міг Барчук виправлятися за промах у першому таймі – здорово піднявся на подачу кутового, але головою пробив неточно. Та наполегливість центрфорварда обов’язково мала бути винагороджена. Сондей в ході стрімкої атаки через правий край вдало подав, а Барчук вліт пробив правою ногою десь у кут – 1:0. Це другий гол у чемпіонаті для досвідченого бомбардира, кому він присвячений – цілком очевидно. На тижні нападник став батьком.

На куражі Барчук ще раз виходив на хорошу ударну позицію. Прикарпаття мало нагоди закріпляти свою перевагу, натомість, пропустили дуже необов’язковий м’яч у власні ворота. Взагалі після подачі Мігунова мав забивати Куліш, але один із найкращих бомбардирів сучасних нижчих ліг промахнувся по м’ячу. На відскок зреагував Перебора й розстріляв ворота – 1:1. Третій гол у чемпіонаті для Артема – третій тур поспіль він видає важливі голи Скоруку.

Загалом, пізніше у другому таймі хороші моменти мали саме гості – кілька дальніх ударів, спроба пробити з розвороту від Куліша, яка була дуже небезпечною… В цій хитавиці кожна з команд могла виграти, і той же Барчук мітив ударом по діагоналі з 20-ти метрів точно в ціль, але м’яч з рикошетом від захисника опустився кудись на ворота.

Попри те, що часу на голи у команд вистачало, кінцівка пройшла без забитих м’ячів. Навіть довгоочікуваний вихід Волошиновича, який від початку сезону не грав через тяжку травму, не допоміг Прикарпаттю вирвати три очки. 13 очок у Скорука, 11 – у івано-франківців. Буковина та ФК Чернігів залишилися вдоволеними нічиєю головних переслідувачів.

Man of the match: Роман Барчук (Прикарпаття)
Відкрив рахунок і міг забивати ще не раз – якщо називати найбільш гострого і працьовитого гравця матчу, то ось він.

Sport Arena

Чемпіонат України. VBET UA Перша. Група “Вибування”. 2 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Скорук» (Томаківка) – 1:1 (0:0)
Голи:
 Барчук (54) – Перебора (65).

Прикарпаття: Герич, Шинкаренко, Швець, Матушевський, Писко, Попчук (Соловйов, 46), Тітаєвський (Борисевич, 67), Рудюк (Цюцюра, 46), Стаднік (Хома, 84), Сондей (Волошинович, 71), Барчук. Запасні: Сердюк, Демків, Кузьмин, Ю.Радульський, Титов, Француз. 
Скорук: Варцаба, Заєць, Малиш, Клименко, Мігунов, Плахтир, Цуркан (Шаповалов, 57), Перебора, Здирко (Коцюмака, 80), Шмигельський (Сухар, 87), Гарнага (Куліш, 57). Запасні: Осадчук, Бейєр, Ходуля, Приземлін.
Попередження: Барчук (11), Рудюк (28), Швець (68) – Здирко (40).

15 квітня 2023 року. 13:00, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +11 С
Арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Асистенти арбітра: С.Наскалов (Мукачево), В.Аврамчук (Київська обл.).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: В.Антимійчук (Чернівці).


Друга поспіль нічия для “Прикарпаття”

Тиждень тому підопічні Рипана розчарували своєю грою проти головного аутсайдера чемпіонату “Гірника-Спорт”. Колектив із Івано-Франківська все ж зміг вирвати нічию, але в атаці були суттєві проблеми. Футболісти “Прикарпаття” грали дуже сумбурно. А ось “Скорук” навпаки не залишив жодних шансів “Діназу” – 3:0. Саме гості вважалися фаворитами цього протистояння.

У першій половині тайма складно було віддати комусь ініціативу. Боротьби у центрі поля було багато, але до заключної третини поля м’яч доходив рідко. Хотілося бачити більш осмислений футбол, особливо це стосується гостей. Після середини тайму більш активно грали підопічні Степанова, але з конструктивом у них сьогодні було проблеми. На перерву команди пішли без голів.

На початку другого тайму після швидкої атаки Сондей прострілив з флангу, а Барчук в один дотик пробив у кут – 1:0. Втримати перевагу господарі не змогли. З меж штрафної потужно пробив капітан “Скорука” Перебора – 1:1. Варто відзначити, що командам довелося грати за сильної зливи. На полі такої якості складно було комбінувати. Вирвати перемогу ніхто із суперників не зміг – 1:1.

UA-Футбол

Перед матчем зі “Скоруком” футболісти “Прикарпаття-ЗСУ” вийшли у футболках в пам’ять про Заслуженого майстра спорту, чотириразового чемпіона світу з кікбоксингу Віталія Мерінова, що наприкінці березня загинув від рук окупантів. Герої не вмирають! Слава ЗСУ!

1 thought on ““Прикарпаття” розійшлось нічиєю зі “Скоруком”

  1. Повна беспорадність з боку Прикарпаття… Поставленої гри немає. Важко дивитися на ті муки команди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *