Тарас Клим обраний головою ІФАФ

Футбол

Згідно з рішенням виконавчого комітету Громадської спілки “Івано-Франківська обласна асоціація футболу” (ГС “ІФАФ”) від 14 вересня 2023 року №57, було прийнято рішення про проведення IV-ої позачергової Конференції ГС “ІФАФ”.

Участь у роботі Конференції взяли голова Асоціації футболу Чернівецької області Василь Орлецький, начальник управління спорту та молодіжної політики обласної державної адміністрації Орест Оклієвич, а також представники ЗМІ.

Перед початком роботи Конференції прозвучав Гімн України. Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять футбольних активістів, ветеранів Прикарпатського футболу, а також патріотів України, які загинули під час російсько-української війни.

Робота Конференції розпочалась зі стандартних процедур затвердження мандатної комісії з перевірки повноважень делегатів, лічильної комісії для проведення підрахунку голосів при голосуванні та секретаріату для ведення протоколу Конференції. Участь у роботі Конференції взяли 26 з 33 обраних на неї делегатів.

На Конференції було заслухано звіт голови Івано-Франківської обласної асоціації футболу Андрія Бондаренка за пройдений період роботи. Делегати визнали роботу “ІФАФ” задовільною.

Одним з основних було четверте питання порядку денного: “Про обрання голови Громадської спілки “Івано-Франківська обласна асоціація футболу”. Кандидатура на посаду голови на позачергову Конференцію ГС “ІФАФ” від постійних членів ГС “ІФАФ” надійшла лише одна – Тарас Петрович Клим. Свій голос за Тараса Петровича віддали 25 делегатів з 26. Один делегат утримався.

Першим заступником голови ГС “ІФАФ” одноголосно обрали Василя Сікору, а заступниками – Віталія Федоріва (голова Івано-Франківської РАФ), Тараса Яворського (голова Коломийської РАФ), Руслана Цюпера (голова Калуської РАФ), Миколу Васильківа (перший віце-президент ДЮФЛІФО) та Олега Волосянка (відповідальний секретар “ІФАФ”).

Далі, за порядком денним, делегати ухвалили низку важливих рішень:

– обрали членами Виконавчого комітету “ІФАФ” крім голови та заступників голови “ІФАФ” Руслана Нестерука (голова Надвірнянської РАФ), Василя Якимишина (голова Косівської РАФ), Івана Шкіндюка (голова Верховинської РАФ), Богдана Максимчака (делегат Івано-Франківської РАФ), Володимира Сальваровського (делегат Калуської РАФ), Ігоря Петришина (делегат Коломийської РАФ), Олександра Григоріва (делегат Коломийської РАФ), Ігоря Лукиніва (віце-президент Асоціації футболу учасників АТО), Мирослава Карабіна (голова відділення НОК в області), Михайла Марцинюка (голова Комітету арбітрів “ІФАФ”), Ігоря Данилевського (голова Комітету по зв’язках із ЗМІ “ІФАФ”), Михайла Овчара (директор обласної Школи футбольних арбітрів, спостерігач арбітражу УПЛ), Євгенія Геренду (спостерігач арбітражу УПЛ), Ігоря Овчара (спостерігач арбітражу ПФЛ), Тараса Гурика (голова наглядової ради МФК “Прикарпаття”), Романа Терешкуна (президент ФК “Сокіл” Угринів);

– обрали головою Ревізійної комісії “ІФАФ” Ярослава Кобиляка, заступником голови РК Лесю Дністрянську (спеціаліст з обліку та аудиту /ФОП/) та членом РК Василя Кобльовського;

– обрали головою Контрольно-дисциплінарного комітету “ІФАФ” Тараса Краснікова, заступником голови КДК Ярослава Герегу, членами КДК Остапа Остап’яка, Любомира Маланюка та Андрія Синицю;

– обрали головою Апеляційного комітету “ІФАФ” Ореста Кошика, заступником голови АК Олексія Лавріва та членом АК Володимира Мандрика;

– уповноважили Василя Сікору або Олега Волосянка (кожного з них окремо) представляти Громадську спілку “Івано-Франківська обласна асоціація футболу” для здійснення реєстраційних дій, з правом підпису та подання всіх необхідних документів, а також отримання з реєстрації відповідних документів.

Відповідно до ст. 26-27 Статуту Громадської спілки “Українська асоціація футболу”, враховуючи кризову ситуацію, яка склалася в діяльності УАФ, згідно ст. 19 Статуту УАФ, делегати Конференції вирішили звернутися до УАФ з вимогою негайно забезпечити проведення засідання Виконавчого комітету по скликанню позачергового Конгресу УАФ та забезпечити його проведення у терміни, визначені Статутом УАФ. Запропонувати наступний порядок денний позачергового Конгресу УАФ:

1. Про обрання робочих органів позачергового XXVI Конгресу УАФ.

2. Про визнання таким, що не відбувся, черговий звітно-виборний XXV Конгрес УАФ.

3. Про обрання Президента УАФ.

4. Про затвердження кількісного складу членів Виконавчого комітету УАФ, перших віце-президентів УАФ, віце-президентів УАФ.

5. Про обрання перших віце-президентів УАФ.

6. Про обрання віце-президентів УАФ.

7. Про обрання членів Виконавчого комітету УАФ.

8. Про обрання Аудиторського органу УАФ.

9. Про обрання голів, заступників голів та членів органів здійснення футбольного правосуддя УАФ.

10. Про надання повноважень для державної реєстрації змін до відомостей про УАФ в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Делегати Конференції одноголосно підтримали пропозицію щодо скликання позачергового Конгресу Громадської спілки “Українська асоціація футболу”.

Після завершення роботи Конференції відбулося перше засідання новоствореного Виконавчого комітету “ІФАФ”. На початку засідання почесна відзнака обласної асоціації футболу – медаль “За заслуги” – була вручена Андрію Бондаренку та начальнику обласної філії Комітету фізичного виховання і спорту МОН України Михайлу Стефанківу.

У відповідності до вимог Статуту Громадської спілки “Івано-Франківська обласна асоціація футболу”, Виконавчий комітет призначив виконавчим директором ГС “ІФАФ” Василя Сікору та надав йому право підпису фінансових та інших документів “ІФАФ”.

Наступним питання у відповідності до вимог Статуту “ІФАФ” та з метою покращення роботи по основних напрямках розвитку і популяризації футболу в області, залучення громадського активу до діяльності “ІФАФ”, Виконавчий комітет затвердив список постійних комітетів Громадської спілки “Івано-Франківська обласна асоціація футболу” та їхніх керівників: комітет з проведення змагань (Василь Сікора), комітет арбітрів (Михайло Марцинюк), комітет зі зв’язків з засобами масової інформації (Ігор Данилевський), комітет Етики і Чесної гри (Тарас Яворський), комітет жіночого футболу (Олександр Григорів), комітет ветеранського футболу (Василь Луцький), технічний комітет (Микола Васильків).

Виконком зобов’язав голів постійних комітетів “ІФАФ” до 24 листопада 2023 року підготувати та внести на розгляд Виконавчого комітету для затвердження кількісний та персональний склад, а також положення про відповідні комітети.

Далі Виконавчий комітет у відповідності до Статуту “ІФАФ”, звернення МФК “Прикарпаття” Івано-Франківськ та заслухавши і обговоривши інформацію голови “ІФАФ” Тараса Клима, надав тимчасове членство в Громадській спілці “Івано-Франківська обласна асоціація футболу” МФК “Прикарпаття” Івано-Франківськ та прийняв рішення вийти з клопотанням до Конференції “ІФАФ” щодо надання асоційованого членства в Громадській спілці “Івано-Франківська обласна асоціація футболу” МФК “Прикарпаття” Івано-Франківськ.

ІФАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *