Жіноча збірна України 3х3 посіла 5 місце на чемпіонаті Європи U-17

Баскетбол

В грецькому Іракліоні завершився чемпіонат Європи серед команд U-17. У фінальній частині європейської першості взяла участь жіноча збірна України, яка вийшовши з групи з першого місця, посіла в підсумку 5 місце на турнірі. Це найкращий результат сезону серед українських збірних 3х3.

Найрезультативнішою на турнірі у складі української збірної стала Еліна Синякова, яка в 3 матчах набрала 19 очок та увійшла в топ-10 гравчинь турнір за результативністю. Також у складі команди Ольги Алексейчик на цьому турнірі зіграли Олександра Тинщук, Таїсія Виповська та Єлизавета Радловська.

Матчі збірної України на ЧЄ:

Груповий раунд

Україна — Нідерланди 13:15

Україна — Греція 17:10

1/4 фіналу

Україна — Болгарія 13:19

У жіночій категорії Франція виграла другу поспіль золоту медаль чемпіонату Європи 3х3 U-17 у матчі-реванші минулорічного фіналу проти Іспанії з рахунком 13:10. Айону Ріо (Франція) було визнано MVP змагань. Вона приєдналася до символічної збірної турніру разом з найкращою бомбардиркою Іспанії Мартою Альсіною, яка виграла срібло, і Марією Іліч, яка привела Німеччину до бронзи.

У чоловічій сітці змагань Хорватія здобула свою першу золоту медаль Кубку Європи 3х3 U-17, перемігши Іспанію у фіналі (21:19). Найкращий скорер змагань, Роко Цетіна, був визнаний MVP Кубку Європи 3х3 U-17 і потрапив до символічної збірної турніру разом із іспанцем Александром Карраско, який завоював срібло і став найкращим бомбардиром з 37 очками, та Максимом Карріо, який завоював бронзу з Францією.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *