Суперліга Favbet: переходи гравців в міжсезоння 2023

Баскетбол

Клуби Суперліги Favbet активно готуються до сезону, старт якого заплановано на 3 жовтня. Більшість з 11 клубів вже завершили комплектацію, приступивши до тренувань і контрольних матчів.

Сайт ФБУ зібрав всі переходи клубів Суперліги Favbet, про які команди офіційно оголосили. Новина буде доповнюватись.

Будівельник, Київ

Чемпіон України одним з перших почав формувати склад на сезон і оголошувати про продовження контрактів/підписання нових гравців. Наразі клуб оголосив 11 гравців на сезон. На турнірі в Дніпрі за когманду також грав Владислав Лукінський, а Євген Жулавський тренується з командою, але участі у контрольних матчах не брав.

Оголошені підписання:

Залишились:

Максим Нікітін (центровий)
Максим Сандул (центровий)
Ростислав Кабанов (захисник)
Максим Зайцев (захисник)
Олександр Кольченко (захисник)
Павло Буренко (захисник)
Ренат Рахметов (захисник)
Платон Хижняк (центровий)
Володимир Конєв (форвард)

Прийшли:

Максим Луценко (захисник)
Лєв Кошеватський (захисник)

Дніпро

За словами наставника Дніпра Володимира Коваля, Дніпру вдалось зберегти минулорічний склад і підписати екс-гравця Київ-Баскета Ігоря Дубоненка та Михайла Горобченка, який минулий сезон провів у Львові. Ці підписання мають дадати агресії команді та зробити склад більш глибоким. Також клуб підписав повноцінний контракт з Даніілом Сипалом, якому виповнилось 18 років.

На домашньому товариському турнірі за команду грали Роман Бондарчук, Олександр Тарасенко, Максим Закурдаєв, Сергій Загреба, Євген Сорочан, Микита Джеріхов, Дмитро Мартинов, Артем Кочерга. Капітан команди Станіслав Тимофеєнко травмувався перед турніром, але він в команді, а повернення травмованого Івана Колдомасова очікується в кінці осені.

Оголошені підписання:

Залишились:

Данііл Сипало (форвард/центровий)

Прийшли:

Ігор Дубоненко (форвард)
Михайло Горобченко (захисник)

БІПА-Збірна Одеської області

Бронзовий призер минулого сезону поки не розкриває подробиць своєї підготовки. Команда вже зібралась, провела два контрольні матчі проти вищолігового Прометея, але клуб не розкриває імен учасників матчу та склад команди. З соцмереж можна зробити висновок, що капітан команди Олександр Рябчук залишився в команді, але не брав участі у матчах. Також в команді Євген Ткаченко. Точно залишили команду Унгурян, Кабацюра та Агафонов.

Київ-Баскет

Столичний Київ-Баскет офіційно представив двох американців Даню Кінгсбі та Брентлі Байнума, залишив в команді Вадима Заплотинського, Назарія Кісільчука та Артур Фреш-Стаханова, а також повернув свого вихованця Владислава Іванова, який в минулому році був в італійській Next Step Academy.

Також клуб на своїх сторінках в соцмережах опублікував деякі фото з клубної фотосессії, на якій також присутні Сергій Юрченко і, ймовірно, новачки команди – Ігор Стародуб з СумДУ, Нікіта Когут з БК Хмельницький, Максим Ожегов з Політехніки-Галичини та Нікіта Стецюра з Прикарпаття-Говерли.

Оголошені підписання:

Залишились:

Вадим Заплотинський (форвард)
Назарій Кісільчук (форвард)
Артур Фреш-Стаханов (центровий)
Владислав Іванов (захисник)

Прийшли:

Даня Кінгсбі (захисник)
Брентлі Байнум (форвард)

Ігор Стародуб (захисник)

Політехніка-Галичина, Львів

Головна втрата львівської команди – перехід Михайла Горобченка в Дніпро. Натомість клуб взяв захисника молодіжної збірної Максима Сафонова, який минулого сезону став чемпіоном Суперліги з Будівельником, а також лідера Вищої ліги минулого сезону за підбираннями та показником РЕ Євгена Бречка. Плюс наставник команди Ярослав Зубрицький анонсував двох легіонерів в команді – одним з них став американський захисник Джакор Нельсон. Клуб проводить контрольні матчі, але не афішує склад команди в них.

Оголошені підписання:

Залишились:

Едуард Федчук (захисник)
Юрій Крамар (захисник)
Олександр Бартоломеєв (форвард)
Дмитро Ходов (форвард)

Прийшли:

Максим Сафонов (захисник)
Євген Бречко (центровий)
Джакор Нельсон (захисник)

Прикарпаття-Говерла, Івано-Франківськ

Команда оголосила про продовження контрактів з капітаном Сергієм Старцевим та форвардом Іллею Чугуновим, плюс посилили команду Ілля Кабацюра з БІПИ та з Вищої ліги піднявся до Суперліги Павло Горобченко. Клуб не афішує склад в контрольних матчах, але по фото в соцмережах видно, що кістяк минулорічної команди зберігся. 

Оголошені підписання:

Залишились:

Сергій Старцев (захисник)
Ілля Чугунов (форвард)

Прийшли:

Павло Горобченко (захисник)
Ілля Кабацюра (форвард)

Черкаські Мавпи

Черкаські Мавпи з минулого сезону залишили пять гравців, зате підсилились вже двома легіонерами, а також досвідченими ветеранами українського баскетболу Андрієм Кальніченко і Андрієм Агафоновим, плюс з Київ-Баскета перейшов Роман Новіков.

Оголошені підписання:

Залишились:

Сергій Скіра (центровий)
Нікіта Руслов (захисник)
Сергій Кузнецов (захисник)
Артур Назаренко (форвард)
Максим Фесун (захисник)

Прийшли:

Андрій Кальніченко (форвард)
Андрій Агафонов (центровий)
Роман Новіков (форвард/центровий)
Армоні Фостер (захисник)
Джейлен Далкорт (захисник)

Старий Луцьк-Університет

Луцька команда активно інформувала любителів баскетболу новинами з формування складу, вже оголосивши про 11 гравців на наступний сезон, з яких троє – новачки клубу. В їх числі американський легіонер та двоє екс-гравців Київ-Баскету.

Оголошені підписання:

Залишились:

Григорій Алтухов (захисник)
Володимир Коцько (захисник)
Кирило Панфілов (форвард)
Євген Коровяков (форвард)
Данило Марків (захисник)
Олександр Прозапас (захисник)
Петро Глушко (форвард)
Ілля Бедлінський (центровий)

Прийшли:

Стейсі Томас (важкий форвард/центровий)
Антон Мусієнко (форвард)
Олександр Дюпін (форвард)

Запоріжжя

Головне підписання клубу – тренер Валерій Плеханов. Враховуючи прифронтове місто, легіонерів клубу запросити важко, але Запоріжжю вдалось повернути Олександра Сізова, підписати з Будівельника Андрія Хохоника та запросити Дмитра Липовцева.

Також в контрольних матчах за команду грали лідери минулорічної команди Віталій Биков, Антон Буц, Роман Морозов, Віталій Тельчаров, а також Артем Покоєнко, Марк Бер, Андрій Величко, Ілля Дмитренко і Кирило Кліманов.

Оголошені підписання:

Прийшли:

Олександр Сізов (захисник)
Дмитро Липовцев (форвард)
Андрій Хохоник (захисник)

БК Рівне

Чемпіон Вищої ліги минулого сезону зберіг минулорічний склад за вийнятком MVP сезону досвідченого Олексія Адедирана, який продовжить виступати у Вищій лізі, перейшовши до Самбора. Натомість в клуб повернувся Артем Водолазський, який минулий сезон провів у Прикарпатті-Говерлі, а також команду поповнив кращий форвард Вищої ліги минулого сезону Максим Мочалов.

Оголошені підписання:

Залишились:

Дмитро Тимощук (захисник)
Олександр Шепелєв (важкий форвард/центровий)
Олексій Соловйов (захисник)
Віктор Герасимчук (форвард)
Віктор Лемішка (центровий)
Віталій Лемішка (центровий)
Тарас Шанюк (форвард)
Василь Чиж (захисник)

Прийшли:

Артем Водолазський (форвард)
Максим Мочалов (форвард)

https://youtube.com/watch?v=CZcF9w4tLl8%3Fsi%3DMN6U2bFybT8HnR5x

Кривбас, Кривий Ріг

Клуб з Кривого Рогу лише нещодавно став учасником Суперліги і поки офіційно не оголошував новини.

Втім, директор Кривбасу Сергій Озеряник у коментарі Tribuna.com розповів, що команду продовжить тренувати Сергій Корабльов. Склад сформовано на 80% – лишилися майже всі криворіжці, які виступали за команду у Вищій лізі минулого сезону, а саме Олександр Бречка, Євгеній Сєргєйчик, Антон Єрмаков, Данило Кундик, Михайло Гладун, Денис Железняк. Продовжили контракти бігмени Анатолій Челован та Антон Мельник.

Також буде підсилення іншими українськими гравцями, серед них Микита Базилєв з Київ-Баскету, Микита Бібіков з  Дніпра та Микита Бондаренко з Політехніка. Щодо легіонерів – питання відкрите.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *