Наші профі. Підсумки півріччя: Перша ліга ПФЛ

Футбол

Прикарпатські футболісти у Першій лізі в черговому огляді “Наші профі. Підсумки півріччя”.

Тарас Саків (“Карпати” Львів)
10 матчів в лізі (3 попередження)


Доволі складним видалось перше півріччя для оборонця “зелено-білих” Тараса Саківа. Ще б пак, адже розпочинав сезон захисник у статусі основного у складі “Карпат”, втім, наприкінці серпня зазнав прикрого пошкодження, тож два місяці провів поза футболом. В цілому ж восени зіграв 10 матчів, в яких напрацював на 3 попередження. “Карпати” за пісумком І етапу Першої ліги впевнено пробились до фінальної десятки, де стартуватимуть на першій позиції турнірної таблиці.

Максим Куліш (“Лівий берег” Київ)
10 матчів в лізі (1 попередження), 3 матчі в кубку


Третім у таблиці фінальної “пульки” буде столичний “Лівий берег”, честь якого захищає Максим Куліш. До табору “лівобережців” нападник приєднався влітку, але так і не зміг стати основним – 13 матчів в осінній частині сезону, лише п’ять з яких розпочинав з перших хвилин.

Роман Кузьмин (“Агробізнес” Волочиськ)
18 матчів в лізі (4 голи, 1 попередження), 3 матчі в кубку (1 гол)


Найбільш “прикарпатською” командою Першої ліги восени став “Агробізнес” з Волочиська, адже честь команди захищають одразу троє наших футболістів. Найбільше поєдинків за представника Хмельниччини провів Роман Кузьмин, в активі якого 21 матч в обох турнірах та 5 голів. За підсумками першого етапу “Агробізнес” увійшов верхньої “десятки”, де навесні стартуватиме з восьмої позиції таблиці.

Микола Квасний (“Агробізнес” Волочиськ)
18 матчів в лізі (1 попередження), 1 матч в кубку


Усі поєдинки Першої ліги за волочиську команду відіграв і захисник Микола Квасний. Всього в активі оборонця 1212 хвилин і це шостий показник в “Агробізнесі” за кількістю ігрового часу.

Дмитро Шостак (“Агробізнес” Волочиськ)
10 матчів в лізі (1 гол)


Найпізнішим прикарпатським новачком “Агробізнеса” є Дмитро Шостак, який приєднався до команди наприкінці вересня. Молодий нападник поки не може скласти конкуренцію своїм більш досвідченим партнерам, втім, провів 10 матчів (1 гол) і непогано зарекомендував себе у новій команді.

Іван Оробець (“Поділля” Хмельницький)
9 матчів в лізі, 1 матч в кубку


Восени півзахисник Іван Оробець дебютував на дорослому професійному рівні. Після річного періоду в складі юніорів “Металіста 1925” Іван перебрався до “Поділля”, де й спробував на смак Першу лігу. В першому півріччі 20-річний футболіст зіграв 10 матчів, половину з яких розпочинав у стартовій “одинадцятці”. “Поділля” за підсумком осені проовжить боротьбу у групі “Вибування” на третій позиції.

Віталій Жупанський (“Нива” Тернопіль)
0 матчів в лізі


Нуль хвилин восени провів голкіпер “Ниви” Віталій Жупанський. Вихованець коломийського футболу вже котрий сезон не може скласти конкуренцію іншому стражу воріт тернополян Максиму Механіву. Втім, цього міжсезоння Механів може піти на підвищення, адже гравцем ціавляться деякі клуби УПЛ, тож у Жупанського є всі шанси стати основним у складі “Ниви”. Тернополяни за підсумком першого етапу зіграють у групі “Вибування”, де наразі посідають четверту сходинку.

Віталій Федорів (“Металіст” Харків)
5 матчів в лізі (2 попередження)


Змінив клуб і найдосвідченіший наш футболіст у Першій лізі – після нуля хвилин у складі “Дніпра-1” Віталій Федорів повернувся до харківського “Металіста”. Повернення виявилось не надто успішним, адже відбувши дискваліфікацію, футболіст провів всього 5 поєдинків. Справи “Металіста” восени були довелі кепські – передостання сходинка у групі А та шоста у групі “Вибування” навесні.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки півріччя: юнацька ліга УПЛ U-19
Наші профі. Підсумки півріччя: Друга ліга ПФЛ
Наші профі. Підсумки півріччя: Угорщина, Кіпр, Польща

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *