“Прикарпаття” вривається в п’ятірку

Футбол

Прикарпаття після домашньої перемоги над Буковиною знаходилося на 7-му місці і в випадку перемоги могло потрапити до заповітної п’ятірки. Це не здавалося неможливим, тому що в першому колі івано-франківці вдома рознесли дебютантів Першої ліги – 7:0, а їхній провідний нападник розігрався ‒ гольова серія Андрія Хоми у Першій лізі тривала 3 гри (5 голів).  

У минулому турі Хуст в гостях програв Агробізнесу і загалом у попередніх чотирьох матчах хустяни очок не набирали. Матч першого кола цих суперників завершився найбільшою перемогою Прикарпаття та найбільшою поразкою Хуста у Першій лізі (0:7). Це добре пам’ятали на Закарпатті. 

На початку зустрічі гості більше контролювали м’яч, але довести свої атаки до логічного завершення не могли. Підопічні Циткіна уважно грали проти головного бомбардира Прикарпаття Андрія Хоми. Темп матчу був надто повільним. Перший небезпечний момент стався на 17-й хвилині, але Хома з вигідної позиції не влучив у площину воріт. У господарів були суттєві проблеми з виходом в атаку.  На 30-й хвилині після розіграшу кутового міг забивати Матушевський, але він пробив повз дальню стійку. У хустян таких моментів не було.  

На 37-й хвилині гості все ж вийшли вперед. Хома відгукнувся на передачу Михальчука і стартував з власної половини поля, обіграв голкіпера та забив у порожні ворота – 0:1. Це його 11-й гол у 14 матчах чемпіонати. До перерви у господарів так і не було очікуваної гостроти.  

У другому таймі характер гри не змінювався. Більше володіли м’ячем прикарпатці, а гості розраховували на швидкий вихід з атаки. Хустяни намагалися перехопити ініціативу, але грали повільно. Роботи у Піцана бракувало. Аж поки на 58-й хвилині арбітр призначив пенальті у ворота гостей за фол Піцана на Скибі. Одинадцятиметровий реалізував Вадим Мердєєв – 1:1.  

Втім, рівний рахунок протримався не так довго. Вже через 15 хвилин гості знову вийшли вперед. Сьомка прострілив, а Шинкаренко забив у порожні ворота – 1:2. На останніх хвилинах хорошу можливість забити мав Хома, але він не зміг переграти Рябенка, а згодом влучив у стійку воріт. 1:2 – матч завершився перемогою Прикарпаття. Хустяни програють вже п’ятий тур поспіль. 

Герой матчу: Дмитро Шинкаренко (Прикарпаття) 
23-річний захисник, як завжди, був активним. Його підключення до атаки допомогло Прикарпаттю вирвати перемогу.  

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 14 тур
ФК «Хуст» – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 1:2 (0:1)
Голи: 
В.Мердєєв (60, пен.) – Хома (37), Шинкаренко (75). 

Хуст: Рябенко, В.Мердєєв, Іванов, Скиба, Павлич (Баник, 46), Шевчук (Диянчук, 84), Вагін (Колчін, 79), Станкович, М.Пилип (Василинець, 46), Борисенко, Тихненко. Запасні: М.Мердєєв, Вадовський, Р.Пилип.
Прикарпаття: Піцан, Шинкаренко (Радульський, 85), Швець, Француз, Матушевський (Попчук, 84), Рудюк (Сьомка, 67), Демків, Соловйов, Михальчук (Геник, 76), Цюцюра (Бучакчийський, 67), Хома. Запасні: Бобинець, Барчук, Дмитрук, Титов, .
Попередження: Станкович (76) – Соловйов (45+1), Піцан (90+4).

28 жовтня 2023 року. 13:45, Хуст, стадіон “Карпати”. +17 С.
Арбітр: О.Титов (Донецьк). Асистенти арбітра: О.Дубовий (Луганськ), А.Запоріжський (Харків).
4-й арбітр: Р.Молнар (Ужгород). Спостерігач арбітражу: Ю.Скорейко (Чернівці).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *