Жіноча збірна України перемогла в заключному матчі групового етапу у Лізі Націй

Футбол

05 грудня, поєдинком із Сербією жіноча збірна України завершила боротьбу в груповому раунді першого в історії розіграшу Ліги націй.

Чотири дні тому підопічні Володимира Пятенка поступилися Польщі (0:1) і після цієї поразки втратили будь-які шанси поборотися за місце в Лізі А. Аби напряму не вилетіти до Ліги С, синьо-жовтим треба було набирати максимум очок, щоб не пропустити вперед Грецію чи не стати найгіршою третьою командою в Лізі В.

Матч заключного, 6-го туру Сербія — Україна відбувся в сербському містечку Стара Пазова на центральному стадіоні футбольної бази національних збірних.

Перший тайм команди провели на рівних. У нашої збірної найактивнішою була Гірин, яка завдала кількох ударів, змарнувала свій момент Глущенко. У сербок найбільш небезпечними були спроби Поляк і Дамнянович.

На початку другого тайму Глущенко опинилася на ударній позиції у штрафному, але Костич виручила. Утім, на 55-й хвилині наша команда повела в рахунку — кіпер парирувала удар Хімич, однак на добивання встигла Гірин. У підсумку синьо-жовті зуміли втримати перевагу й обіграли господарок — 1:0.

Таким чином, збірна України посіла третє місце в групі та зуміла обійти Словенію в рейтингу третіх команд, уникнувши наразі вильоту в Лігу С. Тепер на підопічних Володимира Пятенка очікують стикові матчі, які відбудуться в лютому 2024 року (жеребкування — 11 грудня).

Жіноча Ліга націй-2023/2024. Група В3

5 грудня. Стара Пазова. Stadion Sports Center of FA of Serbia.
Сербія — Україна — 0:1 (0:0)
Гол: Гірин (55).

Сербія: Костич, Лазаревич (Вучкович, 71), Слович (к), Дам’янович (Е. Петрович, 71), Крстич, Філіпович (Сремчевич, 71), Павлович, Міятович (Трішич, 71), Поляк, Дамнянович, Іванович (Чавич, 89).
Тренер: Драгіша Зечевич.

Україна: Келюшик, Петрик, Апанащенко (к), Шматко, Басанська, Панцулая, Семків, Хімич, Гірин (Андрухів, 76), Калініна (Кравчук, 64), Глущенко (Куніна, 88).
Тренер: Володимир Пятенко.

Арбітр: Каталін Шіпош (Угорщина).

Попереджені: Міятович (48), Павлович (65), Трішич (89) — Гірин (44), Басанська (45), Панцулая (90+4).

Жіночий футбол України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *