“Прикарпаття” перемагає в Бучі

Футбол

Обидві команди перебувають у першій п’ятірці команд групи “А”. Нива в минулому турі в гостях зіграла результативну нічию з Буковиною. У випадку перемоги підопічні Ігоря Жабченка могли повернутися на друге місце. Прикарпаття в минулому турі в гостях перемогло Хуст і перебуває на 5-му місці. Гольова серія Андрія Хоми у Першій лізі триває 4 гри (6 голів).

У першій половині зустрічі було багато боротьби у центрі поля, але з конструктивом у команд були суттєві проблеми. Ніхто не хотів ризикувати, адже розуміли ціну помилки. Віддати комусь перевагу було досить складно. Хотілося бачити більше комбінаційного футболу, але результат тиснув на суперників. Було багато закидань у штрафну, але витиснути бодай щось з цього не вдавалося. На перерву команди пішли без голів.

Господарі активніше розпочали другу половину зустрічі, але завершального удару їм не вистачало. На 55-й хвилині за рахунок індивідуальних дій з увійшов до штрафної Цюцюра, але його удар з гострого кута парирував Льопка. Дуже рівна гра була і після перерви. Віддати комусь перевагу було дуже складно. На 71-й хвилині здалеку пробивав Бучакчийський, але вище воріт.

Здавалося, що гра завершиться без голів, але гості змогли відкрити рахунок. Після передачі Михальчука з меж карного майданчика у дальній кут пробив Шинкаренко – 0:1. Прикарпаття вже одинадцять турів поспіль (!) не програє.

Герой матчу: Дмитро Шинкаренко (Прикарпаття)
23-річний захисник підключився до атаки й у другому матчі поспіль приніс перемогу своїй команді.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 15 тур
«Нива» (Бузова) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 0:1 (0:0)
Гол: 
Шинкаренко (82).

Нива Б. (стартовий склад): Льопка, Корохов, Місюра, Прокопчук, Дворовенко, Турчанов, Будняк, Паламар, Нехтій, Книш, Тименко. Запасні: Клімов, Захарчук, Західний, Шалфєєв, Шамич, Ткаченко, Урсолов, Сергійчук, Калінін, Мельник, Літовченко, Мнишенко.
Прикарпаття (стартовий склад): Піцан, Демків, Швець, Француз, Попчук, Шинкаренко, Михальчук, Соловйов, Сьомка, Цюцюра, Хома. Запасні: Герич, Тітаєвський, Радульський, Барчук, Титов, Матушевський, Бучакчийський, Геник. 

5 листопада 2023 року. 13:30, Буча, стадіон “Ювілейний”. + 14 С.
Арбітр: Д.Осауленко (Полтава). Асистенти арбітра: Н.Цмоканич (Львів), О.Лапицький (Житомир).
4-й арбітр: А.Михайлюк (Житомир). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).

Результативний захисник приносить перемогу гостям

Обидві команди перебувають у топ-5. У випадку перемоги підопічні Жабченка могли піднятися на друге місце, але досягнути цього результату було непросто, адже “Прикарпаття” вже десять турів поспіль не програє.

У першій половині зустрічі команди не порадували вболівальників атакувальним футболом. З позиційним футболом у суперників були проблеми, а закидання м’яча у штрафну ні до чого не призвели. Нульова нічия закономірний результат після першого тайму.

Після перерви темп матчу був не надто високим. Голкіпери все же залишалися без роботи. Більше тримали м’яч господарі, але без загострення у заключній третині поля. Помилки у перехідних фазах заважали футболістам обох команд комбінувати. У гостей варто відзначити удар з гострого кута Цюцюри, який парирував голкіпер “Ниви”.

У другій половині тайму дещо активніше грали гості, але цього було замало щоб відкрити рахунок. Дуже непросто було відзначити хоч щось позитивне у цьому матчі. Все йшло до нульової нічиєї, але Дмитро Шинкаренко результативним ударом забив надважливий гол для “Прикарпаття” – 0:1. У підсумку, мінімальна перемога “Прикарпаття”.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *