Микола Грицина: “Поки найбільше запам’ятався виїзний матч з ХІТом”

Футзал

Універсал НФК «Ураган» Микола Грицина відповів на декілька питань напередодні 18-го туру Vbet Eкстра-ліги.

– Миколо, вітаю! Попереду передостання гра 2-го кола Vbet Екстра-ліги, якщо підсумувати зіграні матчі від початку сезону, особисто для вас, який запам’ятався найбільше та чим?  

– Вітаю. Можна виокремити декілька матчів, але я зупинюсь на виїзному матчі проти команди «ХІТ», у якому ми двічі поступались у ході матчу, але як то кажуть «на характері» ми перемогли. У результаті, важлива перемога для команди напередодні Нового року.  

– На рахунку у Миколи Грицини зіграних 14 матчів, 10 голів та 4 асисти. Як оціните свою гру та яка мотивація у сезоні?  

– Можливо буду самокритичним, але проміжний результат на оцінку «добре»,  бо відчуваю, що можу краще. Мотивація перемагати в кожному матчі, бажання здобути кубок та виграти чемпіонат України. Проте зараз такі часи, що просто граєш у футзал і вже мотивації має бути достатньо.  

– Зі своїм братом Михайлом у футзал ви граєте вже 11 років пліч-о-пліч. Поза паркетом обговорюєте футзальні теми та чи немає суперечок у вас на майданчику? 

– Дійсно, так склалось у нас, що завжди була можливість грати в одній команді. Щодо обговорення, то різні теми переважають у спілкуванні, у тому числі й футзальні. Звичайно, що суперечки присутні, адже ми різні й погляди на ситуації бувають інші. Часом засильно сперечаємось, але часто вже після того, як “охолонемо”, можемо зідзвонитись і поспілкуватись про суперечливий момент.  

– Звідки у вас любов до футзалу? Чи пробували займатись іншим видом спорту?  

– Любов до футзалу з’явилася не одразу, спочатку це було хобі на зиму, бо починав я свій шлях, як і більшість футзалістів +/- мого віку із занять з футболу. А згодом з кожним кроком, який робив вперед у футзалі, то все менш цікавився футболом, зараз дивлюсь тільки топ матчі у футболі, та й то не завжди.  

– Як проводите свій вільний час поза тренуваннями та іграми?  

– Здебільшого свій вільний час проводжу з сім’єю.  

–  Домашній чи виїзний матч та чому?  

–  Ще до повномасштабного вторгнення — це однозначно були домашні ігри, адже весь зал забитий вболівальниками твоєї команди, які тебе гучно підтримують і змушують йти вперед, а зараз з огляду безпеки, глядачі відсутні, то вже не так атмосферно.  Тішить, що на іграх вдома все-таки присутні наші сім’ї та близькі нам люди, тому — домашні матчі.

– У грі з Кардиналом ви забили свій ювілейний 10-й гол та знаходитесь у п’ятірці кращих бомбардирів Екстра-ліги. Чи часто заглядаєте до турнірної таблиці? Та на скільки важливо для вас забивати у матчах?  

– Кожного тижня дивлюсь у таблицю, після того, як її опублікують на сторінках інстаграму Урагану чи АФУ. Зважаючи на позицію, де я граю у цьому сезоні, то забивати голи й віддавати гольові передачі — це важливо. Але й про оборону також не варто забувати.  

– Якщо з 10 забитих ваших голів у цьогорічному чемпіонаті обрати 5 кращих, то особисто для вас, які саме виділите?  

– Мій ТОП 5: (ХІТ, Енергія, Кардинал-Рівне, МСК «Харків» виїзний матч, МСК «Харків» домашній матч).  

– Що Микола Грицина побажав би собі п’ятнадцятирічному?  

– Думав над цим питанням неодноразово, і кожен раз, коли я хотів би дати собі якусь настанову, то кожна б привела мене в майбутньому до зовсім іншого результату. Можливо, я б порадив собі бути більш відкритим чи розкутим, але це була б вже зовсім інша людина. Я вважаю: що зроблено, те зроблено; що сказано, те сказано — це все досвід, який я б не хотів змінювати, а краще використати у подальшому житті.  

– Як команда готується до 18-го туру чемпіонату?  

– Готуємось за планом який склав тренерський штаб, нічого особливого, черговий тур регулярного чемпіонату. У роздягальні чудова атмосфера, віримо один в одного, підтримуємо та допомагаємо, якщо є необхідність. Налаштовуємось на непростий матч.

Пресслужба НФК “Ураган”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *