Ілля Чугунов: “Маю передматчевий ритуал, але про нього не розповім”

Баскетбол Пряма мова ТОП

Форвард «Прикарпаття-Говерла-КФВ» Ілля Чугунов був одним з ключових гравців під час переможного львівського баблу, за результатами якого франківська команда піднялася на третє місце турнірної таблиці Суперліги.

В інтерв’ю клубній прес-службі гравець поділився враженнями від матчів, розповів про своє відновлення після баблів, а також запросив вболівальників на трибуни під час домашніх поєдинків.

– Ілля, насамперед, поділися враженнями від трьох матчів у Львові?

– Насправді, враження тільки приємні, тому що ми повернулися з результатом – 3:0. Але було дуже важко, адже багато гравців не змогли взяти участі у матчах. Хтось був із травмами, хтось – прихворів. Тож ми вирушили до Львова увісьмох. Це було нелегко. Але вибору в нас не було, тому ми боролися у кожному матчі.

– У львівському баблі довелося працювати на майданчику і за себе, і за товаришів, які захворіли і випали зі складу. Це також додало мотивації?

– Було важко, адже не вистачало хлопців. Тому що їх ігровий час довелося ділити між нами. Але що нам було робити? Такі казуси трапляються іноді, тому з цієї ситуації вийшли гідно.

– Як ти особисто налаштовуєшся на кожен матч? Чи є можливо свій ритуал?

– Звісно ж я на кожен матч налаштовують ментально, фізично. Свій ритуал я нікому не розповідаю, але він в мене є, і не один. Але я ним ділитися не буду. Це моє (посміхається).

– «Говерла» піднялася на третє місце в турнірній таблиці – чи по силах нам буде його втримати?

– Так, ми зараз на третьому місці і це дуже чудово. Нам зараз треба якомога сильніше сконцентруватися на тому, щоб на наступному баблі, якій відбудеться у Черкасах, куди ми поїдемо, зіграти наступні три гри гарно, для того, щоб залишитися на цій позиції і не відпускати її.

– Як відновлюєш сили особисто ти, після виснажливих триденних баблів?

– Як відновлюсь? Я ще досить молода людина, так що мені не потрібно дуже багато часу для того, щоб відновитися, якщо щось болить. Якщо болить – це означає, що ти живий, все добре! Але конкретно що роблю, то це масажі, розтяжки, походи з командою у сауну. Але зараз, дякувати Богу, відновлюватися сильно не треба, тому що організм ще молодий. Він сам з усім справляється.

– Твої побажання вболівальникам команди в 2024 році.

– Нарешті Федерація баскетболу України дозволила вболівальникам приходити на матчі своїх команд, тому я хочу в 2024-му році побажати нашим вболівальникам: приходьте на наші домашні матчі, вболівайте за нас наживо. Адже це так приємно, коли тебе підтримують так багато людей. Це файне відчуття, тому ми вас дуже чекаємо. Дякуємо, що ви пишете коментарі під нашими постами, слідкуйте за нами, ми вас дуже любимо! Бажаємо вам успіхів.

БК “Прикарпаття-Говерла”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *