Марта Федик стала MVP матчу чинних призерок Суперліги

Волейбол ТОП

У центральному матчі 2-го туру чемпіонату України зустрілися срібні та бронзові призерки минулорічного розіграшу “еліти”  — “Добродій” та “Аланта” відповідно. І якщо вінничанки зіштовхнулися з деякими кадровими проблемами на старті сезону, то їхні суперниці вже зараз мають награний і досить збалансований склад. Це одна з головних причин перемоги дніпрянок сьогодні. 

Колектив Гарія Єгіазарова впевнено розпочав даний поєдинок: не встигали “добродійки” якісно блокувати, зокрема, постріли Марти Федик (5:2). Після раннього тайм-ауту від Юлії Якушевої її підопічні рахунок зрівняли. Однак цей паритет протримався недовго (11:7). 

Склалося враження, що Марія Проценко та Марія Лозінська досить швидко призвичаїлися до атак Валерії Якушевої. Декілька разів вони вдало “зачохлили” капітана вінничанок (15:9). У віцечемпіонок відбулася заміна пасуючих: на майданчик вийшла Вероніка Туркула. Проте на хід гри вона не вплинула. Зусиллями Юлії Камінської дніпровський клуб заробив сетбол. Сама догравальниця його відразу ж і реалізувала — 25:15.

Оксана Костянець, яка повернулася на паркет, шукала асистами Тетяну Музиченко та Валерію Якушеву. Втім, знову ж таки не завжди у дівчат виходило результативно завершувати комбінації. Тому пасуюча “Добродія” в одному з епізодів вирішила взяти ситуацію у власні руки, але її скидання було занадто очевидним для візаві (7:2). Черговий тайм-аут.

Попри солідну перевагу “Аланти”, вінничанки не опустили руки. Всі знають про їхній характер та бажання боротися до кінця. І сьогодні вони в черговий раз нагадали про це. Повністю перехопили “добродійки” ініціативу та трансформували її у комфортний відрив (14:19). Поява Богдани Грицик стабілізувала гру дніпрянок — вони зважилися на зворотній камбек. Дуже скоро її постріл поставив крапку в даному сеті — 25:22.

У наступному відрізку “Добродій” був не схожий сам на себе (12:5). Можливо, на команду психологічно вплинула попередня невдача. Помилки опоненток трохи підбадьорили підопічних Якушевої. Проте цього разу відстань між колективами була аж занадто критичною, щоб відігратися — 25:17.

Суперлiга-Дмарт 2023/24 (жінки)

2-й тур. Шоста гра. 4 листопада

“Аланта” — ВК “Добродій-Медуніверситет-ШВСМ” 3-0 (25:15, 25:22, 25:17) 

Стартовий склад “Аланти”: Проценко (9), Лозінська (3), Камінська (9), Федик (15), Пугач (11), Парфьонова (4), Луценко (л), Бойко (л). На заміну виходили: Лучко (3), Грицик (5).

Стартовий склад ВК “Добродій-Медуніверситет-ШВСМ”: Якушева (к) (16), Кучер (2), Музиченко (5), Воротниченко (5), Костянець (1), Крива (4), Букацелі (л), Бойко (л). На заміну виходили: Туркула, Вабіщевич (1), Завала (1), Каланчук.

Франківську волейболістку Марту Федик визнали найкращою волейболісткою цієї зустрічі.

ПВЛУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *