Дмитро Неволін: “Цілі завжди у нас високі, але ми маємо виходити з ситуації”

Баскетбол

Жіноча збірна України U-21 вже цього тижня стартує в сезоні Ліги націй 3х3.

14, 15 та 16 липня перші три етапи для нашої збірної відбудеться в рамках туру у французському Вуароні. В цьому турнірі також візьмуть участь команди Франції, Нідерландів, Румунії, Латвії та Словаччини.

В рамках групового раунду на етапі у Вуароні збірні буде розподілено наступним чином:

14 липня (група А): Франція, Україна, Латвія

15 липня (група А): Нідерланди, Україна, Латвія

16 липня (група В): Нідерланди, Україна, Словаччина

Після виступу на турнірі у Франції наші збірні переїдуть до Румунії, де зіграють ще три етапи в рамках другого туру Ліги націй, який прийматиме Бухарест. В цьому турнірі братимуть участь ті самі команди, які гратимуть у Франції.

Про склад на Лігу націй, підготовку та цілі прес-служба ФБУ поговорила з наставником жіночої збірної України U-21 Дмитром Неволіним.

Підготовка

Тренувались ми з середини травня у Івано-Франківську. За цей час ми відіграли два міжнародні турніри. Спочатку їздили на турнір у польський Вроцлав, де одержали перемогу. Далі був виступ в Івано-Франківску у фінальному етапі Кубку України та першому етапі чемпіонату України 3х3.

На цих вихідних ми їздили у Варшаву, де провели ряд контрольних матчів з молодіжними збірними Польщі різного віку. Ми оцінили свій рівень перед стартом Ліги націй, зіграли якісні ігри.

Склад

На перші три етапи у французький Вуарон їдуть Богдана Лапхан, Крістіна Узельман, Тетяна Ткаченко, Анастасія Ковтун та лідер команди, гравчиня національної збірної Дар’я Дубнюк.  За домовленістю Тетяна Ткаченко після трьох етапів у Вуароні відправляється в розташування молодіжної збірної України U-20, а до нас приєднається Ксенія Панькіна.

Це та шістка гравців, які за підсумками зборів та тренувань потрапили до фінальної ротації і в кожної з них буде шанс себе проявити.

Суперники

Франція буде дома, вона є фаворитом у змаганнях 3х3 будь якого віку, будь яким складом. Нідерланди завжди знаходяться в топі баскетболу 3х3, при тому що вони такий жорсткий баскетбол показують. Румунія буде приймати другий тиждень змагань у Лізі націй, тому вони теж намагатимуться виступити як найкраще.

В перший день у Вуароні в групі ми граємо проти Латвії і Франції, тому саме на матч з цими командами ми налаштовуємось в першу чергу.

Завдання

Цілі завжди у нас високі, але ми маємо виходити з ситуації. Суперники по групі у нас серйозні, тому з головним тренером національної збірної Юрієм Процюком ми вирішили збалансувати склад – є досвідчена Дар’я Дубнюк, 20-річна Узельман, а інші більш молодші дівчата. Ми не хочемо, щоб цей склад виступив в цьому році і в наступному нам довелось награвати новий – закладаємо фундамент на роки, щоб ці ж дівчата і в наступному році грали в збірній U-21, а зараз здобували необхідний досвід.

Але і турнірних задач ніхто перед дівчатами не знімає, адже успішний виступ у Лізі націй – це дорогоцінні очки в олімпійський рейтинг України. Потрапляння на Олімпійські ігри – це основна мета і ми робимо все можливе для цього.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *