Які шанси збірної України на Євро-2024?

Інші

Продовжуються матчі відбору збірних до чемпіонату Євро-2024. Українська збірна потрапила до групи С і провела вже половину запланованих матчів зі своїми суперниками по групі.

На цей час, збірна України має шанси як потрапити на чемпіонат – так і провалити це завдання. Вона демонструє якраз середні показники у своїй групі. Тому серед українських вболівальників вирує азарт не гірший, ніж якщо здійснити у VIP casino вхід та почати грати на слотах.

Як визначаються учасники Євро-2024

Нагадаємо умови відбору команд до Євро-2024. Путівку на чемпіонат отримають 24 збірні. Тоді як змагаються за права потрапити на Евро-2024 вдвічі більше команд.

Місця розподіляються таким чином:

  • одне місце автоматично відходить господарям чемпіонату – у 2024-му це німецька збірна;
  • ще 20 путівок отримують команди, які займуть перші два місця у своїх групах;
  • три місця будуть розіграні у раунді плей-офф Ліги націй.

 Відповідно до цього, збірна України має два шляхи на потрапляння у Євро-2024.

Ситуація у групі С та шанси України

Суперниками української збірної у групі С стали Англія, Італія, Північна Македонія та Мальта. Жеребкування можна вважати не занадто вдалим. Адже в України є одразу два дуже сильних суперники, які традиційно проходять до Єврочемпіонату без зайвих проблем. Це збірні Англії та Італії.

Для визначення переможців, кожна збірна має провести 8 матчів – по два з кожним із суперників. Чотири матчі граються вдома, а ще чотири є виїзними.

Ситуація у групі цілком відповідає очікуванням букмекерів. Лідирує Англія – вона провела вже 5 матчів та заробити 13 очок – майже вдвічі більше від найближчих суперників.  

По 7 очок заробили одразу три команди – це Італія, Україна та Північна Македонія. При цьому, Італія має найвигідніше становище – адже вона єдина в групі провела тільки чотири матчі. Отже, показники італійської збірної безперечно покращаться, коли число матчів зрівняється з суперниками по групі. 

Мальта залишається аутсайдером групи з нульовим рахунком.

Таким чином, поки що в України залишаються шанси вийти на друге місце. Попереду залишилося три матчі – з Північною Македонією, Мальтою та Італією. Щоб отримати путівку на Євро-2024 – Україна має перемогти всіх суперників у цих трьох матчах. Включаючи італійців, які виглядають небезпечніше всього. 

Щобільше, бажано, щоб різниця в рахунку становила не менше двох голів. Адже при однаковій кількості очок – вище опиняється команда, яка має кращий розрив у забитих та пропущених голах.

Запасним варіантом залишається можливість пройти до Євро-2024 через плей-офф. Україна зараз знаходиться в дивізіоні В, де займає лише шосте місце. Нас випереджають такі країни, як Ізраїль, Боснія та Герцеговина, Сербія, Шотландія та Фінляндія. Таким чином, вихід на чемпіонат через плей-офф також виглядає далеким від гарантованого. Враховуючи систему відбору, українській збірній треба буде виграти два матчі з доволі сильними суперниками. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *