Євген Мурзін: “Нинішній чемпіонат значно сильніший за попередній”

Баскетбол Пряма мова ТОП

Головний тренер «Прикарпаття-Говерли» Євген Вікторович Мурзін у коментарях клубній пресслужбі оцінив старт нового сезону Суперліги Favbet, завдання перед командою, прогрес гравців, а також життя в Івано-Франківську.

Про підсумки стартового баблу в Івано-Франківську…

Загалом результат непоганий. Якби не провальна гра у захисті в матчі проти «Київ-Баскета». І саме цей матч вніс певні хвилювання, насамперед, щодо відсутності нашої агресії у захисті. Тому були побоювання за нашу другу гру проти Черкас. Але, вдячний хлопцям, змогли до них «достукатися». Тож провели два непоганих матчі у захисті проти Черкас та Луцька.

Про завдання на сезоні 2023-2024…

Завдання зараз дещо змінилися. Спершу були одні завдання, адже ми планували підписання американських гравців. Адже у нашому випадку, виникли деякі проблеми з фінансуванням. Тому від цих планів довелося відмовитися, будемо грати виключно українцями. Завдання зараз – потрапити у шістку, у плей-офф. Треба намагатися посісти у чемпіонаті якомога вище місце.

Про нинішній склад команди…

Ми планували підсилити позиції 1-2 номерів. Навіть знайшли гравця. Також хотіли укріпити 4-5 позиції. Вдячний за те, що нам вдалося підписати Жулавського. Я думаю, що він нам допоможе і у ротації, і у захисті. Тому я задоволений, що ми змогли його підписати.

Про новачків команди Кабацюру та Горобченка..

Задоволений ними. В першу чергу, навіть тим, як вони влилися у наш колектив. Як вони себе проявляють, яка атмосфера у середині команди. І перші три гри показали, що ми зробили правильний вибір, підписавши їх. Чекаю, звісно ж, ще кращих результатів. І найближчий тур у Львові покаже, де ми знаходимось та на яких позиціях. Тільки після цього вже можна буде робити більш глибокі висновки. Адже в нас був домашній тур, якщо пригадати, 35-ть хвилин грали погано проти Луцька. Як будемо грати на виїзді? Побачимо, після цього вже будемо робити аналіз.

Про виступи молодих гравців «Говерли»…

Хлопці дорослішають, стають старшими. Дуже непогано попрацювали влітку, в першу чергу, фізично. У першу чергу задоволений Лесиком. Хлопець прогресує. Я думаю, що при такому відношенні до роботи, через рік-два він виросте в серйозного гравця. Задоволений й іншими молодими гравцями, усі працюють і намагатимуться показати себе.

Про рівень чемпіонату Суперліги Favbet…

Думаю, що нинішній чемпіонат сильніший за попередній. В першу чергу, за рахунок іноземців, які приїхали. Фактично сім з одинадцяти команд мають американських легіонерів. Знаю, що вже Одеса та Рівне підписала другого іноземця, не виключена поява ще одного легіонера в Луцьку. Тому, думаю що чемпіонат сильніший за минулорічний, і, безперечно, більш напружена боротьба. Будуть матчі плей-офф, буде Кубок України. Тому, переконаний, що баскетбол потроху оживає.

Про матчі без вболівальників…

Ми граємо, в першу чергу, для вболівальників. Вони дуже важлива частина і для клубу, і для чемпіонату, і для міста в цілому. Тому хотілося б, щоб люди повернулися на трибуни. Адже реакція вболівальників, реакція глядачів дуже важлива для нас. Чомусь у кінотеатрах або театрах дають дозвіл на відвідування глядачів, хоча там така ж ситуація, як у нас.

Про очікування від найближчого баблу в Львові…

Так, дивилися, розбирали суперників. Буде три важких гри. Перша – із Запоріжжям, де зустрінуться два українських колективи. Думаю, що буде дуже цікавий матч, для обох команд. Далі – БІПА, і остання гра проти «Будівельника».

Побачимо, як ми будемо готові до цих поєдинків.

Про те, як вдається суміщати роботу в клубі та збірних України…

Літо було дуже напружене, постійно був в роз’їздах. Тому було важкувато. А зараз як? Збірна збирається на вісім днів, дві гри, одна з них – на виїзді. Тренувальний план готовий. Досвід є у цьому плані, тому будемо готуватися.

Про життя в Івано-Франківську…

Шикарне місто, мені дуже подобається. Мені він подобався й раніше, коли працював тут. А зараз я просто в захопленні від Франківська. Тихе, спокійне, комфортне, компактний, привітний. Мені дуже подобається. Плюс, створені всі умови для роботи. Працюю у тому ж місці, з тими самими людьми. Повністю зберігся, у порівнянні з минулими сезонами, обслуговуючий персонал. Окремо хочу подякувати міській владі, в особі мера Руслана Романовича Марцінківа, який дуже підтримує команду.

Побажання шанувальникам баскетболу.

Насамперед хочу побажати мирного неба, а Україні – перемоги, у тій непростій ситуації, в якій ми живемо. Окрім того, бажаю терпіння, доброти, адже навколо дуже багато злості, заздрості. Ну і хочу побажати віри в команду та любити баскетбол.

БК “Прикарпаття-Говерла”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *