Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 готується до Європейських ігор у Франківську

Баскетбол ТОП

Жіноча збірна України з баскетболу 3×3, у складі якої грають спортсменки з Івано-Франківська, виступатиме на Європейських іграх. Змагання відбуватимуться 21 червня у Кракові. Як в Івано-Франківську проходять тренування до цих змагань, читайте у матеріалі Суспільного.

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 зіграє на Європейських іграх проти команд Литви, Польщі та Естонії. З ними українська команда потрапила до групи C, каже головний тренер Юрій Процюк.

Тренер жіночої баскетбольної команди з Івано-Франківська

“Насамперед хочемо самі собі доказати, що ці перемоги, які були на кваліфікації чемпіонату Європи, вони — заслужені. Ми підготувалися і гарно виступили. В останній тиждень, який залишився до Європейських ігор, відкоригуємо деякі моменти з тактики. Нічого нового видумувати не будемо, працюватимемо у звичному режимі”, — розповідає Юрій Процюк.

З його слів, готуватися до Європейських ігор його підопічні почали з квітня, беручи участь у різноманітних змаганнях. Баскетболістка Вероніка Космач каже: для них такий режим є звичним.

Спортсменка жіночої збірної України з баскетболу

“Це — не перший рік, коли ми граємо сезон, а потім одразу переходимо до збірних тренувань. Я вважаю, що тіло вже звикло. Зрозуміло, що ми втомлюємося, але, як кажуть, вибору немає. Ми розуміємо для чого ми це робимо”,— говорить Вероніка Космач.

Гравчиня команди Міріам Уро-Ніле каже, що на іграх проти них виступатимуть сильні суперниці.

Баскетболістка жіночої команди України з баскетболу

Одну з команд ми знаємо дуже добре. Це — Польща. Ми з ними грали на жіночій серії, бачили їх у Франції на турнірі. Ми гратимемо з ними. Оскільки вони приймають цей турнір, то це вже буде важко. Так завжди, коли підтримують багато людей, важче грати. З іншими командами я ще не грала. Тому тренуємося наполегливо”, — каже Міріам Уро-Ніле.

Проводити товариські матчі перед Європейськими іграми, зі слів Юрія Процюка, українська команда не буде. Спортсменки берегтимуть сили для основних змагань.

Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *