“Прикарпаття” здобуває важливий бал на виїзді

Футбол

Епіцентр напередодні виконав своє завдання вийти у групу «Чемпіонська», тоді як Прикарпаття, для спокою в цьому плані, мало вигравати зараз на Хмельниччині. Допомогти в цьому гостям не міг непоганий в останніх турах молодий півзахисник Михальчук. який пропускав цю гру через дискваліфікацію. В Епіцентра проблема одна, та яка: не готові грати на 100% можливостей найбільш висококласні гравці атаки – Гірний і Гринь

Взагалі, господарі володіли відчутною перевагою. Неодноразово атаки за участі КравчукаЛяшенка та Стеня загострювали ситуацію. Проте досить несподівано повели в рахунку саме гості. Прикарпаття вже в розпал матчу, оминувши стартовий відрізок, шокувало Епіцентр разючою атакою. Сьомка підключив Геника, котрий зліва навісив на дальню стійку. Цюцюра головою направив м’яча в стійку, проте з рикошетом від воротаря той опинився в сітці – 0:1. Арбітриня записала авторство на Жмурка.  

Відразу після перерви нагадав про себе лідер бомбардирських перегонів. Хома розігрався з Шинкаренком і вискочив один на один із Жмурком, із гоструватого кута не зумівши переграти воротаря. І як же пошкодувало Прикарпаття про цю осічку! Йшла звичайна, буденна перепасовка за межами карного майданчика гостей, Климець поперечним пасом знайшов Ліповуза, який підробив під праву ногу й запустив по красивій дузі точно в дальню дев’ятку – 1:1! Третій гол у поточному чемпіонаті для Андрія при трьох асистах! 

Розуміючи, яка ціна цієї втрати очок, прикарпатці старалися відігратися. Після одного зі стандартів у захисника Француза був чудовий шанс повернути перевагу гостям, а біля протилежних воріт уже Піцан парирував удар Кравчука. Ось тут би, звісно, Прикарпаттю Барчука та Романова в праймовій формі, а якщо помріяти – у більш молодому віці Сондея, Волошиновича, Халка… Таких гравців зараз не знайшлося, а Хому господарі тримали зі знанням справи та вмінням опіки. Який же шанс у кінцівці був у Барчука та Демківа! І марно. 

Коли Прикарпаття гостро потребувало результату, Епіцентр хотів не згірчити поразкою заключний домашній матч 2023 року. Нічия – придатний результат, щоб зібрати оплески за успішний, загалом, перший етап. 

Герой матчу: Андрій Ліповуз (Епіцентр) 
Випалював центр поля, ще й провів рятівний гол-красень. 

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 17 тур
«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 1:1 (0:1)
Голи
: Ліповуз (55) – Жмурко (34, автогол).

Епіцентр: Жмурко – Жмуйда (В.Кристін, 82), Мороз, Алібеков, Климець (С.Кристін, 66), Ліповуз, Глущук (Полюлях, 66), Ляшенко (Гірний, 66), Беженар, Стень (Бендера, 84), Кравчук. Запасні: Бушняк, Козловський, Григоращук, Павлученко, Миронюк. 
Прикарпаття Піцан – Демків, Швець, Француз, Тітаєвський, Шинкаренко (Радульський, 88), Геник (Рудюк, 69), Соловйов, Сьомка, Цюцюра (Попчук, 69), Хома (Барчук, 90+2). Запасні: Бобинець, Дмитрук, Романов, Титов. 
Попередження: Глущук (45+1).

18 листопада 2023 року. 12:00, Кам’янець-Подільський, стадіон ім. Г. Тонкочеєва. + 5 С
Арбітриня: Л.Тельбух (Дніпро). Асистенти арбітрині: М.Близнюк (Харків), О.Матяш (Полтава).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).


Бойова нічия у Кам’янці-Подільському

Підопічні Сергія Нагорняка до цього туру не програвали вже сім ігор поспіль і такі результати дозволили їм піднятися на друге місце. Гості тиждень тому перервали свою безпрограшну серію і ускладнили собі турнірне положення. Колектив із Івано-Франківська має всього одне очко переваги над шостим місцем, тому для підопічних Рипана надважливо було сьогодні хоча б не програти.

На початку зустрічі першим номером грали господарі, але довести свої атаки до логічного завершення. Було багато боротьби, але без небезпечних моментів. Контроль м’яча не приносив зиску підопічним Нагорняка, які не могли розхитати організований захист суперників. На 30-й хвилині міг забивати Хома, але він не влучив у площину воріт. На 34-й хвилині після подачі Геника відкрив рахунок у матчі Василь Цюцюра – 0:1. Надважливий гол для гостей. Майже відразу міг зрівнювати рахунок Беженар, але Піцан виручив свою команду.

На початку другого тайму мав забивати Стень, але він пробив повз дальній кут. На 55-й хвилині Ліповуз все ж зрівняв рахунок – 1:1. Перемогу “Епіцентру” міг приносити Кравчук, але знову блискуче зіграв голкіпер “Прикарпаття”. У підсумку, матч завершився внічию – 1:1. “Прикарпаття” тепер на два очки випереджає “Буковину”.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *