VBET Екстра-ліга: визначено контури, дати та умови проведення чемпіонату

Футзал

Напередодні відбулась нарада керівників клубів VBET Екстра-ліги, яка проходила під головуванням президента АФУ Сергія Владика та віцепрезидента Володимира Гримайла.

У роботі наради взяли участь десять керівників десяти команд-учасниць майбутнього сезону: «ХІТ» (Київ)«Енергія» (Львів)«ін.ІТ» (Львів)«Ураган» (Івано-Франківськ)«Кардинал-Рівне» (Рівне)«Сокіл» (Хмельницький)МСК «Харків» (Харків)«Рятувальник» (Ромни), а також об’єднаної команди «Аврора-КЛАСТ» (Київ) та новачка «СкайАп Футзал» (Київ). На жаль, на старт нового сезону не вийде черкаський «Черкасиобленерго».

У ході наради були погоджені умови участі команд у новому сезоні, а також визначені та погоджені формат та умови взаємодії клубів з АФУ та титульним партнером ліги – міжнародною компанією «VBET». Таким чином, головний чоловічий дивізіон українського футзалу у новому сезоні, так само як і у минулому, носитиме назву «VBET Екстра-ліга». Також учасники погодили обговорений раніше формат та систему розіграшу чемпіонату: три кола регулярного чемпіонату та стадії плей-оф для вісімки кращих команд.

Новий сезон стартує 17 серпня матчем за Суперкубок України, в якому зіграють чемпіон України, «ХІТ» (Київ) та володар Кубку України, «Кардинал-Рівне» (Рівне). Місто, у якому відбудеться поєдинок за Суперкубок України, стане відомо після відповідного тендеру.

Базова дата першого туру нового чемпіонату – 26 серпня.

Базова дата закінчення регулярного чемпіонату – 22 квітня.

Базова дата початку стадії плей-оф – 3 травня.

Чвертьфінальна стадія плей-оф триватиме до двох перемог однієї з команд. Півфінальна та фінальна стадії плей-оф триватимуть до трьох перемог однієї з команд. Так само до трьох перемог однієї з команд триватиме серія за третє місце. Якщо буде необхідність проведення п’яти матчів серії за чемпіонство, то вирішальна гра буде зіграна 22 червня.

Що стосується Кубку України, то одразу варто зазначити, що у новому розіграшу Кубку України замість «Фіналу восьми» повертається «Фінал чотирьох». Клуби VBET Екстра-ліги починатимуть боротьбу за Кубок України зі стадії 1/8 фіналу (базова дата перших матчів – 7 лютого). До цієї стадії будуть зіграні попередні та відбіркові раунди турніру. Сам «Фінал чотирьох» буде зіграний наприкінці квітня.

Додатково повідомляємо, що жеребкування календаря нового чемпіонату заплановане на 26 липня.

Пресслужба Асоціації футзалу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *