Дводенний марафон 3х3 у Івано-Франківську пройде у Парку Шевченка

Баскетбол

Парк культури та відпочинку ім Т.Г. Шевченка у Івано-Франківську, який розташований між вулицями Гетьмана Мазепи та Чорновола, стане місцем дводенного баскетбольного свята 3х3.

Найближчими вихідними (1-2 липня) там пройде перший етап чемпіонату України 3х3 серед чоловічих та жіночих команд .

Змагання відбудуться на професійному олімпійському корті 3х3, а от зіграти зможуть не лише професіонали, а й любителі. Задля цього потрібно пройти просту процедуру реєстрації за наступними посиланням:

Реєстрація на перший етап чемпіонату України 3х3 категорії U-16 в Івано-Франківську (1 липня)

Реєстрація на перший етап чемпіонату України 3х3 в Івано-Франківську (2 липня)

Також у суботу, 1 липня, в рамках дводенного свята відбудеться фінальний етап жіночого Кубку України.

Призовий фонд чоловічого етапу чемпіонату України становитиме 42 тисячі гривень, а серед жінок розіграють 16 тисяч гривень.

У час, коли в  Україні триває війна ми маємо і соціальну місію та підтримуємо своїми донатами ЗСУ. Зокрема за час проведення Кубків України 2022-го та 2023-го років, а також Чемпіонату України U23  свій призовий фонд  учасники відправили на підтримку ЗСУ та сімей загиблих.  

У цьому сезоні чемпіонату України 3х3 50% призового фонду з кожного з етапів чемпіонату України, а також заявочні внески ФБУ та учасники Чемпіонату України передадуть через Фонд United24 для ЗСУ. А решту 50% виграють призери змагань.

З поміж інших команд учасниць чемпіонату України на змаганнях в Івано-Франківську будуть представлені чоловічі та жіночі збірні України U21 та U17, які готуються до міжнародних стартів. Зокрема українські молодіжки уже в липні зіграють у Лізі Нації, що є важливим стартом для набору очок для світового рейтингу, що в свою чергу впливає на олімпійську кваліфікацію. Збірні U-17 готуються до виступів на Європейському юнацькому літньому олімпійському фестивалі та до кваліфікації на чемпіонат Європи. Також основним складом зіграє національна жіноча збірна з баскетболу 3х3, яка пройшла кваліфікацію на ЧЄ, зіграла на Європейських іграх, а наразі готується до виступів на етапах Світової серії.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *