Прем’єр Ліга Англії: підсумки стартових турів

Інші

З моменту старту АПЛ минуло близько місяця. І доки Прем’єр Ліга Англії, як і інші турніри, на паузі через матчі збірних, можна спробувати підбити якісь підсумки. Звичайно, чотири тури — занадто мало для якихось змістовних висновків, але деякі речі вже стають очевидними. Про них і піде мова.

Попри те, що команди лише розпочали гонитву, вони вже показують свій потенціал. Хтось приємно дивує, а хтось навпаки розчаровує і власних фанатів, і нейтральних глядачів Прем’єр Ліги Англії. Мова йде як про турнірні успіхи, виражені у набраних залікових балах, так і про загальне враження від гри, її структури, ефективності дій футболістів на полі.

Таблиця АПЛ: перші висновки

Після чотирьох турів АПЛ єдиною командою, яка ще не втрачала очок, став «Манчестер Сіті». Схоже, що повторення тогорічний запеклої гонитви з «Арсеналом» вже не буде. Хіба що «каноніри» наберуть темп, а команда Пепа Гвардіолі почне втрачати очки. Що ж до «Арсеналу», то він досить непогано почав сезон, але не зміг перемогти «Фулгем» (2:2) у третьому турі.

Іншими командами, які мали аналогічну «канонірам» кількість балів, виявилися «Тоттенгем», «Ліверпуль» та «Вест Гем». І якщо перші дві навряд чи здивують цим, то «молотобійці» приємно вражають. Адже, як свідчить таблиця АПЛ минулого сезону, вони не без складнощів врятувалися від вильоту, посівши на фініші 14-е місце.

«Челсі» влітку продовжив доволі хаотичну трансферну політику (беремо всіх «молодих і перспективних», кого дістанемо), тому показує відсутність чіткої системи у грі. Команда Михайла Мудрика по разу виграла та зіграла у нічию та зазнала двох поразок. Не вражає і «Манчестер Юнайтед», який по два рази виграв та програв.

Негативне враження також справляє «Ньюкасл». Один з тогорічних лідерів переміг лише раз і програв тричі, посівши 14-е місце в таблиці АПЛ після чотирьох турів. Звісно, всі команди ще мають купу часу на виправлення ситуації, але стартові тенденцію дають привід для роздумів.

Битва аутсайдерів буде запеклою

Хоч і сумним, але вже звичним виглядає розташування «Евертона» в таблиці. Схоже, команда Віталія Миколенка знову боротиметься за виживання. У стартових поєдинках вона жодного разу не виграла і має лише одну нічию.

Гірше виглядають тільки «Лутон» та «Бренлі». Перший є абсолютним дебютантом АПЛ, а другий тільки підвищився після року у Чемпіоншипі. Тож схоже, що ці дві команди мають всі шанси (чи то ризики) стати «ліфтами», які регулярно переміщуються між дивізіонами. Як мінімум це стосується «Бернлі», що має досвід гри в обох лігах. Адже у випадку вильоту «Лутона» далеко не факт, що команда зможе швидко повторити успіх і повернутися в еліту.

Іншими командами, які ще не перемагали й тому поки що виглядають головними претендентами на зону ризику, стали «Борнмут» та «Шеффілд». І якщо команда Іллі Забарного виглядає доволі неоднозначно, то «вишні» — це ще один ФК, який тільки повернувся до АПЛ і зараз ризикує закріпити за собою статус «ліфта».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *