Збірна України зіграла внічию з сербами

Футзал

Українцям не вдалось вдруге переграти сербів.

У порівнянні з попереднім поєдинком, у збірної Сербії сталася одна зміна, яка цілком реально могла вдарити по потенціалу балканської збірної. Річ у тім, що ані у стартовому складі, ані на лавці запасних не було Стефана Ракіча. Одноклубник українця Тараса Королишина по польському «Рекорду» в попередньому поєдинку проти збірної України отримав жовту картку, яка, вочевидь, стала для нього дискваліфікуючою. Тому, один з лідерів сербської збірної пропускав цю гру, а у заявці Ракіча заміниш Мілош Сіміч, який, до речі, вивів сербів на гру з капітанською пов’язкою замість того ж таки Ракіча. Що стосується збірної України, то Олександр Косенко не став нічого змінювати у порівнянні з попередньою грою.

Серби спробували одразу пройти вперед, але забити швидкий гол так, як це зробили українці у Белграді, підопічним Деяна Маєша не вдалося. Натомість, українці ледь не повторили свій розіграш ауту, який приніс результат у Сербії, проте цього разу Вуліч впорався з ударом Шотурми. Щоправда, серби одразу відповіли своїм моментом, але Савенко був до цього готовий. Але трохи згодом українцям вдалося нав’язати свою гру під свій контроль, і це поступово почало втілюватися у небезпечні моменти біля воріт Вуліча. Зокрема, на 10-й хвилині реальний шанс відкрити рахунок у зустрічі змарнував Корсун, який, вийшовши на побачення з голкіпером збірної Сербії, не влучив у «рамку». Також хороші моменти мали Жук, Семенченко та Абакшин. Особливо варто відзначити момент, який був у Абакшина на 16-й хвилині, коли він вже напевне пробивав у ворота, проте Вуліч встиг закрити ближній кут.

А на 17-й хвилині матчу забили серби. Це сталося після дальнього удару Петрова. На жаль, сербам у цьому епізоді допоміг рикошет від Жука, після чого м’яч полетів у ворота, і Савенко вже не встигав перегрупуватися. Після цього серби мали ще один момент, але цього разу їм не пощастило так, як у попередньому епізоді. Українці після цього були змушені відіграватися. Кілька разів Савенко підключався п’ятим, але його дальні удари були надто неточними. До того ж, серби відважно грали у захисті, намагаючись нівелювати будь-яку атакувальну спробу «синьо-жовтих». Підопічні Олександра Косенка змогли забити «гол у роздягальню», проте балканцям вдалося вистояти і не пропустити до перерви.

Серби спробували застати своїх візаві зненацька на початку другого тайму, проте подвоїти свою перевагу їм не вдалося. Поступово ініціатива перейшла до збірної України, але при цьому «синьо-жовтим» не вдавалося втілити її у гол. Це, зрештою сталося на 26-й хвилині. Після розіграшу ауту м’яч дійшов до Жука, який і став автором голу, після котрого рахунок став 1:1. Українці одразу спробували розвинути успіх. Зокрема, непогані моменти були у другої четвірки – це Абакшин та Семенченко могли змусити Вуліча капітулювати вдруге.

Але трохи згодом сербам вдалося вирівняти гру. Більше того – вони створили кілька небезпечних атак, після яких Савенку, у якого по ходу другої 20-хвилинки було мало роботи, доводилося вступати у гру. Також варто відзначити, що балканці намагалися зустрічати українських футзалістів вже біля центрального кола, що зменшувало можливості для створення швидких атак. Особливо це стосувалося першої четвірки української збірної, яка далеко не завжди могла пройти оборону збірної Сербії. Другій четвірці в цьому контексті було трохи легше, але результат від цього не змінювався.

Було зрозуміло, що сербів нічийний результат влаштовує, у той час як українці намагались вирвати свою першу в цьому Елітному раунді відбору домашню перемогу. Однак, тиск підопічних Олександра Косенка не приносив свої плоди. Зрештою, фінальна сирена зафіксувала нічию з рахунком 1:1.

Свій наступний матч у рамках Елітного раунду Європейської кваліфікації ЧС-2024 збірна України проведе 15 грудня в Угорщині. Суперником «синьо-жовтих» буде збірна Бельгії.

Україна – Сербія – 1:1
Голи:
 Жук (26) – Петров (17)
Україна: Савенко – Шотурма, Корсун, Швед, Фаренюк – Лебідь, Семенченко, Педяш, Абакшин – Жук, Мельник, Зварич
Сербія: Вуліч – Росіч, Д. Томіч, Лазаревич, Райчевич – Сіміч, Раміч, Марінкович, Петров – А. Томіч, Алексіч, Матієвич
Попередження: Корсун (17) – Райчевич (31)

Пресслужба Асоціації футзалу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *