Одна з гравчинь цього чемпіонату світу забивала за калуську команду в єврокубку

Футбол

І представляє вона не європейську збірну.

Цей турнір вже носить назву Ліга Чемпіонів, як і головний клубний євротурнір у чоловічому футболі.

Тоді, у 2008-му, історію калуського “Нафтохіміка” в єврокубку творила австралійка Айві Люік, яка відзначилась чотирма голами у шести матчах.

На першому етапі чемпіонки України переграли найкращу команду Польщі, Греції та Естонії і потрапили в 16-ку кращих команд Європи.

Вроцлав – Нафтохімік – 0:1

Нафтохімік – ПАОК – 1:0

Левадія – Нафтохімік – 1:2

В усіх трьох матчах саме голи австралійки були вирішальними.

У другому груповому раунді суперники були куди сильніші і не залишили майже ніяких шансів нашим футболісткам. Калушанки поступились віце-чемпіонкам Німеччини, чемпіонкам Іспанії та чемпіонкам Данії.

2001 Дуйсбург – Нафтохімік – 5:1

Нафтохімік – Брондбю – 1:5

Нафтохімік – Леванте – 1:4

Після цієї історії гравчиня змінила ще тринадцять (!!!) клубів (Австралія, Канада, Ісландія, Англія, Норвегія, Швеція, Іспанія, Італія) і зараз виступає за шведський “Хекен”.

Вже вдруге Люік є частиною “матільдас” на чемпіонаті світу.

“Зіграти на чемпіонаті світу на рідній землі – це щось неймовірне. Це чудова нагода показати гру перед своїми рідними, друзями та вболівальниками. Адже ніколи Австралія не приймала подібних турнірів і це повинно дати новий поштовх для юних дівчат та хлопців не тільки на нашому континенті, а й в цілому світі”, – говорить 38-річна футболістка.

Варто також додати, що тоді у Франківську і Калуші за “Дуйсбург” зіграла ще одна теперішня зірка і учасниця цього світового форуму Александра Попп з Німеччини.

Women’s sport UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *