“Сокіл” підсилився чотирма хокеїстами калуського “Легіона”

Зимові ТОП Хокей

20-річний оборонець Олександр Філімонов і 18-річний нападник Андрій Явний стали гравцями київського «Сокола». Раніше гравцями столичної команди стали ще два нападники калуського «Легіону» — Віктор Захаров і Руслан Ромащенко.

Вихованець донецького хокею Олександр Філімонов розпочинав заняття хокеєм у школі «Донбасу», а потім перебрався до Дніпра і став у 2018-му чемпіоном України U16 у складі «Придніпровська». Наступного року він виграв срібло національної першості U19 з «Динамо» з Дніпра, інформують “Вікна” з посиланням на Федерацію хокею України.

Сезон-2019/2020 Олександр провів у канадській WSHL за «Барргед Боммберз». Повернувшись додому, з осені 2020-го Олександр виступав за «Маріуполь», а в наступному чемпіонаті перебрався в херсонський «Дніпро». Чемпіонат України-2022/2023 Філімонов провів за калуський «Легіон» — 33 матчі, 1 гол + 2 передачі.

Загалом у чемпіонатах України Олександр зіграв 95 матчів, у яких закинув 1 шайбу і зробив 3 асисти.

В грудні 2021-го Філімонов виступав у складі молодіжної збірної України на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В (5 матчів).

Андрій Явний — вихованець калуського хокею. На дитячо-юнацькому рівні він виступав за калуських «Білих Ведмедів», дніпровських «Гладіаторів» і «Галицьких Левів» із Новояворівська.

Додому в Калуш Андрій повернувся у 2021-му і провів незавершений через війну сезон-2021/2022 за «Легіон» у Молодіжній хокейній лізі. В попередньому чемпіонаті Явний дебютував у дорослому хокеї. В складі «Легіону» він провів 33 матчі й відзначився одним асистом.

Раніше гравцями «Сокола» стало ще два нападники калуського «Легіону» зразка попереднього сезону Віктор Захаров і Руслан Ромащенко.

Раніше йшлося, що перший сезон для калушан став останнім: “Легіон” не гратиме в чемпіонаті України з хокею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *