Командний чемпіонат України з легкої атлетики серед спортивних шкіл завершився у Франківську

Легка атлетика ТОП

Протягом 16-17 вересня в Івано-Франківську відбувався командний чемпіонат України з легкої атлетики серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спеціалізованих спортивних шкіл олімпійського резерву.

На стадіон національного технічного університету нафти і газу приїхали 590 учасників та учасниць у складі 23 збірних команд зі всієї України, повідомляє кореспондент Суспільного з місця події.

У Франківську змагалися юніори зі спортивних шкіл

Спортсмени змагалися у шістьох дисциплінах, розповів директор департаменту молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко. Це — біг на 200 та 800 метрів, потрійний стрибок, стрибки у висоту, метання диска та естафети. Усі спортсмени — 2008 року народження і молодші.

Віталій Матешко розповів про те, як завершився командний чемпіонат України з легкої атлетики серед спортивних шкіл

Директор департаменту молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Це — наш резерв легкої атлетики України. Багато дитячих тренерів працюють зі спортсменами цього віку. Це — фактично перший чемпіонат України для такої вікової групи, де на всеукраїнському рівні змагаються і юнаки, і дівчата. Вони набувають доброго змагального досвіду”, — каже Віталій Матешко.

Командний чемпіонат України з легкої атлетики серед спортивних шкіл

Загалом на чемпіонаті змагалися 50 дитячо-юнацьких спортивних шкіл і 13 шкіл олімпійського резерву у всіх легкоатлетичних видах спорту.

14-річна Анастасія Пучковська з міста Біла Церква перемогла у забігу на 200 м. Це, розповідає спортсменка, її друга перемога на чемпіонаті. У перший день змагань Анастасія найшвидше здолала дистанцію 100 м із бар’єрами. Легкою атлетикою дівчина займається чотири роки.

Анастасія Пучковська перемогла у забігу на 200 м на командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів

“Ніколи не здаватися, завжди старатися бігти з усіх сил, які маєш, не звертати уваги на інших, думати тільки про себе, про свій результат, не слухати нікого, якщо будуть щось тобі казати. Все — попереду, завжди все попереду”, — говорить Анастасія Пучковська.

Чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів у Франківську

Тренерка чемпіонки Наталія Романчук говорить: щоб досягнути високого результату, потрібно працювати з юними спортсменами й над удосконаленням техніки, і над покращенням витривалості, а також готувати психологічно.

Тренерка чемпіонки, яка перемогла на командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед спортивних шкіл, Наталія Романчук

Що більше вони стартують на чемпіонатах такого високого рівня, то більше загартовуються. До них приходить розуміння, як це все робити, наскільки це важливо. Більше дослухаються до тренера”, — розповідає Наталія Романчук.

Чемпіонат України з легкої атлетики серед спортивних шкіл у Франківську

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

15-річний Ярослав Геник із Дніпра каже, що вже рік займається метанням диска. Хлопець тренується щодня, крім неділі. Сьогодні його результат один із кращих — 43 м.

Спортсмен Ярослав Геник із Дніпра займається метанням диска

Головний тренер збірної України з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник говорить, що на таких змаганнях він вишукує талановитих і перспективних спортсменів, аби надалі готувати їх до виступів у складі національної збірної. Він каже: на цьому чемпіонаті є багато серйозних претендентів, зокрема і з Франківщини.

В’ячеслав Тиртишник на таких змаганнях він вишукує талановитих і перспективних спортсменів

“У деяких секторах і на доріжках ми побачили тих атлетів, які у руках досвідчених тренерів можуть вирости до висококласних спортсменів. Будь-який серйозний атлет починається з таких змагань. Ніхто не стає відразу чемпіоном”,— підсумовує В’ячеслав Тиртишник.

Суспільне Франківськ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *