Франківці поступились “Дніпру”

Баскетбол

Перший ігровий день баблу в Івано-Франківську завершували господарі майданчику Прикарпаття-Говерла та лідер сезону Дніпро.

В першому колі Дніпро розгромив Говерлу з рахунком 104:58, проте сьогодні можна було спрогнозувати, що гра пройде за дещо іншим сценарієм. Так воно і вийшло, хоча Дніпро з рахунком 70:52 і здобув над суперником другу перемогу в сезонній серії.

Натомiсть Говерла жваво розпочала поєдинок, вигравши першу п’ятихвилинку з рахунком 15:6. Господарі паркету у цей ігровий відрізок чудово влучали з гри (71 відсоток точних кидків загалом та 66 – триочкових, причому двічі здалеку влучив Павло Горобченко). Дніпро у відповідь після взятого Володимиром Ковалем хвилинної перерви організував потужний ривок 8:0, який скоротив відставання команди до одного пункту.

Все ж таки завдяки чудовому захисту наприкінці чверті Говерла зуміла її забрати – 19:14. Протягом наступних шести хвилин говерляни утримували свою перевагу, перевершуючи гостей не лише за кидковими показниками, а й у боротьбі на щитах і руху м’яча. Дніпро вперше повів у рахунку лише на 17-й хвилині після точного триочкового кидка Володимира Конєва. Підопічні Володимира Коваля перехопили ініціативу і на велику перерву пішли у статусі лідера з 7-очковим гандикапом.  

Господарi паркету почали багато помилятися (15 втрат проти 6 у Дніпра в середині третьої чверті), що не дозволяло їм повернути лідерство. Перевага лідера чемпіонату поступово зростала. Дніпряни перед останньою перервою наздогнали суперника за точністю кидків з гри та вийшли на солідний 41 відсоток вдалих атак з-за периметра. +12 очок для них за підсумками третьої чверті стали солідною основою для перемоги.

У заключній десятихвилинці Дніпро також підтвердив свій бiльш високий клас та здобув вже десяту перемогу у чемпіонаті.

У переможців 17 очок набрав капітан команди Станіслав Тимофєєнко14 – її зірковий новачок Володимир Конєв. У Прикарпаття-Говерли 15 очок в активі Павла Горобченка12 – Сергія Старцева.

Завтра у центральному матчі бабла Дніпро зіграє з Рівне, а Прикарпаття-Говерла – із Кривбасом.

Суперліга Favbet. Регулярний чемпіонат
Івано-Франківськ, Манеж КФВ
Прикарпаття-Говерла — Дніпро 52:70 (19:14, 9:21, 12:17, 12:18) / статистика

Прикарпаття-Говерла: П. Горобченко 15 + 5 підбирань + 3 передачi – 4 втрати, Старцев 12 – 5 втрат, Лесик 8 – 6 втрат, Кабацюра 7 + 5 підбирань, М. Тимофійчук 0 – старт; Луценко 4, Жулавський 4, Лонюк 1, Чугунов 1, Аврахов 0, А. Тимофійчук 0, Музиченко 0.

Днiпро: Тимофеєнко 17 + 5 підбирань – 3 втрати, Конєв 14, Закурдаєв 7 + 4 передачi + 3 перехоплення, Бондарчук 3, М. Горобченко 2 + 7 передач — старт; Дубоненко 9, Сорочан 7, Сипало 6, Тарасенко 5 + 6 підбирань, Шкода 0, Колдомасов 0.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *