Артем Фаренюк: “Ключова ціль — це перемога в чемпіонаті, а звання кращого бомбардира може стати приємним бонусом”

Футзал

Універсал НФК «Ураган» Артем Фаренюк відповів на декілька питань напередодні 14-го туру Vbet Eкстра-ліги.

– Артеме, вітаю! На даному етапі Екстра-ліги ви лідируєте у рейтингу бомбардирів – 13 голів за 11 зіграних матчів, що є чудовим результатом. У вашій футзальній кар’єрі вже було звання найкращого бомбардира чемпіонату 2018/19 (20 голів). Чи поставили Ви перед собою ціль повторити це ж досягнення у цьому сезоні? 

– Мене звичайно тішить досягнутий  результат, і я завжди прагну сповна реалізовувати бажане у грі, проте як такої цілі, то ні — не було. Перемога у кожному матчі для мене зараз найбільш важлива. Я, як і кожен із гравців нашої команди, стараємося робити корисні дії на паркеті, як забивати, віддавати результативні передачі, так і відповідально грати в захисті. Ключова ціль — це перемога в чемпіонаті, а звання кращого бомбардира може стати приємним бонусом. 

– У 5-у турі в Сумах ви зустрічались з командою МСК «Харків». Матч завершився рахунком 1:7 на користь «Урагану», а ви відзначились 2-а забитими голами у ворота харків’ян. Що скажете про команду суперника, взявши до уваги гру першого кола? 

– У матчі першого кола з МСК «Харків» нам добре вдався перший тайм, саме у ньому було забито 6 м’ячів. Я вважаю, що брати до уваги гру першого кола не варто, адже пройшло декілька місяців з моменту тієї гри, і  було багато зіграних матчів. Команда харків’ян швидко прогресує та змінюються з кожною грою. Я переконаний, що у другому колі вже буде зовсім інша гра. 

– Щодо Сум, знаємо, що це ваше рідне місто. Команда вже встигла там двічі зіграти у цьому сезоні. Чи впливає атмосфера рідного міста на Вас, можливо настрій спонукає до вдалої гри? 

– Приємно відвідати рідне місто, побачитись з рідними та близькими. На жаль, зараз такі моменти бувають дуже рідко, але цінність їх ще більша. Відповідно, це і спонукає до активної гри та забитих м’ячів. Бо вдома, як то кажуть, і стіни допомагають! 

– Як проходить підготовка команди до 14-го туру Екстра-ліги та яка атмосфера панує в команді? 

– Як і до кожної гри в Екстра-лізі ми готуємось відповідально, працюємо над помилками та активно тренуємось, якщо коротко. Ну й обов’язково з гарним настроєм. Атмосфера в колективі в нас стабільно хороша. Ключове — це вміння поєднувати тренування з іншими особистими справами, позаяк у кожного є й інші справи, тому головне — баланс. Вважаю, у нас виходить це. 

– Які 3 поради дасть Артем Фаренюк для юнаків, які хочуть стати професійними футзалістами? 

– Не пропускати тренування, слухати та виконувати настанови тренера, бути цілеспрямованим і наполегливим та ніколи не опускати руки.

– І на кінець, що мотивує вас показувати гарну гру та демонструвати результативність на майданчику? 

– Завдяки нашим захисникам, які боронять нашу країну, ми маємо можливість грати у футзал та робити справу, якою ми живемо. А ми намагаємось тішити наших вболівальників гарною грою та демонструвати хороший результат. У такий складний час для нашої країни виходити на майданчик це і є мотивація! Слава Україні!

Пресслужба НФК “Ураган”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *