Степан Лесик: “Ми можемо показувати ще кращі результати”

Баскетбол Пряма мова ТОП

Бігмен Прикарпаття-Говерли Степан Лесик став один з героїв завершальної частини першого кола регулярного чемпіонату Суперліги Favbet, вирішальним кидком він приніс команді перемогу у виїзному матчі проти БК Рівне.

Про враження від крайніх матчів Говерли, переможний кидок у Рівному, а також підтримку вболівальників та очікування від другого кола – центровий розповів у розмові з клубною прес-службою.

– Як загалом оціниш останні результати команди, зокрема, у баблі в Рівному?

– По-перше, дуже радіємо, що перемогли у цих двох матчах. Це для нас дуже важливо. Після другої гри було б важко давати якусь прес-конференцію, адже було дуже багато емоцій. Вся команда була заряджена, всі кричали, раділи. У мене теж емоції зашкалювали, бо зробив вирішальний кидок. Я радий, що ми перемогли, емоції в команди тільки позитивні.

– Розкажи, власне, про цю останню атаку. Ти коли отримав передачу, чи був готовий кидати? Які загалом були відчуття в той момент?

– Ну по плану було трохи не те що вийшло. Але коли я побачив, що вже немає виходу, час закінчується і треба щось робити. Плюс було трохи важко морально, адже Ромео Сміт цілу гру проти мене захищався, давав мені робити тільки погані кидки. Тому потрібно було налаштуватися максимально і взяти все у свої руки. І слава Богу, що воно все сталося так, як сталося.

– Розкажи, як загалом відбулося протистояння з центровими Рівного у цій грі?

– Вони дуже добре зіграли проти мене в захисті. Навіть не знаю, в мене, переважно, є якісь ігрові елементи, які я використовую при обіграші. Не впевнений, що вони їх розбирали, але Сміт досвідчений гравець, можливо вже бачив, що я хочу робити, і всі протистояння один-на-один, крім останнього, він мене закривав. Але в останній атаці, можливо мені пощастило, можливо, я вже зрозумів що робити, коли команда мені довіряє кидок, треба його реалізувати.

– Чи можеш сказати, що це один з твоїх найважливіших кидків, який ти забив?

– Ну так, це, мабуть, єдиний мій кидок на останніх секундах, який вирішив долю матчу. Тому я його надовго запам’ятаю.

– Прикарпаття-Говерла піднялася у турнірній таблиці на п’яте місце. Чи вважаєш ти, що це наш максимум? Чим все ж таки ми можемо піднятися вище у другому колі?

– Вище нас зараз Черкаси, яких ми перемагали. Чому ми не можемо перемагати інші команди, які вище нас? Все залежить тільки від нас! Як любить казати наш тренер: “Головне боротися з самим собою і вигравати цей бій”, тому, вважаю, що ми можемо показувати ще кращі результати. 

– І насамкінець традиційні побажання вболівальникам. Чи відчуваєш їх підтримку? І якщо так, то як саме вона проявляється?

– Були коментарі, писали мені люди, і це дуже приємно. Навіть в ютубі бачив, що в чаті писали багато людей, дуже класна підтримка. Я перечитував, мені дуже було приємно. Тому дуже дякую усім за таку підтримку. А також хочу подякувати ЗСУ, які теж є вболівальниками нашими, хочу їм подякувати за те, що вони нас захищають і за те, що ми можемо робити свою справу, поки вони нас боронять!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *