Чемпіонат ААФУ. 1 тур: “Пробій” втратив перемогу, “ФАПФ” дебютує з поразки

Футбол

Огляд матчів 1-го туру чемпіонату ААФУ.

  • 13 серпня

Пробій (Городенка) – Агрон (Великогаївська ОТГ) – 2:2 (0:0)
Голи: Радульський, 65, Дитко, 69 ‒ Процик, 76, Гром’як, 90+4

Пробій: Панчак, Борисевич© (Харук, 81), Романчук, Пархуць, Сікач, Дриган (Кукурудз, 56), Павлюк, Радульський, Мордас (Микуляк, 88), Волошинович, Дитко (Андрусяк, 90+3). Запасні: Ярмощук, Білик, Вишиванюк, Пасічняк, Криховецький. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

Агрон: Рогаль, Соколовський, Данилюк, Олексюк, Ковалик©, Стриєшин (Кохман, 68), Луцик (Пришнівський, 68), Білик, Червонецький, Гром’як, Процик. Запасні: Войнарський, Семенець, Мельник, Павлусь. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

  • 13.08.2023. 14:00. Городенка. Стадіон «Колос». Поле – 4; +28С
  • Суддя: Галіцин Роман (Суми)
  • Попередження: Олексюк, 14, Борисевич, 40, Білик, 61, Процик, 77, Богородіченко (гол.тр.АВ), 82

Центральний матч туру відбувався в місті Городенка. Старожил змагань і один із претендентів на вихід у плей-офф Агрон завітав у гості до команди під керівництвом Ковалюка, яка зібрала цілу плеяду провідних гравців Івано-Франківської області.

Головні події в цьому протистоянні відбулися після перерви. Відкрито рахунок було після кутового від Павлюка. Радульський вдало пробив головою, і м’яч з відскоком від газону опинився в сітці – 1:0. Агрон намагався відігратися, пішла атака через правий фланг із гострим прострілом, який ліквідували воротар Панчак і захисник Пархуць, і в відповідь на це Пробій подвоїв свою перевагу. Борисевич зіграв на перехопленні й відпасував правіше на свого форварда, а Дитко вискочив прямо на голкіпера. Перший удар Рогаль парирував, але Дитко був першим на добиванні й відправив м’яча вже в порожні ворота – 2:0.

Ось тут вирішувалося все: очевидно, третій гол господарів поставив би крапку в протистоянні, натомість це Агрон проявив вольові якості. Гості прокладали атаку через правий фланг, і вже здавалося, що середня лінія городенківців справилася з загрозою. Та наполегливий Червонецький знову перехопив м’яча, підключив активного Процика, який із гоструватого кута пробив під поперечину – 2:1.

В останні хвилини матчу команди обмінялися гострими атаками, проте Агрон зумів провести багатоходівку, переводячи м’яча з флангу на фланг. У підсумку Білик м’яко навісив на дальню стійку, де Гром’як у високому стрибу направив м’яча в ворота – 2:2. Надвольова нічия великогаївців, яка, разом із тим, показала й великий потенціал такого новачка, як Пробій.

Герой матчу – Назар Процик (Агрон)

Забив сам і взяв участь у другій результативній комбінації. Ця нічия для Агрона може виявитися напрочуд важливою в підсумках першого етапу, і Процик – один із головних її героїв.

Відеоогляд матчу:

СК Вільхівці – ФАПФ (Івано-Франківськ) – 4:2 (0:1)
Голи: Маркевич, 59, Кірєєв, 62 Гаврилюк, 65, Кучеренко, 85 ‒ Неледва, 25, Тимошенко, 51 (а/г)

Вільхівці: Гумметов, Гаврилюк (Кучеренко, 71), Ульянов, Лєсунов, Мілєсін (Цуркан, 60), Клочан© (Минайленко, 54), Кірєєв (Плотко, 89), Маркевич, Тимошенко (Радченко, 89), Лісовенко (Куцин, 46; Головін, 81), Хрієнко. Запасні: Кіктенко, Гриньов. Головний тренер: Сергій Дірявка.

ФАПФ: Андріюк, Базюк, Равлюсь, Горинь, Пицик, Ківнюк, Дем’яник©, Пащак, Василів (Шкварилюк, 77), Неледва, Лазар (Вад.Салій, 77). Запасні: Сморжанюк, Костишин, Максимів, Громадюк, Пекарук. Головний тренер: Володимир Салій.

  • 13.08.2023. 15:00. Вільхівці Стадіон «Арена-парк». Поле – 4; +33С
  • Суддя: Садковський Ігор (Тернопільська обл.)
  • Попередження: Ківнюк, 8, Пащак, 57, Базюк, 67

Обидві команди – дебютанти аматорського чемпіонату України. Більш досвідчений склад у господарів – до того ж, кілька екс-професіоналів у складі СК Вільхівці отримали такого досвідченого тренера, як Дірявка – фахівця з досвідом виступів у національній збірній України та спільної роботи з такими тренерами, як Микола Павлов і Дмитро Михайленко.

Господарі справді володіли ініціативою, проте пропустили першими. Передачу флангового захисника Мілєсіна на центрального півзахисника Клочана перервав нападник Лазар. Василів відразу ж навісив із лівого флангу, так що Неледва направив м’яча головою в притирку зі стійкою – 0:1.

Спроби вільхівчан відігратися не досягли успіху, навпаки, відразу після перерви ще один курйоз допоміг Футбольній академії подвоїти свою перевагу. На кутовий від Василіва знову висувався Неледва, проте цього разу Тимошенко зрикошетив м’яча в свої власні ворота – 0:2. СК Вільхівці опинилися в скрутному становищі, і якраз тут проявилися вольові якості цього колективу.

Не пройшло й десяти хвилин, як на кутовий Лєсунова висунувся Маркевич і красивим ударом п’ятою підправив м’яча в сітку – 1:2. Слідом Цуркан розігрався з Маркевичем і навісив, голкіпер гостей прикро не втримав м’яча на виході, тож Кірєєв на дальній стійці встиг зіграти на підбиранні й лівою ногою з гоструватого м’яча розстріляв ворота – 2:2. СК Вільхівці пішли в наступ, притиснули суперників, і коли здавалося, що ФАПФ відбився після кутового, пішла додаткова подача Лєсунова з лівого флангу, м’яч відскочив до Гарвилюка, який із лінії воротарського майданчика проштовхнув його в сітку – 3:2. Ці три голи відбулися з інтервалом у три хвилини кожен.

А в кінцівці, коли хиткий рахунок залишав можливість сенсації, Лєсунов запустив діагональ з лівого флангу на правий, Головін у дотик з відскоком від газону скинув на Кучеренка, який смачним ударом з правої поставив крапку в цій драматичній зустрічі – 4:2.

Герой матчу – Владислав Лєсунов (СК Вільхівці)

В мінімум трьох із чотирьох, забитих його командою, Лєсунов взяв безпосередню участь. Його подачі зі стандартів і з гри надавали керунок атакам закарпатців і призводили до гостроти.

Sport Arena

Турнірна таблиця гурпи 1 після 1 туру:

МКомандаІВНПМО
1СК Вільхівці (Закарпатська область)11004:23
2ФК Куликів (Львівська область)11002:13
3-4Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)10102:21
3-4Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)10102:21
5-6Марамуреш (Нижня Апша (Закарпатська область)10100:01
5-6Фенікс (Підмонастир, Львівська область)10100:01
7-9Колос (Полонне, Хмельницька область)00000:00
7-9Подоляни (Тернопіль)00000:00
7-9Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)00000:00
10VIVAD (Романів, Житомирська область)10011:20
11ФАПФ (Івано-Франківськ)10012:40

Наступні матчі:
2 ТУР
19.08 (субота)
Колос (Полонне) – Фенікс (Підмонастир)
ФАПФ (Івано-Франківськ) – Подоляни (тенопіль)
VIVAD (Романів) – СК Вільхівці
20.08 (неділя)
Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) – ФК Куликів
23.08 (середа)
НК Пробій (Городенка) – Марамуреш (Нижня Апша)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *