“Прикарпаття-ЗСУ” – “Карпати”. Анонс кубкового матчу та пряма трансляція

Футбол

У середу, 2 серпня, будуть зіграні поєдинки другого попереднього етапу Vbet Кубка України. На цій стадії турніру у боротьбу за трофей вступають представники Першої ліги. Івано-франківське “Прикарпаття-ЗСУ” на стадіоні “Рух” зустрінеться з львівськими “Карпатами”.

За протоколом безпеки воєнного стану матч пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 15:00 на YouTube-каналі МФК “Прикарпаття” і телеканалі ОТБ “Галичина”. Також цю кубкову гру можна буде переглянути на великому екрані у Палаці Потоцьких (вул. Шпитальна, 3).

Дві перемоги “зелено-білих” у чемпіонаті

Новий футбольний сезон обидві команди відкрили вдома минулого вікенду. У п’ятницю “Карпати” мінімально перемогли новачка “Хуст” (1:0), а у суботу “Прикарпаття-ЗСУ” розійшлося миром з хмельницьким “Поділлям” (1:1). Варто відзначити, що у новітній історії географічні сусіди зіграють лише свій третій офіційний матч. Адже нинішній футбольний клуб зі Львова заснували 14 жовтня 2020 року з метою продовження традицій команди “Карпати” (Львів), яка була розформована у 2021-му. 

За два роки “зелено-білі” подолали шлях від аматорів до Першої ліги ПФЛ. Минулого сезону на першому етапі чемпіонату у Групі “А” карпатівці двічі були сильнішими: у Львові здобули мінімальну вольову перемогу 2:1, а в Івано-Франківську забили два голи ще до перерви – 0:2.

Офіційний сайт ПФЛ подає статистику очних зустрічей команд з Івано-Франківська та Львова за часи незалежності України, плюсуючи до загальних цифр виступи старого “Прикарпаття” (1981-2003), “Спартака” (2003-2007) і оновленого у 2016-му році МФК “Прикарпаття”. Загалом з 1994-го року географічні сусіди і принципові суперники зіграли 19 матчів: 9 перемог львів’ян, 5 нічиїх, 5 разів вигравали прикарпатці (різниця м’ячів 23-14).

Кубкові шляхи обох суперників

24 липня виповнилося сім років з того часу, як відроджений футбольний клуб з Івано-Франківська повернувся на спортивну мапу України. “Прикарпаття” провело два сезони на шляху до Першої ліги, де кілька днів тому стартувало у шостому поспіль чемпіонаті. А от у національному Кубку “зелено-жовті” зіграли у п’яти розіграшах, де найвищим досягненням став вихід до 1/8 фіналу…

У сезоні 2017/18 друголіговий колектив спершу “насухо” переміг у гостях “Арсенал-Київщину” (3:0) і тернопільську “Ниву” (2:0), а згодом вдома здолав представника Прем’єр-ліги – львівські “Карпати”. Понад 10 тисяч вболівальників на стадіоні “Рух” стали свідками цієї історичної перемоги! На голи Боришкевича і Дербаха в гостей у компенсований час відповів Мемешев – 2:1. Цікаво, що у складі обох команд залишилися лише двоє учасників того Галицького дербі. Щоправда, Василь Геник та Амбросій Чачуа були лише в протоколі матчу, а на футбольне поле так і не виходили. В 1/8 фіналу “Прикарпаття” поступилося чернігівській “Десні”, яка того сезону з другої спроби таки вийшла в УПЛ.

Далі два роки поспіль франківці припиняли боротьбу на стадії другого попереднього раунду. У двох наступних кубкових кампаніях прикарпатці не без пригод таки проходили до 1/16 фіналу, але здолати прем’єрлігові команди більше не судилося. А от “Карпати” вдруге стартують у Кубку Україниі. У сезоні 2021/22 “зелено-білі” подолали два попередні етапи, здолавши АФСК Київ (3:0) і галицькі “Карпати” (1:0). Однак на шляху до 1/16 фіналу тоді ще друголігова команда Андрія Тлумака поступилася вдома “Волині” у додатковий час (2:3).

У середу очікуємо чергове західноукраїнське дербі. Запрошуємо вболівальників подивитися трансляцію цього кубкового матчу на великому екрані і підтримати МФК “Прикарпаття”! Традиційна фан-зона діятиме на території Палацу Потоцьких (вул. Шпитальна, 3). Вхід безкоштовний.

Vbet Кубок України. Другий попередній етап
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Карпати» (Львів)

2 серпня 2023 року. Івано-Франківськ, стадіон “Рух” – 15:00
Арбітр: О.Когут (Тернопіль). Асистенти арбітра: О.Дубовий (Луганськ), Д.Рубан (Київська обл.).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *