Збірна України з другої спроби перемогла Грецію в Лізі Націй

Футбол

Як пройшов матч Україна — Греція в Іракліоні.

Збірна України з футболу здобула свою дебютну перемогу в жіночій Лізі націй. У четвертому турі “синьо-жовті” мінімально здолали Грецію — 1:0.

Україна розпочала розіграш турніру з трьох поразок поспіль — від Сербії, Польщі та Греції — з однаковим рахунком 1:2. Перше коло групового раунду команда Володимира Пятенка завершувала останньою у квартеті B3.

Попри статус номінальних господарок, Україна вдруге зіграла з Грецією на полі суперниць в Іракліоні. Та цього разу втримала мінімальну перевагу в рахунку, після вольової перемоги грекинь у третьому турі.

Як пройшов матч?

  • За стартові 45 хвилин “синьо-жовті” завдали шести ударів у площину суперниць. Гостро пробивала Дарина Апанащенко, напівмоменти виникали після прострілу Анни Петрик і удару головою Вікторії Гірин.
  • До єдиного голу призвів штрафний у виконанні Петрик. Грецію спершу врятувала стійка, але Апанащенко зіграла на добиванні й першим дотиком відкрила рахунок — 1:0!
  • У другому таймі матч вимушено завершила нападниця Ольга Овдійчук. Авторка голу у ворота Сербії через травму поступилася місцем на полі Вероніці Андрухів.
  • Найкращий шанс подвоїти перевагу Україна мала на 74-й хвилині. Нападниця Інна Глущенко залишилася без опіки на лінії воротарського майданчика, але заробила в епізоді лише кутовий — загрозу відвела захисниця.

Ліга націй. 4-й тур

Україна — Греція 1:0

Гол: Апанащенко, 32

Україна: Келюшик, Подольська, Корсун, Шматко, Петрик, Апанащенко (к), Семків, Гірин (Панцулая, 79), Кравчук, Овдійчук (Андрухів, 51), Глущенко (Калініна, 88). Тренер: Володимир Пятенко.

Греція: Насі, Патерна (Георгіу, 63), Палама, Сідіра, Мітку, Какамбукі (к), Марку, Саррі, Конгулі (Пападопулу, 88), Спірідоніду (Георганці, 63), Яннака (Морайту, 56). Тренер: Александрос Катікарідіс.

Перші набрані очки дозволили Україні випередити грекинь та вийти на третє місце в таблиці групи. В іншому матчі ігрового дня Сербія — Польща визначатиметься лідер квартету (початок — о 20:00).

Група В3. Турнірна таблиця

  1. Польща — 9 очок (3 матчі), 7:3 (різниця голів)
  2. Сербія — 6 (3), 7:3
  3. Україна — 3 (4), 4:6
  4. Греція — 3 (4), 3:9

Ліга націй з футболу: що відомо?

  • Аби вийти до Ліги А, Україна має завершити груповий раунд на першій-другій сходинках групи.
  • Третє місце означатиме, що збірна зіграє стикові матчі за збереження місця у дивізіоні В або ризикуватиме безпосередньо понизитися у класі.
  • Заключні групові матчі команда Пятенка проведе на початку грудня: проти Польщі (1-го числа) та Сербії (5-го).

Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *