Визначились всі учасники чемпіонату Європи-2023 з баскетболу 3х3

Баскетбол ТОП

На Кіпрі розіграли останні путівки на чемпіонат Європи з баскетболу 3х3, який відбудеться 5-7 вересня в Єрусалимі.

Нагадаємо, на минулому тижні жіноча збірна України з баскетболу 3х3 посіла перше місце в групі на відбірковому турнірі чемпіонату Європи у румунській Констанці і кваліфікувалась на континентальну першість. А ось наша чоловіча збірна зупинилась за крок до виходу на чемпіонат Європи.

Там зіграють по 12 збірних у чоловіків та жінок. Останні путівки (по одній у чоловіків та жінок) були розіграні 17-18 червня в Лімассолі, Кіпр між збірними, які посідають 29 і нижче місце європейського рейтингу у чоловіків та 26 і нижче у жінок.

У чоловіків переможцем турніру стала збірна Кіпру, яка у фінальному матчі драматично в овертаймі переграла Ірландію 19:18.

А ось у жінок останню путівку несподівано здобула збірна Люксембургу, яка посідає 80 місце в рейтингу збірних в світі та 31 в Європі. Вона у фінальному матчі здолала фаворита відбіркового турніру збірну Азербайджана 9:6.

Таким чином у жінок на чемпіонаті Європи-2023 зіграють господарі збірна Ізраїлю, а також Франція, Німеччина, Литва, Нідерланди, Україна, Іспанія, Італія, Португалія, Угорщина, Чехія та Люксембург.  

У чоловіків до Ізраїлю, Сербії, Литви, Нідерландів та Латвії, які автоматично отримали путівки на ЧЄ, туди відібрались також Франція, Австрія, Чехія, Бельгія, Хорватія, Німеччина та Кіпр.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *