Надійний Зубкевич, граючий помічник Кулик і Кордоба-тренер – символічна збірна 7 туру Чемпіонату області

Футзал

Дублери “Урагану” вриваються у боротьбу за нагороди, дебютні “нулі” і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше у 7 турі Чемпіонату області.

Символічна п’ятірка 7 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Роман ЗУБКЕВИЧ (“Ревера” Івано-Франківськ)
Статистика: 3 матчі (8 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Дуже і дуже нечасто до нашої топ-5 (якщо бути чесними, то такий прецедент був лише раз) потрапляють гравці команди, яка поступилась у звітному турі. Та сьогодні ми не змогли пройти повз воротарський подвиг Романа Зубкевича з франківської “Ревери”. У грі проти лідера чемпіонату “Пробою” Роман здійснив більше півтора десятка (!) сейвів, що, погодьтесь, можна побачити не кожного дня. У трьох пропущених м’ячах “реверівців” його звинуватити аж ніяк не можна і якби не він складно спрогнозувати як завершилась гра для гостей. Тож сьогодні віддаємо Зубкевичу пост №1 у нашій збірній.

Універсали
Артем КЛІМЧУК (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 6 матчів (1 гол, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

Авторами головної несподіванки вихідних стали юні футзалісти “Урагану-2-КФВ”, які зуміли здолати ямницький “Рибак-АСК”. Одним з найкращих на паркеті у складі переможців став Артем Клімчук, що не лише встигав як в обороні, так і в атаці, а й холоднокровно покарав суперників за недбалість при розіграші “п’ятого” та приніс “драконам” важливі три очки.

Назарій САМОЧКО (“Пробій” Городенка)
Статистика: 4 матчі (2 голи, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

У вже згаданому поєдинку “Пробою” та “Ревери” свої лідерські якості продемонстрував універсал господарів Назарій Самочко. Назарію вдавалось відкрити лік голам у зустрічі (читайте – пробити стіну у вигляді Романа Зубкевича) і додати впевненості “пробійцям”, які надалі методично грали по рахунку та довели свою перевагу над опонентами. Окрім того, універсал ще й асистував Харуку, тож, у підсумку, заслужив місце у нашій символічній збірній.

Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 7 матчів (7 голів, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 4

У вівторковому матчі “Фурнітури-Експрес 24” та “Галії” гостям спорткомплексу в Королівці довелось відверто несолодко. Коломияни на правах господарів багато атакували, загострювали, та пробити оборонні редути “галійців” так і не змогли. Відстояти “нулі” “Галії” вдалось в тому числі завдяки чудовим діям Романа Третяка, який вкотре підтвердив статус лідера франківської команди. Роман вчетверте в сезоні увійшов до ТОП-5 і за цим показником наздогнав Андрія Дрекала з “Рибака-АСК”.

Михайло КУЛИК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 4 матчі (2 голи, 1 асист)
Потраплянь у збірну туру: 1

Коломийське дербі між “Вовками” та “Варатиком” вийшло надпринциповим. Ще б пак, адже кожна з команд прагне посісти своє місце під сонцем в історії футзалу Коломийщини. Цілком логічно, що в таких поєдинках перемагає той, в кого більше досвіду. В суботній грі цього самого досвіду виявилось більше у Михайла Кулика з “Вовків” – граючий помічник головного тренера повів за собою підопічних і, оформивши гол+асист, забезпечив команді важливу перемогу в дербі та +2 позиції в турнірній таблиці.

Тренер туру
Роман КОРДОБА (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 6 матчів (4 перемоги, 2 поразки)
Потраплянь у збірну туру: 1

Супердосвідчений Роман Кордоба в поточному сезоні Чемпіонату області приміряв одразу два амплуа – універсала городенківського “Пробою” та головного тренера “Урагану-2-КФВ”. І якщо як гравець Роман потрапляв до наших збірних вже тричі, то у ролі кращого тренера туру він сьогодні дебютує. Ще б пак, адже “ураганівцям” вдалось обіграти одного з претендентів на нагороди “Рибак-АСК” і самим стати… претендентами. Звісно, турнірна дистанція ще дуже довга, та те, що “дракони” боротимуться в кожному матчі з будь-яким суперником вже доконаний факт.


Головні події 7 туру Чемпіонату області

Гол туру
Віталій ТУРЧАНСЬКИЙ (“Рибак-АСК” -> “Ураган-2-КФВ”)

Звітний тур став найменш результативним у поточному розіграші Чемпіонату області. Всього суперники у чотирьох зустрічах забили 11 м’ячів. Та навіть серед такого скромного показника маємо явного фаворита – потужний удар під поперечку від Віталія Турчанського у матчі проти дублерів “Урагану”.


Сейв туру
Богдан КУЗІВ (“Галія” Івано-Франківськ)

Не було явних конкурентів і в переможця номінації “Сейв туру”. Голкіпер “Галії” Богдан Кузів зробив щось неймовірне, за 22 (!) секунди до фінальної сирени потягнувши удар з пенальті у виконанні Ігоря Крамара.


Комбінація туру
Кулик-Нападюк (“Вовки” Коломия)

Двоє виконавців, шість дотиків і один розіграш ауту. Це гравці коломийських “Вовків” Михайло Кулик та Ростислав Нападюк створили справжню футзальну красу, “зметикувавши на двох” при розіграші ауту. Мабуть, зі всіх наших попередніх переможців ця комбінація найяскравіша і буде чи не головним претендентом на звання найкращої у всьому сезоні.


MVP туру
Михайло КУЛИК (“Вовки” Коломия), Назарій САМОЧКО (“Пробій” Городенка) – 2 бали РЕ (1 гол + 1 асист)

Скупа результативність команд стала причиною того, що і наші сьогоднішні MVP показали не менш скромні результати. Універсали Наразій Самочко (“Пробій”) та Михайло Кулик (“Вовки”) ділять почесне звання з двома балами рейтингу ефективності – 1 гол + 1 асист.

Фішка туру
Незамінний Віктор Яневич

Універсал франківської “Ревери”, супердосвідчений Віктор Яневич у звітному турі став автором непересічного досягнення. Знаний на Прикарпатті гравець провів повний матч без змін (!) проти городенківського “Пробою”. Якщо для голкіперів це звична справа, то серед універсалів зіграти всі 30 хвилин від сирени до сирени явище дуже і дуже рідкісне. До того ж, Віктор наприкінці гри ще й відзначився забитим м’ячем у воротах “пробійців” і дещо повернув інтригу у зустрічі.


Цифра туру
2159

Востаннє матч без голів в обласних змаганнях пройшов 11-го лютого 2018-го року – тоді на майданчику Манежу КФВ франківські “Старий Пес” та “Ревера” у рамках 18-го туру Чемпіонату області завершили з “бубликами” на табло. І ось через 5 років, 10 місяців та 30 днів або 2159 днів сумарно цей самий результат повторили коломийська “Фурнітура-Експрес 24” та франківська “Галія”. Що цікаво, сезон 2017/18 був багатим на “нулі” – тижнем раніше, 3-го лютого 2018-го, у Городенці СК “Городенка” та “Трейдзахідбуд” також не змогли підібрати ключів до воріт один одного.

Індивідуальна статистика Чемпіонату області після 7 туру:

Кращі бомбардири:
1. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Третяк (“Галія”), Р. Кордоба (“Пробій”) – по 7 голів;
2. А. Ковальчук, В. Іваничук (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”) – по 6 голів;
3. С. Димидюк, Т. Овчар (обидва – “Рух-Контиліум Груп”), Р. Харук (“Пробій”), В. Назарійчук (“Варатик”) – по 5 голів;
4. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”), Я. Сем’янчук (“Галія”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 4 голи;
5. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), О. Жуков (“Ураган-2-КФВ”), В. Комуніцький, М. Гришук (“Варатик”) – по 3 голи.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 асистів;
2. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 6 асистів;
3. Ю. Іванишин (“Пробій”), Ю. Горбатий (“Рух-Контиліум Груп”) – по 5 асистів;
4. В. Блонський, А. Кукурудз (обидва – “Галія”), Р. Кордоба (“Пробій”), І. Головатюк (“Варатик”) – по 4 асисти;
5. В. Назарійчук (“Варатик”), В. Коробка (“Пробій”), Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”) – по 3 асисти.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 13 (4 голи + 9 асистів);
2. Р. Кордоба (“Пробій”) – 11 (7+4);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 9 (7+2);
4. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 (3+6);
5. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 8 (7+1);
6. В. Назарійчук (“Варатик”) – 8 (5+3).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *