Українці почали більше цікавитися спортом та азартними іграми: дослідження ZMR.ORG.UA

Інші

Безумовно, 2022 рік видався вкрай складним для України та українців. Більшості було не до спорту та розваг, і це в теперішніх реаліях цілком зрозуміло. Втім вже у 2023 році спостерігається пожвавлення в цих напрямках — українці дійсно стали приділяти більше уваги спортивним змаганням та навіть цікавляться азартними іграми, які, нагадаємо, легалізовані в Україні з 2020 року. До такого висновку прийшли представники агрегатора бонусів в онлайн-казино ZMR.ORG.UA.

Дуже показовим є те, що гральний бізнес впродовж першого кварталу 2023 року сплатив податкових платежів на суму 2,2 млрд гривень (станом на 1 червня 2023 року). А це буквально в чотири рази більше, ніж за увесь 2022 рік, коли було сплачено близько 550 мільйонів гривень.

Але експерти зазначають, що причина збільшення податкових надходжень — не лише в активізації гравців.

За словами представників ZMR.ORG.UA, українці все ще не поспішають витрачати кошти на азартні ігри. Багато хто використовує різноманітні способи грати без поповнення депозиту: фріспіни, бездепозитний бонус тощо. Насправді збільшення надходжень — це результат злагодженої роботи Бюро економічної безпеки, СБУ, прокуратури та НБУ з метою виявлення схем ухилення від сплати податків через маніпулювання платежами та приховування їх реального призначення.

Нагадаємо: в березні 2023 року Нацбанк позбавив ліцензії «АЙБОКС БАНК» та «МЕТРОПОЛІТАН БАНК», через те, що вони проводили платежі, повʼязані з нелегальними азартними іграми. І це насправді лише один з кроків, завдяки яким надходження до держбюджету з боку грального бізнесу зросли.

Та все ж ігнорувати цікавість українців до азартних ігор та спорту (зокрема й кіберспорту) також не варто. Зростає й кількість гравців та клієнтів букмекерських контор, разом з тим зростають і ставки. А гральні заклади та букмекери всіляко заохочують аудиторію. Наприклад, надають бонуси за реєстрацію, пропонують програми лояльності чи збільшений кешбек: http://zmr.org.ua/.

Разом з тим в ZMR.ORG.UA зазначили, що для дійсно суттєвого збільшення податкових надходжень від грального бізнесу та букмекерів необхідно, щоб склалися декілька факторів:

  • Максимальне дотримання законодавства про азартні ігри та фінансовий моніторинг, щоб уникнути штрафів і відкликання ліцензій.
  • Розвиток інфраструктури та технологій для надання якісних і безпечних послуг гравцям, зокрема в онлайн-форматі.
  • Залучення нових клієнтів і утримання лояльності наявних за допомогою бонусних програм, реклами та спонсорства.
  • Розширення асортименту ігор та ставок з огляду на інтереси та уподобання українських гравців.
  • Співпраця з державними органами та громадськими організаціями щодо протидії залежності від азартних ігор та захисту прав споживачів.

Та найголовнішим фактором все ж лишається завершення війни й перемога України, а далі — економічне та соціальне відновлення, без якого жоден бізнес в принципі не може працювати на повну силу та приносити більше коштів в державний бюджет. Тому наше завдання, як і раніше, — працювати на перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *