Забивні Дрекало та Феліпович, тренер-прорив – символічна збірна 9 туру Чемпіонату області

Футзал

Три розгроми, прорив від “Вовків” і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше у 9 турі Чемпіонату області.

Одразу відзначимо, що дата завершального матчу 9-го туру між “Ураганом-2-КФВ” та “Фурнітурою-Експрес 24” поки не відома, тому сформували нашу збірну за підсумками інших трьох поєдинків.

Символічна п’ятірка 9 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Олег ОРИЩУК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 7 матчів (1 гол, 14 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 3

Вдруге поспіль і третє в сезоні місце у воротах збірної займає голкіпер “Вовків” Олег Орищук. Цього разу 36-річний страж воріт став одним з творців перемоги коломиян над “Реверою”, відігравши на “нуль”. До того ж, суботній матч став першим “сухим” для Орищука в поточному розіграші Чемпіонату області.

Універсали
Богдан ДРИГАН (“Пробій” Городенка)
Статистика: 7 матчів (4 голи, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 2

Городенківський “Пробій” у звітному турі “покуражився” у матчі проти “Руху-Контиліум Груп” – 9:0. Одним з найбільш активних у розгромній перемозі “пробійців” в сезоні став Богдан Дриган. В активі універсала один гол та два асисти у матчі проти “рухівців”. Також це друга поява Богдана у нашому ТОП-5.

Андрій ДРЕКАЛО (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 8 матчів (7 голів, 1 асист)
Потраплянь у збірну туру: 5

Вперше за останні чотири тури до збірної увійшли представники ямницького “Рибака-АСК”. Ще б пак, адже команда Івана Скіцка зуміла перервати серію невдач, спочатку здолавши “Яско” у Кубку України (3:2), а згодом і розібравшись з “Варатиком” (9:2) у Чемпіонаті області. Одним з кращих на паркеті став Андрій Дрекало, який оформив хет-трик та з сімома забитими м’ячами увірвався до трійки кращих голеадорів всього сезону.

Владислав ЄМЕЛЬЯНОВ (“Пробій” Городенка)
Статистика: 6 матчів (2 голи, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

Дебютантом збірної у звітному турі став Владислав Ємельянов. У грі проти “Руху-Контиліум Груп” універсал “Пробою” взяв участь у третині забитих м’ячів своєї команди (2 голи + 1 асист) та заслужено дебютує у п’ятірці найкращих.

Владислав ФЕЛІПОВИЧ (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 8 матчів (4 голи, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

Другим дебютантом став ще один автор хет-трику у звітному турі Владислав Феліпович. Універсал “рибаків” протягом тижня підвертив статус лідера команди, забивши переможний м’яч у ворота “Яско” та оформивши хет-трик у матчі з “Варатиком”.

Тренер туру
Любомир КОРНУТА (“Вовки” Коломия)
Статистика: 8 матчів (4 перемоги, 4 нічиї)
Потраплянь у збірну туру: 2

Коли у трьох матчах туру усі три команди святкували розгромні перемоги, на перший план виходить так званий “накопичувальний критерій” – показник результатів команди в попередніх турах. За ним, безсумнівно, пальму першості сьогодні отримує наставник “Вовків” Любомир Корнута. Судіть самі – команда в останніх трьох матчах святкувала три (!) перемоги і піднялась на четверту позицію турнірної таблиці. До того ж, будемо відверті, ми віддаємо своєрідний “боржок”. Минулого туру коломияни стали авторами головної сенсації, здолавши “Рибак-АСК” (4:3), та в номінації “Тренер туру” ми віддали перевагу Тарасу Панчуку з “Пробою” за перемогу в двобою лідерів. Тому сьогодні реабілітовуємось в очах коломийських вболівальників і вдруге в сезоні визнаємо кращим керманича “Вовків”.


Головні події 9 туру Чемпіонату області

Гол туру
Ростислав НАПАДЮК (“Вовки” -> “Ревера”)

Навіть без одного зіграного матчу суперники видали доволі результативний тур – 24 голи у трьох зустрічах. Найкрасивішим сьогодні визнаємо потужний дальній удар Ростислава Нападюка, який підсумував перемогу “Вовків” у матчі проти “Ревери”.


Сейв туру
Роман ЗУБКЕВИЧ (“Ревера” Івано-Франківськ)

У звітній номінації сьогодні перемагає подвійний сейв Романа Зубкевича. Спочатку голкіпер “Ревери” впорався з ударом Арсена Дем’яника, а згодом виграв і ближній бій у Максима Вишиванюка.


Комбінація туру
Харук-Кулик-Габрух (“Вовки” Коломия)

Комбінацію туру сьогодні виконали футзалісти “Вовків”. Це Іван Харук, Михайло Кулик та Ярослав Габрух на трьох розіграли зразкову комбінацію та відкрили лік голам у поєдинку з “Реверою”.


MVP туру
Андрій ДРЕКАЛО (“Рибак-АСК” Ямниця)
 – 4 бали РЕ (3 голи + 1 асист)

Майже у половині м’ячів “Рибака-АСК” взяв участь Андрій Дрекало. Всього в активі молодого універсала хет-трик та віддав один асист. В підсумку, здобув 4 бали рейтингу ефективності і став найкориснішим гравцем в турі.

Асистент туру
Станіслав ЛЕЙБ’ЮК (“Рибак-АСК” Ямниця), Богдан ДРИГАН, Роман КІНДРАТІВ (обидва – “Пробій” Городенка)
 – по 2 асисти

Вдруге поспіль не маємо одноосібного переможця в номінації “Асистент туру”. Цього разу в ній перемагають троє футзалістів, які двічі асистували партнерам по команді. Це новачок “Рибака-АСК” Станіслав Лейб’юк, а також двоє “пробійців” Богдан Дриган та Роман Кіндратів.

Прорив туру
“Вовки” Коломия

Новий Рік коломийські “Вовки” зустріли на восьмій сходинці турнірної таблиці з однією перемогою в активі. Та в січні команду Любомира Корнути “прорвало” – три перемоги у трьох матчах дозволили коломиянам піднятись на четверту (!) сходинку. Тому такий вагомий стрибок заслуговує перемоги в номінації “Прорив туру”.

Індивідуальна статистика Чемпіонату області (станом на 25.01.2024):

Кращі бомбардири:
1. Р. Третяк (“Галія”), Р. Кордоба (“Пробій”) – по 10 голів;
2. А. Ковальчук, Р. Гаврилюк (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), Р. Харук (“Пробій”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 7 голів;
3. В. Іваничук (“Фурнітура-Експрес 24”), В. Назарійчук (“Варатик”) – по 6 голів;
4. С. Димидюк, Т. Овчар (обидва – “Рух-Контиліум Груп”), О. Жуков (“Ураган-2-КФВ”) – по 5 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 асистів;
2. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), В. Блонський (“Галія”), Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – по 6 асистів;
3. Ю. Іванишин, Р. Кордоба (обидва – “Пробій”), Ю. Горбатий (“Рух-Контиліум Груп”), В. Турчанський (“Рибак-АСК”), І. Головатюк (“Варатик”) – по 5 асистів;
4. В. Назарійчук (“Варатик”), А. Кукурудз (“Галія”) – по 4 асисти.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 15 (10 голів + 5 асистів);
2. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 13 (4+9);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 12 (10+2);
4. В. Назарійчук (“Варатик”) – 10 (6+4);
5. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 (7+2);
6. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 (3+6);
7. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 8 (7+1);
8. В. Блонський (“Галія”) – 8 (2+6).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *