Роман МИРОНЯК: “Намагатимемось демонструвати цікаву та змістовну гру з будь-яким суперником”

Пряма мова ТОП Футзал

Головний тренер дебютанта Першої ліги чемпіонату України з футзалу команди «Фурнітура-Експрес-24» Роман Мироняк в ексклюзивному інтерв’ю SPORT.IF.UA розповів про підготовку команди до дебюту, спаринги та завдання на новий сезон.

– Романе, «Фурнітура-Експрес-24» розпочала підготовку до нового футзального сезону. Розкажіть, як вона проходить.
– Підготовка проходить у втягуючому режимі, оскільки більшість гравців задіяні у футбольних турнірах, зокрема, в чемпіонаті області. Тренувальний процес трохи важко організовувати, тому перші ігри в чемпіонаті України будуть для нас дуже напружені.

– Команда встигла зіграти спаринг з одним з найсильніших клубів Буковини «TOM STUDIO». Задоволені спарингом?
– В цілому – так, задоволений. В товариських іграх краще видно деякі нюанси, які нам потрібно підкорегувати, щоб здобувати позитивний результат. На жаль, через залученість гравців у великому футболі не встигли провести більше спарингів і вже 27-го жовтня зіграємо перший поєдинок нового сезону проти «Черкасиобленерго».

– Чи будуть зміни в складі у порівнянні з минулим сезоном і чи плануєте підсилюватись, зважаючи на перехід на вищий рівень?
– В команді відбулись незначні зміни у порівнянні з минулорічним «бронзовим» сезоном чемпіонату області. Зокрема, підсилили склад двома досвідченими футзалістами Назаром Данівим та Ігорем Кушецьким, які вже «посмакували» рівень Першої ліги України, а також молодими і перспективними гравцями із Коломийського району – братами Петром та Володимиром Іванчуками.


– Які завдання стоять перед командою у Першій лізі?
– Насамперед, ставимо завдання спробувати пробитися до четвірки кращих команд групи, які продовжать боротьбу в плей-офф. Далі, після досягнення його, будемо ставити вищі задачі «крок за кроком».

– Як можете охарактеризувати суперників у групі А Першої ліги?
– Якщо коротко, то всі команди у нашій групі надзвичайно сильні, укомплектовані гравцями, які вже багато сезонів грають як в Першій лізі, так і в Екстра-лізі. Зі свого боку запевняю, що ми намагатимемось демонструвати цікаву і змістовну гру з будь-яким суперником.

– Чи плануєте брати участь і в обласних змаганнях чи зосередитесь лише на виступах на всеукраїнському рівні?
– Так, окрім Першої ліги України та Кубку України плануємо взяти участь і в обласних змаганнях – Чемпіонаті та Кубку Івано-Франківської області. Щодо завдань на чемпіонат області, то ставимо перед собою мету вперше привезти золоті медалі змагань до Коломиї. Думаю, саме здобуття «золота» в чемпіонаті області і буде пріоритетною ціллю на найближчий футзальний сезон.

Фото: ФК “Фурнітура”

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *