“Ураган” стартував перемогою в чемпіонаті

Футзал

«Енергетичним» дербі стартував 30-й за ліком футзальний сезон в Україні.

У п’ятницю, 25 серпня, відбувся 1-й тур VBET Екстра-ліги сезону 2023/24. В запеклому «енергетичному дербі» іванофранківський «Ураган» здобув перемогу з рахунком 1:3.

Обидві команди розпочали дуже активно. Вже на самому початку гри суперники обмінялись гольовими моментами. Спочатку Пітуля виручив господарів майданчика після виходу ві-на-віч Фаренюка, а буквально за мить Шотурма фактично з лінії воріт вибив «круглого» після удару від Марциняка.

Команди продовжували грати в атакувальний футзал і це перетворилось у забиті м’ячі. Відтак на 6-й хвилині Микола Грицина перевірив на міцність перекладину «Енергії», а першим на добиванні опинився Моспан – 0:1.

«Ураганівці» продовжували створювати небезпеку біля воріт Пітулі, але натомість пропустили у власні ворота. На 17-й хвилині господарі заробили право на кутовий, після передачі від Радевича, Андрій Теряєв влучно пробив у верхній кут воріт Савенка – 1:1.

За нічийного рахунку команди пішли на перерву.

Другий тайм був не менш цікавим, ніж перша половина гри. Обидва голкіпери демонстрували всю свою майстерність, щоб тримати ворота на замку. Коли здавалось, що суперники так і розійдуться миром, «Ураган» зумів вдруге вийти вперед. На 39-й хвилині Микола Грицина потужним ударом таки прошив Пітулю і вивів «драконів» вперед – 1:2.

Львів’яни змушені були відіграватись і перейшли на гру з п’ятим польовим. На щастя для нашої команди, в одному з епізодів Артем Фаренюк вразив порожні ворота господарів, чим і встановив остаточний рахунок у матчі – 1:3 на користь «Урагану».

Наступний поєдинок VBET Екстра-ліги «дракони» проведуть вдома. Вже за тиждень на власному майданчику підопічні Максима Павленка поміряються силами зі столичним «Sky Up Futsal».

1 тур. 25 серпня 2023 року. VBET Екстра-ліга. Львів. Боско-Арена.

«Енергія» (Львів) – «Ураган» (Івано-Франківськ) — 1:3 (1:1)

Голи: Теряєв (17) — Моспан (6), Мик.Грицина (39), Фаренюк (40).

«Енергія»: Пітуля –  Радевич, Легендзевич, Марциняк, Теряєв, Зварич, Кузь, Цілик, Квасній, Пелех – Войтович, Кітор, Буньо, Гураль.

Головний тренер: Валерій Легчанов.

«Ураган»: Савенко – Фаренюк, Корсун, Швед, Шотурма, Мих. Грицина, Мик.Грицина, Моспан, Масевич, Британ – Сіріцький, Терентьєв.

Головний тренер: Максим Павленко.

Попередження: Квасній (9), Радевич (28), Легендзевич (40) — Моспан (25).

Арбітри: Євген Гордієнко (Одеса), Євген Динник (Одеса), Ярослав Сторожук (Львів)

Статистика матчу:

«Енергія» – «Ураган»

Голи: 1 (1) – 3 (1)

Гольові моменти: 9 (5) – 17 (10)

Удари по воротам: 21 (11) – 41 (21)

Удари в ствір: 8 (4) – 20 (9)

Удари повз ворота: 13 (7) – 21 (12)

Кутові: 5 (3) – 15 (7)

*В дужках статистика 1-го тайму

Пресслужба НФК “Ураган”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *