Голкіпер-бомбардир Рибак, всюдисущий Третяк і знову Кордоба – символічна збірна 6 туру Чемпіонату області

Футзал

Несподіваний розгром в центральній грі, “Фурнітура-Експрес 24” знову на коні і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше у 6 турі Чемпіонату області.

Символічна п’ятірка 6 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Святослав РИБАК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 5 матчів (1 гол, 5 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Центральний матч туру делегував одразу трьох представників у збірну туру. Звісно, місце у воротах сьогоднішньої ТОП-5 ми віддаємо голкіперу “Пробою” Святославу Рибаку. Надійна гра при виходах віч-на-віч, не один чудовий сейв і забитий м’яч як вишенька на торті – це все гарантує Святославу звання найкращого в турі. Разом з тим голкіпер мав кілька нагод збільшити свій голеадорський доробок, та цього разу не судилося.

Універсали
Роман КОРДОБА (“Пробій” Городенка)
Статистика: 4 матчі (6 голів, 4 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 3

Коли на майданчику зустрічаються проміжні лідери сезону на перший план виходить досвід. А от в кого цього самого досвіду хоч греблю гати, то це в капітана “пробійців” Романа Кордоби. У грі проти “Рибака-АСК” “ексураганівець” оформив дубль та одного разу результативно асистував Іванишину. Тож взявши участь у половині м’ячів своєї команди, вдруге поспіль потрапляє до числа кращих в турі.

Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 6 матчів (7 голів, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 3

Франківська “Галія” після нічиєї з “Рибаком-АСК” (1:1), зуміла видати феєричний матч проти головної несподіванки сезону “Ревери” – 8:0. Найбільше до розгромної звитяги “галійців” доклався Роман Третяк, який встигав як в атаці, так і в обороні власних воріт. В активі 29-річного універсала хет-трик та одна результативна передача. В цілому ж, це третя поява гравця у п’ятірці кращих протягом поточного сезону.

Володимир ІВАНИЧУК (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика*: 5 матчів (6 голів, 1 асист)
Потраплянь у збірну туру: 1

Нарешті вболівальники “Фурнітури-Експрес 24” знову стали свідками тієї самої яскравої гри, яку демонструвала команда на початку сезону. Після двох прикрих нічиїх під гарячу руку коломиян потрапив “Рух-Контиліум Груп” (7:1). Одним з найбільш помітних гравців у складі переможців на майданчику був Володимир Іваничук, що оформив хет-трик і в звітному турі дебютує у символічній збірній.

*Примітка. Статистика гравця вказана без урахування матчу 7-го туру “Фурнітура-Експрес 24” – “Галія”.

Олександр ЖУКОВ (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 5 матчів (3 голи)
Потраплянь у збірну туру: 2

Найменш результативним, та від того не менш інтригуючим стало протистояння “Варатика” та “Урагану-2-КФВ”. Довший час суперники не могли розмочити рахунок, аж поки Олександр Жуков холоднокровно не завершив розіграну як по нотах комбінацію гостей. Саме його влучний удар додав впевненості “драконам”, які не опустили рук, забили вдруге та святкували третю перемогу в сезоні. В цілому ж 17-річний універсал є одним з лідерів франківської команди, забивши три м’ячі у п’яти зіграних зустрічах.

Тренер туру
Тарас ПАНЧУК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 5 матчів (4 перемоги, 1 нічия)
Потраплянь у збірну туру: 1

Будемо відверті, ще до початку звітного туру закрадалась думка, що у цій номінації найкращим стане той, чия команда переможе у двобої лідерів. Ще б пак, адже перемога над прямим конкурентом дає можливість не лише покращити своє турнірне становище, а й мати перевагу у майбутній боротьбі за титул. Тож сьогодні, безсумнівно, тренером туру стає Тарас Панчук з городенківського “Пробою”. Правильне налаштування, швидке реагування на зміну подій на майданчику і, як наслідок, безапеляційна перемога забезпечили фахівцю звання кращого у 6 турі.


Головні події 6 туру Чемпіонату області

Гол туру
Андрій КОВАЛЬЧУК (“Фурнітура-Експрес 24” -> “Рух-Контиліум Груп”)

Одразу два м’ячі у звітному турі були забиті “по-бразильськи” п’ятою і обидва у матчі “Фурнітури-Експрес 24” та “Руху-Контиліум Груп” – постарались “рухівець” Ростислав Мединський та коломиянин Андрій Ковальчук. Автор цих рядків не зміг визначити однозначного переможця, тому все вирішив глас народу. Наші друзі з “Футбольного Франківська” провели голосування, за результатами якого найкращим вболівальники визнали взяття воріт у виконанні Андрія Ковальчука.


Сейв туру
Василь МАРЧУК (“Варатик” Коломия)

Найменш результативним вівторковий матч у Королівці вийшов і через те, що на високому рівні відіграли голкіпери обох команд. Серед всіх сейвів звітного турі відзначимо чудову реакцію Василя Марчука на підступний удар у виконанні “ураганівця” Даміана Запорожана.


Комбінація туру
Кордоба-Іванишин-Кордоба (“Пробій” Городенка)

У матчі проти “Рибака-АСК” зв’язка Романа Кордоби та Юрія Іванишина створила три м’ячі городенківців. Найяскравішим став четвертий гол команди з дотепним асистом п’ятою від Іванишина та потужним завершенням Кордоби у дальну дев’ятку. Здавалось би, простенька “стіночка”, втім, саме нестандартний асист та завершальний удар роблять її максимально видовищною.


MVP туру
Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ) – 4 балів РЕ (3 голи + 1 асист)

Найкориснішим гравцем 6-го туру став універсал “Галії” Роман Третяк. 29-річний футзаліст набрав чотири бали в рейтингу ефективності (3 голи + 1 асист) та випередив одразу трьох гравців (Юрія Іванишина, Романа Кордобу та Ігоря Крамара), в активі яких по три бали. Разом з тим, Роман вдруге виборов звання MVP – вперше це було у 4 турі, коли футзаліст оформив дубль та зробив один асист.

Асистент туру
Ігор КРАМАР (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия) – 3 асисти

Якщо в Першій лізі Ігор Крамар дивує своєю результативністю (8 голів у 6 матчах), то в Чемпіонаті області приміряв роль асистента. У матчі проти “Руху-Контиліум Груп” Крамар тричі асистував партнерам по команді і добряче відірвався від опонентів у рейтингу кращих асистентів – 9 результативних передач у 5 матчах.

Фішка туру
Голкіпер-бомбардир Святослав Рибак

У 6 турі нарешті відкрито бомбардирський рейтинг серед голкіперів. Першопрохідцем став Святослав Рибак з “Пробою”, який з першої спроби вразив порожні ворота “тезок” з “Рибака-АСК”. Міг Рибак і вдруге, і втретє відначитись, та в першому випадку врятував Дрекало, а в другому “круглий” влучив у поперечку.


Відчайдух туру
Олександр ДІДУХ (“Рух-Контиліум Груп”)

Не могли ми оминути і ще один порятунок воріт. Його автором став Олександр Дідух з “Руху-Контиліум Груп”. За рахунку 1:3 не на користь “рухівців” універсал у відчайдушному стрибку врятував від стовідсоткового взяття воріт у виконанні Ігоря Крамара, тим самим зберігши інтригу у зустрічі.


Подарунок туру
“Пробій” Городенка

Хто з нас не любить подарунків? Правильно, всі люблять, а особливо, якщо це подарунок від рідної команди у вигляді перемоги. 6-го січня свій 48-й день народження святкував президент Народної Команди “Пробій” Віталій Шевага. Тож гравці “Пробою” зробили на майданчику Муніципального ФОЦ все, щоб потішити свого керівника яскравим результатом і не стати героями “бородатого” анекдоту про команду і краватку тренеру 🙂 Ми також приєднуємось до вітань і бажаємо Віталію Михайловичу успіхів у всіх починаннях!

Індивідуальна статистика Чемпіонату області (станом на 10.01.2024)*

Кращі бомбардири:
1. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Третяк (“Галія”) – по 7 голів;
2. А. Ковальчук, В. Іваничук (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), Р. Кордоба (“Пробій”) – по 6 голів;
3. С. Димидюк, Т. Овчар (обидва – “Рух-Контиліум Груп”), В. Назарійчук (“Варатик”) – по 5 голів;
4. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”), Я. Сем’янчук (“Галія”), Р. Харук (“Пробій”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 4 голи;
5. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), О. Жуков (“Ураган-2-КФВ”), В. Комуніцький (“Варатик”) – по 3 голи.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 асистів;
2. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 6 асистів;
3. Ю. Іванишин (“Пробій”), Ю. Горбатий (“Рух-Контиліум Груп”) – по 5 асистів;
4. В. Блонський, А. Кукурудз (обидва – “Галія”), Р. Кордоба (“Пробій”) – 4 асисти;
5. І. Головатюк, В. Назарійчук (обидва – “Варатик”), В. Коробка (“Пробій”), Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – по 3 асисти.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 13 (4 голи + 9 асистів);
2. Р. Кордоба (“Пробій”) – 10 (6+4);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 9 (7+2);
4. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 (3+6);
5. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 8 (7+1);
6. В. Назарійчук (“Варатик”) – 8 (5+3).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”) – по 1 автоголу.

*Примітка. Вся індивідуальна статистика наведена з урахуванням зіграного матчу 7-го туру “Фурнітура-Експрес 24” – “Галія” (0:0).

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *