“Прикарпаття-ЗСУ” – “Нива” Бузова – 2:2. До перемоги не вистачило кілька хвилин

Футбол

Суперники підійшли до туру в хорошому настрої. Проте якщо бузівська Нива, здолавши мінімально в минулому турі Буковину, в чемпіонаті йде без поразок, то Прикарпаття, навпаки, відчуло радість перемоги вперше в новому сезоні Першої ліги. 7:0 над ФК Хуст підбадьорили команду, яка переживає важкий процес зміни поколінь. Та й підсилення (внутрішнє) на підході – вже почав потрапляти в заявки на матч Цюцюра, лідер атак івано-франківців останніх років. Його травма – одна з причин невдалого старту сезону для команди Рипана.

Незважаючи на те, що Нива – один із лідерів, прикарпатці мали честолюбні наміри в матчі проти дебютанта Першої ліги. І вже в дебюті бузівчани відчули це на собі. Захисник Швець у стрибку замикав кутовий від Романова, і воротар був змушений рятувати свою команду. Відповідь Ниви на 17-й хвилині – не менш гідна. Шалфєєв відважився пробити метрів із 20-ти, м’яч прийняла на себе поперечина. Слідом навіс Сьомки замикав Хома – пробив головою точно в воротаря, а добивання через себе від Барчука прийшлося на суперника.

І як тільки Прикарпаття почало розкриватися, шукати нагоди штурмом взяти ворота, як, навпаки, гості повели в рахунку. Гол виявився прикрим, тому що був необов’язковим. Коли Дворовенко з кутового крутив прямо в воротарську, можливо, навіть у площину воріт, Демків по-борцівськи тримав Книша, але програв йому позицію. Тож Данило буквально вніс м’яча в ворота якось боком, коліном – 0:1. І воротар Герич не дістав на виході, і захисники допустили не найбільш атлетичного гравця суперників до нульової відстані й завершення.

До честі господарів, вони зробили все, щоб відігратися. І якщо загострення Сьомки та Романова завершувалися без акцентованого завершення, то перед самою перервою Прикарпаття зрівняло рахунок. На кутовий від Романова цього разу відгукнувся інший центрбек – Француз, головою направивши м’яча в сітку – 1:1.

На другий тайм додатковим фактором впливу стала злива з громом. На важкому полі краще та швидше зорієнтувалися господарі. Після подачі Шинкаренка Барчук скинув далі – на Сьомку. Той на лівому краї прийняв, прицілився і з правої ноги пробив максимально незручно для воротаря – 2:1. Незважаючи на тиск бузівчан, на їхні спроби завантажити м’яч у володіння господарів, Прикарпаття атакувало гостріше. Який же момент був у Хоми на 73-й хвилині! Він влучив у штангу, м’яч відскочив вздовж воріт і все-таки не закотився в ворота!

Напружена, втомлена кінцівка матчу була не на користь якості виконання. Тим більше, на слизькому, мокрому газоні, де комбінувати всерйоз було просто неможливо. Кілька разів вступав у гру воротар Бобинець, який по травмі в перерві замінив Герича, і хто знає, що було небезпечнішим – якісь спроби розіграти чи прості навіси та довгі подачі. Нервові останні хвилини не залишали великого простору для маневру Ниві. Треба було всіма силами йти вперед і рятуватися. На пізній кутовий Дворовенка висунувся захисник Прокопчук, виграв боротьбу в Француза й головою направив м’яча в сітку – 2:2.

Герой матчу: Владислав Дворовенко (Нива)
Не все добре в нього було в захисті – власне, Шинкаренко з його зони подавав у другій результативній комбінації. Зате Дворовенко двічі з кутових асистував одноклубникам і міг забивати сам.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 4 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Нива» Бузова – 2:2 (1:1)
Голи: Француз (43), Сьомка (66) – Книш (22), Прокопчук (90).

Прикарпаття: Герич (Бобинець, 46), Демків, Швець, Француз, Шинкаренко, Геник, Тітаєвський (Рудюк, 90), Романов, Сьомка (Попчук, 72), Хома (Дмитрук, 83), Барчук (Бучакчийський, 72). Запасні: Піцан, Михальчук, Радульський, Соловйов, Титов, Цюцюра. 
Нива Б.: Клімов, Корохов, Прокопчук, Потімков, Дворовенко, Турчанов, Шалфєєв (Калінін, 74), Паламар (Урсолов, 83), Будняк (Тименко, 60), Книш (Літовченко, 83), Сергійчук (Нехтій, 60). Запасні: Льопка, Шамич, Ткаченко, Західний, Мельник. 
Попередження: Демків (41), Шинкаренко (47), Швець (49), Хома (83) – Потімков (12).

3 вересня 2023 року. Івано-Франківськ, стадіон “Рух” – 15:00
Арбітр: О.Титов (Донецьк). Асистенти арбітра: Ю.Ковальчук (Львів), С.Наскалов (Мукачево).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: Б.Трач (Тернопіль).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *