Володимир Драбіковський: “Маємо позитивну динаміку збільшення команд-учасниць змагань”

Баскетбол

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський на прес-конференції, присвяченій старту нового баскетбольного сезону в Україні, розповів про збільшення кількості команд в сезоні, про нового транслятора матчів Суперліги Favbet та про питання відвідування глядачами баскетбольних матчів.

“Вітаю всіх з початком нового баскетбольного сезону. Дякуємо ЗСУ за можливість тренуватись і грати в улюблену гру. В Суперлізі у нас буде грати 11 команд, що на дві більше ніж в минулому сезоні. Додались чемпіон Вищої ліги Рівне-ОШВСМ і віце-чемпіон БК Кривбас. Також цього сезону ми повертаємо плей-оф.

Також цього сезону повертається Кубок України, в якому зіграють команди Суперліги і 5 кращих клубів Вищої ліги після двох кіл. Жеребкування буде відкритим, стартуємо з 1/8 фіналу орієнтовно в лютому.

Загалом маємо позитивну динаміку збільшення команд-участниць змагань. Якщо минулого сезону у нас було два дивізіони у чоловіків, то цього – три. В Суперлізі буде 11 команд, у Вищій лізі 12 команд, плюс очікуємо 12-14 команд у Першій лізі. У жінок в минулому сезоні в єдиній лізі грали 12 команд, а тепер буде 6 команд у Суперлізі і 12 команд у Вищій лізі. Загалом кількість клубів збільшилось на 15.

Є позивна динаміка, хоча дається все не так просто. Коштів в умовах війни не вистачає, але в таких умовах ми працюємо і проводимо вже другий воєнний сезон. Фінансування залишилось на рівні попереднього чемпіонату. Ми допомагаємо багатьом, в Суперлізі два-три клуби, які самодостатні. Іншим ми допомагаємо, шукаємо спонсорів, виходимо на місцеву владу. В інших дивізіонах також, але там вже не такі великі витрати, хоча вони теж потребують коштів. Ми допомагаємо в проведенні чемпіонату, попереднього сезону в більшості місць ми фінансували оренду залів, проведення трансляцій, систему відеоповторів.

Транслювати матчі Суперліги Favbet в цьому сезоні будуть два телеканали – Суспільне Спорт та XSPORT, а також всі матчі будуть показані на Youtube ФБУ.

Цей чемпіонат ми теж будемо грати баблами, поки що без глядачів. За останні півроку ми тричі зверталися до Міністерства спорту. Писали листа, де аргументували, що можна грати з глядачами. Чому люди ходять у кінотеатри, театри, відвідують івенти, де багато глядачів, і чомусь тільки в спорті правила не дозволяють бути глядачам?

Ми будемо продовжувати працювати в цьому напрямку. Думаю, що на міністерство ми вже не будемо виходити, будемо виходити на Кабмін, прем’єр-міністра”, – повідомив Володимир Драбіковський.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *