Шість команд баблом в Івано-Франківську розпочинають для себе сезон: анонс та пряма трансляція матчів Суперліги Favbet 6 жовтня

Баскетбол

Суперліга. Чоловіки. Регулярний чемпіонат

Івано-Франківськ, Манеж КФВ

Рівне-ОШВСМ  Старий Луцьк-Університет

Початок матчу — 13:00

Трансляція —YouTube ФБУ

Дебютант Суперліги Рівне в першому матчі ігрового дня зустрінеться зі Старим Луцьком. Команду Сергія Ліщука давно чекали в еліті і ось нарешті після перемоги у Вищій лізі вона піднялась до сильнішого дивізіону країни.

Амбіції у команди великі – президент одразу заявляє про боротьбу за топ-4, при цьому клуб за виключенням MVP минулого сезону Вищої ліги Олексія Адедирана зберіг кістяк, підсилившись Артемом Водолазським, Максимом Мочаловим та американцем Елайджою Джойнером, якому Сергій Ліщук прогнозує боротьбу за звання  MVP сезону.

Старий Луцьк також підсилився легіонером – Стейсі Томас став першим іноземним гравцем в історії команди і цікаво, як з ним перебудуються гравці. В минулому сезоні команда Володимира Журжія виграла лише 6 матчів з 32, але цього сезону, освоївшись в Суперлізі, клуб націлений вийти в плей-оф. І тут важливо гарно почати.  

Політехніка Галичина  Черкаські Мавпи-Дніпро

Івано-Франківськ, Манеж КФВ

Початок матчу — 16:00

Трансляція — Суспільне Спорт, YouTube ФБУ

Львівська Політехніка Галичина в минулому сезоні доволі впевнено стала п’ятою і лише той факт, що команда пізно зібралась, здавалось, завадив їй поборотись за медалі. В результаті лідер команди Михайло Горобченко пішов на підвищення, перебравшись у Дніпро, залишили команду і деякі інші гравці, але клуб знайшов їм заміну. На позицію розігруючого прийшов чемпіон минулого сезону в складі Будівельника Максим Сафонов, з’явились два американські легіонери, кращий гравець за РЕ минулого сезону Вищої ліги Євген Бречко… Наскільки ці гравці вдало себе покажуть? Дізнаємось уже в сезоні.

Ще більше змінились Черкаські Мавпи де окрім американців Джайлена Далкорта та Армоні Фостера-Бойда з’явились досвідчені Агафонов, Кальніченко, Новіков. Плюс збережені лідери минулого сезону з українського ростеру, тому не дивно, що команді прогнозують боротьбу за медалі.

Прикарпаття-Говерла  Київ-Баскет

Івано-Франківськ, Манеж КФВ

Початок матчу — 19:00

Трансляція — XSPORT, YouTube ФБУ

Київ-Баскет на старті сезону, напевно, найбільша загадка – клуб зберіг кращого форварда сезону Вадима Заплотинського, але більшість гравців старту минулого чемпіонату покинули команду. В підсумку столична команда зробила ставку на легіонерів, підписавши максимальну кількість, дозволену лімітом – трьох. Залишився в команді Даня Кінгсбі, прийшли центровий Марканіс Хаймон та форвард Брентлі Байнум. Які це гравці, як швидко вони адаптуються до українського баскетболу? Уже в першому баблі ми отримаємо певне розуміння.

Натомість Прикарпаття-Говерла єдиною в цьому баблі буде грати без легіонерів – команда Євгена Мурзіна отримала підсилення, але на фоні підписань інших команд є інтрига, чи вдасться команді втриматись на минулорічних позиціях міцного середняка. З іншої сторони, у господарів баблу є міцний кістяк з місцевих вихованців, які здобули минулого сезону досвід гри в Суперлізі і в цьому чемпіонаті мають продовжувати розвиватись. А домашні стіни першого баблу мають допомогти виграти рівні поєдинки.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *