Юрій Процюк: “Вивчаємо, аналізуємо, розбираємо суперників до молекул”

Баскетбол

Жіноча збірна України 3х3 розпочинає свої виступи в жіночій Світовій серії – головним змаганням на професійній мапі 3×3 серед жінок.

Сезон 2023 року розпочався 6 травня в Ухані та завершиться фіналом в Улан-Баторі 16-17 вересня. Всього заплановано 20 етапів. Україна стартує з другого етапу в азербайджанській Астарі.

Головний тренер збірної Юрій Процюк взяв на етап наступну четвірку гравчинь: Кристина Філевич, Вероніка Космач, Оксана Моллова, Міріам Уро-Ніле.

На груповому етапі наша команда зіграє з переможцем Жіночої серії 2021 року, першою сіяною Німеччиною, а також проти Єгипту – переможця Кубка Африки 2022 року.

Наставник жіночої збірної України 3х3 Юрій Процюк дав коментар прес-службі ФБУ перед стартом у жіночій Світовій серії

– Команда та тренерський штаб хоче подякувати ФБУ за можливість приймати участь у Світовій ліги. Федерація доклала багато зусиль, щоб ми грали з елітними командами, вирішила питання з ФІБА. Завдяки цьому ми маємо можливість повернутись до еліти жіночого баскетболу 3х3, грати в топовій лізі з кращими командами світу.

Про суперників на груповому етапі в Астарі

Німеччина грає майже одним складом п’ять років і є чемпіоном Світової ліги 2021 року, йде другою в світовому рейтингу. Зіграна, збалансована команда, яка на кожному етапі, де приймає участь, мінімум грає в півфіналі. Це саме за себе говорить.

Єгипет теж непроста команда, яка стоїть вище нас в рейтингу і фактично є прямим нашим конкурентом в світовому рейтингу. Ця збірна є переможцем Кубку Африки 3х3 у 2019 та 2022 році, а лідера команди Сораї Мохамед називають однією з зірок світового баскетболу 3х3.

Вивчаємо, аналізуємо, розбираємо суперників до молекул. Головне для нас готуватись, грати.

Про підготовку

Дівчата готувались, я не можу дорікнути їм в бажанні – вони максимально викладались на тренуваннях, яких у нас було по 2-3 в день. Команда виросла тактично, у нас є напрацювання під різних суперників. На цьому етапі ми приділяли увагу тактичним моментам, функціонально дівчата десь будуть грати під навантаженням. Але лише ігри покажуть їх готовність на сьогодні. Звичайно, ми ще знаходимось не в оптимальних кондиціях, тому що пік готовності плануємо на відбір на чемпіонат Європи та Європейські Ігри. Для нас виступ в Астарі – це підготовчий старт.

Але це вже серйозні старти, де кожен грає на результат і ніхто не відмовиться від перемог. Звичайно ми прикладемо максимум зусиль для успішного виступу.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *