Анастасія Шепелюк – найрезультативніша гравчиня у Вищій лізі

Баскетбол

На період новорічної паузи сайт ФБУ підбиває підсумки першої частини сезону. Сьогодні розповідаємо про кращих гравчинь у Вищій лізі у жінок.

Варто нагадати, що відповідно до формату, на першому етапі 11 команд у форматі “баблів” зіграють регулярний чемпіонат у чотири кола. За підсумком регулярного чемпіонату визначаться учасники Фіналу чотирьох Вищої жіночої ліги, які і розіграють медалі в одному місті протягом двох днів.

Наразі команди майже зіграли по половину матчів першого етапу. Дивіться турнірну таблицю Вищої ліги серед жінок. Наступні матчі пройдуть 19-21 січня попередньо у Дніпрі, Івано-Франківську та Рівному.

Кращою за результативністю в першій частині сезону у Вищій лізі серед жінок є Анастасія Шепелюк з другої команди Франківська-ПНУ-ДЮСШ-2 – вона набирає 23.7 очка за матч. За нею в рейтингу результативності йдуть Олександра Тинщук з Рівне-ОСДЮСШОР (19.5) та Валерія Куценко з Козачки-КПУ-ОДЮСШ (19.4).

Рекордними в цьому сезоні є 38 очка в одному матчі Анастасії Шепелюк у матчі проти Рівного-ОШВСМ 10 грудня.  

Кращими асистентами у Вищій жіночій лізі є Вікторія Пазюк з об’єднаної команди Полтава-Баскет-СумДПУ – 5.7 передач за матч. За нею з показником 5.4 асистів за матч йдуть Катерина Штик з КІВС-СКІФ, Анастасія Шепелюк і Святлана Полянцева з Інваспорту.

Найбільше в одному матчі в цьому сезоні по 12 передач віддали двічі Катерина Штик проти КСЛІ-Київ-Баскету та проти СДЮСШОР-4 Миколаїв, а також Анастасія Костоглод з Венето-Черкаси проти Переяслава.

За підбираннями у жіночій Вищій лізі лідирує Анастасія Рибас з ХАІ-Збірної Харківської області – 15.0 підбирань. Другою в рейтингу уже Марія Пугач з Венето-Черкаси (14.0), а замикає трійку кращих Вікторія Пазюк (12.2).

 Рекорд першої частини сезону в 24 підбирання належить Марії Пугач.

Кращою гравчинею першої частини сезону жіночої Вищої ліги за показником рейтингу ефективності є гравчиня БК Франківськ-ПНУ-ДЮСШ-2-Спортліцей Ірина Бугайова (РЕ 23.5). Трішки їй поступається Вікторія Пазюк (РЕ 23.2), а замикає трійку кращих Анастасія Рибас (РЕ 21.5).

Рекордний показник для цього сезону РЕ в першій частині сезону встановили  Катерина Штик проти КСЛ-Київ-Баскету та Ірина Бугайова проти КІВС-СКІФ – РЕ 37. РЕ 36 показала в матчі проти Переяслава Вікторія Пазюк.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *