“Прикарпаття” розгромило “Хуст”

Футбол

Зустріч команд, які мають проблеми з реалізацією свої гольових моментів. Прикарпаття ще в першій грі нового сезону забило єдиний наразі гол, а в минулому турі в гостях зазнало гостьової поразки від Буковини. Гравці ж Хусту ще взагалі не забивали голів після дебюту у Першій лізі, в минулому турі вдома мінімально програвши від Агробізнесу. Загалом серед усіх задіяних вже гравців Хусту раніше у Першій лізі забивав лише Іван Петрук (один гол).

Cпершу на початку зустрічі було багато сумбуру. Було помітно, що гості були налаштовані на гру другим номером, використовуючи швидкісні якості гравців. На сьомій хвилині Рябенко не зміг втримати м’яч в руках, але йому пощастило. На 13-й хвилині потужно з-за меж штрафної пробив Тихненко, але влучив у поперечину. Перший момент у матчі, на який господарі відповіли голом. Після подачі Шинкаренка головою у дальній кут пробив Хома – 1:0. Відразу після цього міг забивати Барчук, але він влучив у поперечину.

Поступово гра почала розкриватися. На 20-й хвилині господарі досягнули свого. Після ауту Попчука Букайчийський навісив вздовж воріт. Боротьбу в голкіпера виграв Барчук і скинув на одноклубника, а Шинкаренко розстріляв ворота – 2:0. Помилився на виході голкіпер Рябенко. Шокуючий початок зустрічі для хустян. На 30-й хвилині Рябенко вийшов далеко з воріт і збив Хому, якого запустив у прохід Романов після скидки Барчука. Як наслідок, гості залишилися у меншості. Як тут не згадати те, що Беліменко по ходу сезону пішов з команди.

У другій половині зустрічі гості не опускали руки, але Роман Герич не дозволив хустянам забити дебютний м’яч у сезоні відразу після перерви. На 55-й хвилині стандарт допоміг футболістам Прикарпаття довести рахунок до розгромного. Після подачі з кутового Швець влучив у поперечину, а Барчук забив у порожні ворота – 3:0.

Підопічні Рипана не зупинялися на досягнутому. На 59-й хвилині Хома реалізував вихід один на один, скориставшись пасом на хід від Бучакчийського. Андрій пробив у дальній кут – 4:0. На 72-й хвилині Левченко помилився на виході після навісу Сьомки з лівого флангу, а Шинкаренко забив у порожні ворота – 5:0. Після цього гості вже опустили руки. Шинкаренко подав, а Хома головою пробив у дальній кут – 6:0. Крапку у матчі після прострілу Шинкаренка поставив Рудюк – 7:0. У підсумку матч завершився нищівною перемогою Прикарпаття. Перед грою на таке ніхто не сподівався.

Герой матчу: Андрій Хома (Прикарпаття)
Продуктивний матч для 21-річного нападника. Андрій відзначився хет-триком, а також заробив на собі вилучення. Бомбардир постійно тримав у напрузі суперників.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 3 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – ФК «Хуст» – 7:0 (2:0)
Голи: 
Хома (16, 59, 75), Шинкаренко (20, 72), Барчук (55), Рудюк (90).

Прикарпаття: Герич, Демків, Швець, Француз, Шинкаренко, Романов (Геник, 72), Тітаєвський (Соловйов, 46), Попчук (Рудюк, 62), Бучакчийський (Сьомка, 62), Хома, Барчук (Цюцюра, 78). Запасні: Бобинець, Піцан, Стаднік, Михальчук, Радульський, Дмитрук, Титов.
Хуст: Рябенко, Іванов (Левченко, 32), Тихненко, Павлич (Баник, 46), Вагін (Колчін, 76), Приходько, Скиба, М.Пилип (Мердєєв, 46), Станкович, Борисенко, Василинець (Диянчук, 58). Запасні: Вадовський.
Попередження: Романов (68) – Тихненко (37).
Вилучення: Рябенко (30, фол останньої надії).

28 серпня 2023 року. 15:30, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. + 33 С.
Арбітр: А.Михайлюк (Житомир). Асистенти арбітра: Ю.Вашкевич (Чернігів), Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл.)
4-й арбітр: І.Дебенко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: О.Троцюк (Луцьк).


Прикарпаття познущалося з Хуста

На початку зустрічі могли відкривати рахунок гості, але Тихненко влучив у поперечину. На що господарі відповіли голом. Після подачі з флангу відзначився Хома – 1:0. Відразу після цього міг забивати Барчук, однак він влучив у поперечину. Проте, через декілька хвилин після помилки голкіпера Шинкаренко збільшив перевагу “Прикарпаття”. Ще у першому таймі голкіпер “Хуста” Рябенко чомусь вийшов далеко з воріт і збив Хому. Пряма червона картка, і гості залишилися у меншості. 

На початку другого тайму після кутового Швець пробив у поперечину, але спритнішим за всіх був Барчук, який відправив м’яч у порожні ворота – 3:0. Надалі побиття гостей продовжилося. Хома на швидкості обігнав захисника і реалізував вихід свм-на-сам – 4:0. На 72-й хвилині голкіпер “Хуста” помилився після подачі з флангу, а Шинкаренко забив у порожні ворота. Відразу після цього Хома оформив хет-трик, а на останній хвилині остаточний рахунок встановив Рудюк – 7:0.

7:0 – рекордна в новітній історії перемога “Прикарпаття” у Першій лізі. У квітні 2017-го івано-франківці вдома розгромили запорізький “Металург”, також забивши сім “сухих” голів, але це було у Другій лізі.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *