“Прикарпаття” продовжило безпрограшну серію

Футбол

Давнє західноукраїнське дербі, відоме в цих назвах ще з Вищої ліги. Численні кадрові перетини в минулому та спільні гучні імена наших днів. Важливе турнірне значення – лідер приймав команду, яка відчайдушно намагається наздогнати конкурентів у боротьбі за першу п’ятірку. За такої мотивації навіть матч у Львові – це не просто приїхати, програти. Прикарпаття дало бій грандові Першої ліги. Без найдосвідченішого нападника Барчука, який пропускав тур через перебір карток, вийшли грати гості. Господарям не міг допомогти збірник Бабогло – він відправився в розташування національної команди Молдови.

Можливо, ця втрата далася «левам» взнаки. В усякому випадку, починали Карпати звично – з тиску, з гостроти. Після двох штрафних від Чачуа було дуже гостро та небезпечно, здавалося, справа йде за сценарієм господарів. Але пересічна атака через центр зруйнувала багато в чому плани фаворитів протистояння. Цюцюра на своїй половині розвернувся й дав передачу на хід Хомі, той спритно протиснувся повз захисника і, не входячи в карний майданчик, правою ногою пробив повз воротаря – 0:1. Сьомий гол у 12 матчах для Андрія.

Звісно, це був тільки лише початок матчу. Карпати відігралися вже через хвилину. Полегенько з правого флангу відпасував на Рябова, той майстерно підключив на лінії карного майданчика Підлепенця, а далі почалося шоу. Євген прокинув захисника, прихованим ударом лівою застав зненацька воротаря й блискавично доставив м’яча в сітку – 1:1. Третій гол у сезоні при двох асистах і другий тур поспіль із забитими м’ячами для вінгера, який чимало пропустив через травму.

Ще дві хвилини – й попереду опинилися вже КарпатиПідлепенець діагоналлю підключив на лівому фланзі Костенка, той відпасував ближньому – Сухарю. Тимофій змістився з лівого флангу та правою ногою влучив метрів із 20-ти в ближній кут – 2:1. Чи то огляд Геричу був перекритий, чи рикошет зробив свою справу, але для воротаря цей м’яч виявився справжнім здивуванням. Однак закріпити свій успіх львів’янам не вдалося, а прикарпатці продемонстрували, що в них є вольові якості.

Хома протягнув м’яча через лівий фланг і дав поперечну передачу на Рудюка, чий смачний удар у підкаті блокував опорник Карпат Рябов. М’яч влучив йому в руку, а було це в карному майданчику, тому Цюцюра отримав право на пенальті та розважливо підійняв м’яча – 2:2. Перший гол у чемпіонаті для Василя при двох асистах.

Тепер уже Карпати пішли вперед великими силами. Один тільки Іґор після подач Сухаря та Полегенька тричі виходив на ударні позиції. Натомість Прикарпаття чи не в першій атаці після перерви знову вийшло вперед. Взагалі-то захисник гостей Француз направляв довгу передачу на Радульського, проте того випередив оборонець львів’ян Порох. Але скинув м’яча точно на Хому, який прийняв, прицілився і правою ногою пробив у ближній кут – 2:3. Це вже восьмий гол нового лідера бомбардирських перегонів!

Багато що вирішувалося в ці хвилини. Досвідченіші карпатівські гравці просто не мали права опускати руки. І ось Костенко з лівого флангу перевів м’яча на правий – на Підлепенця, той прострелив неробочою правою ногою, а забутий всіма Демченко замкнув у дотик на дальній штанзі – 3:3. Третя результативна дія в сезоні для Єгора – два голи та один асист. Шостий тур поспіль колишній гравець УПЛ виходить у Маркевича на заміни.

Більше півгодини залишалося до кінця зустрічі, проте нікому не вдалося вирвати три очка. Ближче до цього були Карпати: Герич парирував удар КрістіанаДемченко не влучив зі штрафного, але останнім Радульський потурбував господарів – і пробив вище після флангової доставки м’яча. Для лідера це не критична втрата – в кінці кінців, відрив такий, що про Чемпіонську групу можна не хвилюватися. А от для Прикарпаття це визначальна нічия та важливе одне очко. Вони ще поборються!

Герой матчу: Андрій Хома (Прикарпаття)
Двома красивими голами задав темп головній сенсації туру.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 12 тур
«Карпати» (Львів) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 3:3 (2:2)
Голи: 
Підлепенець (10), Сухар (12), Демченко (59) –  Хома (9, 55), Цюцюра (32, пен.).

Карпати: Кожухар, Полегенько, Порох, Мизюк, Сухар, Підлепенець, Чех, Рябов (Демченко, 58), Костенко (Равлик, 76), Чачуа, Іґор Невес (Крістіан Ноту, 58). Запасні: Ільющенков, Саків. Векляк, Романюк, Едуардо, Клименко, Шах, Картушов.
Прикарпаття: Герич, Шинкаренко, Швець, Француз, Демків, Геник (Михальчук, 46), Рудюк (Попчук, 90+6), Цюцюра (Бучакчийський, 68), Соловйов, Сьомка (Радульський, 46), Хома (Титов, 88). Запасні: Бобинець, Дмитрук, Романов.
Попередження: Сухар (72), Чех (89), Порох (90+6) – Сьомка (14), Рудюк (22), Швець (29), Радульський (65).

15 жовтня 2023 року. 12:00, Львів, стадіон “Україна”. +10 С.
Арбітр: Є.Кєвліч (Кропивницький). Асистенти арбітра: С.Удовенко, Я.Пилипенко (обидва – Кропивницький).
4-й арбітр: Т.Козак (Львівська обл.). Спостерігач арбітражу: М.Родіоненко (Київська обл.).


Карпати – Прикарпаття 3:3. Веселий футбол у Львові

“Карпати” впевнено очолюють свою групу. Безпрограшна серія львів’ян у Першій лізі триває 12 ігор: 9 перемог та 3 нічиї. “Прикарпаття” в перенесеному матчі в гостях перемогло “Металіст” і в разі перемоги могло потрапити до першої п’ятірки команд. Господарі грали без основного центрального захисника Владислава Бабогла. Варто відзначити появу у стартовому складі хавбека Максима Чеха, який до цього зіграв всього 2 хвилини у нинішньому сезоні.

“Карпати” активно розпочали гру, але пропустили після першої атаки гостей. Вихід один на один реалізував головний бомбардир “Прикарпаття” Андрій Хома. У цьому епізоді далася взнаки відсутність Бабогла. Проте, вже у наступній атаці “зелено-білі” зрівняли рахунок. Підлепенець з меж штрафної пробив у ближній кут – 1:1. А вже на 12-й хвилині після передачі Костенка потужно у ближній кут пробив Сухар – 2:1. Веселий старт поєдинку.

Господарі домінували, але варто віддати належне футболістам “Прикарпаття”, які не опустили руки і продовжували при першій можливості виходити в атаку. На 31-й хвилині м’яч після удару Рудюка влучив у руку Рябова. Одинадцятиметровий реалізував Василь Цюцюра – 2:2.

“Карпати” після перерви кинулися забивати, але довести свої атаки до логічного завершення не могли. Натомість Хома наважився на удар з-за меж штрафної і фортуна посміхнулася нападнику – 2:3. Безумовно, цей гол є окрасою матчу. Майже відразу господарі зрівняли рахунок. Підлепенець прострілив, а Демченко пробив у верхній кут – 3:3. Заміна Маркевича спрацювала. Після цього гра дещо заспокоїлася, адже ніхто не хотів припуститися фатальної помилки. У підсумку, матч завершився результативною нічиєю.

UA-Футбол

1 thought on ““Прикарпаття” продовжило безпрограшну серію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *