Голеадор Третяк, “чужий серед своїх” Орищук і тренер Корнута – символічна збірна 13 туру Чемпіонату області

Футзал

Шалений матч у Городенці, Третяк перервав гольову “засуху” і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше в 13 турі Чемпіонату області.

Символічна збірна 13 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Олег ОРИЩУК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 11 матчів (1 гол, 23 пропущені м’ячі)
Потраплянь у збірну туру: 4

Для городенківських вболівальників голкіпер Олег Орищук є відвертом своїм – уродженець Городенківщини був одним з творців головних перемог місцевого футзалу. Свого часу голкіпер захищав ворота “золотого” складу СК “Городенка”, який здобував золотий дубль в обласних змаганнях та перемагав у Другій лізі Чемпіонату України. Тож повернення на рідний паркет вже у статусі гравця “Вовків” виявилось доволі яскравим – надійна гра на останньому рубежі допомогла коломиянам перервати переможну серію господарів, яка налічувала феноменальних дев’ять поєдинків. Справедливо, що саме “чужий серед своїх” Орищук вчетверте в сезоні займає місце у воротах збірної туру.

Універсали
Владислав ФЕЛІПОВИЧ (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 12 матчів (8 голів, 6 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Кращий голеадор минулого сезону Владислав Феліпович потрохи наближається до найвлучніших гравців і цьогоріч. У матчі проти “Руху-Контиліум Груп” універсал “рибаків” двічі вразив ворота суперників і піднявся до ТОП-5 рейтингу бомбардирів.

Роман КОРДОБА (“Пробій” Городенка)
Статистика: 10 матчі (16 голів, 7 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 6

У безсумнівно центральній грі 13-го туру яскраво проявив себе і Роман Кордоба. Супердосвідчений універсал оформив дубль у воротах Орищука, втім, цього виявилось замало для підсумкової перемоги. В поточному сезоні це шостий “виклик” 40-річного гравця до числа найкращих в турі.

Володимир ІВАНИЧУК (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика: 11 матчів (8 голів, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 2

Перемога на класі – саме так можна охарактеризувати вчорашній матч “Фурнітури-Експрес 24” та “Ревери”. Ще б пак, адже господарі впевнено розібрались із суперниками – 5:0. Найбільш помітним у складі переможців був Володимир Іваничук, в активі якого два бали рейтингу ефективності – 1 гол та 1 асист.

Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 12 матчів (14 голів, 3 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 6

Нарешті перервав свою “суху” серію, яка налічувала три матчі, один з кращих голеадорів сезону Роман Третяк. У грі проти “Варатика” бажання “наколотити” голів в універсала було хоч відбавляй, тож не дивно, що коломияни тричі постраждали від влучних ударів “галійця”. Разом з тим, Роман оформив свій третій (!) хет-трик у сезоні і за цим показником він є беззаперечним лідером.

Тренер туру
Любомир КОРНУТА (“Вовки” Коломия)
Статистика: 13 матчів (7 перемог, 1 нічия, 5 поразок)
Потраплянь у збірну туру: 3

Будь-яка серія має здатність завершуватись. І саме той, хто її завершив і отримує головну почесть. Сьогодні це керманич “Вовків” Любомир Корнута. У поєдинку 13-го туру коломияни перервали дев’ятиматчеву переможну серію “пробійців”, зробивши те, що нікому поки що не вдавалось – відігратись з 0:2 у двобої з лідером Чемпіонату. Шалене налаштування на гру та дисципліна стали запорукою успіху і дозволили “Вовкам” залишитись у гонці за срібні нагороди.


Головні події 13 туру Чемпіонату області

Гол туру
Микола КОВЦУН (“Фурнітура-Експрес 24” -> “Ревера”)

Безсумнівно найкращий м’яч туру забив Микола Ковцун – протягнув “круглого” від свого карного та невідпорно пробив у верхню “дев’ятку” воріт “Ревери”.


Сейв туру
Олег ОРИЩУК (“Вовки” Коломия)

Найбільш важливим у всьому турі став подвійний сейв Олега Орищука на останніх секундах матчу в Городенці, коли голкіперу вдалось впоратись з ударом Самочка та зняти “круглого” з голови Борисевича.


Комбінація туру
Флейчук-Головатюк-Харабарук-Флейчук
(“Варатик” Коломия)

Юні гравці “Варатика” продемонстрували, як можна закрутити голову досвідченим суперникам – чудова чотириходівка, яку розпочав і завершив Олександр Флейчук сьогодні стає найяскравішою у турі.


MVP туру
Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
 – 3 бали РЕ (3 голи)

Універсал “Галії” Роман Третяк увірвався у звітний тур не лише хет-триком, а й званням найкориснішого з трьома балами рейтингу ефективності в активі.

Матч туру
“Пробій” Городенка – “Вовки” Вовки

Центральний матч туру виправдав свій статус – багато боротьби, емоцій і дуже цікава за змістом гра з обох боків. Втім, заглиблюватись не будемо, просто продублююємо рішення КДК ІФАФ, де фігурує цей матч, а також відзначимо, що НК “Пробій” готує апеляцію на дане рішення. Засідання Апеляційного комітету ІФАФ повинне відбутись сьогодні-завтра і з його рішенням обов’язково познайомимо вас на нашому сайті.

“Олів’є Жиру” туру
Василь БЛАЩУК (“Рух-Контиліум Груп” Івано-Франківськ)

Традиційно у цій номінації відзначаємо тих, хто є воротарем не за амплуа, а за покликанням. Сьогодні свій голкіперський талант демонструє “фурнітурівець” Василь Блащук.


Індивідуальна статистика Чемпіонату області (станом на 21.02.2024):

Кращі бомбардири:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 16 голів;
2. Р. Третяк (“Галія”) – 14 голів;
3. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 10 голів;
4. А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – 9 голів;
5. Р. Гаврилюк, В. Іваничук (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), Р. Харук (“Пробій”), В. Феліпович (“Рибак-АСК”), Р. Нападюк (“Вовки”) – по 8 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 14 асистів;
2. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 10 асистів;
3. В. Блонський (“Галія”) – 8 асистів;
4. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Кіндратів, Р. Кордоба (обидва – “Пробій”) – по 7 асистів;
5. Ю. Горбатий, В. Феліпович, В. Турчанський (всі – “Рибак-АСК”), Ю. Іванишин (“Пробій”) – по 6 асистів.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 23 (16 голів + 7 асистів);
2. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 21 (7+14);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 17 (14+3);
4. В. Феліпович (“Рибак-АСК”) – 14 (8+6);
5. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 14 (7+7);
6. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 13 (3+10);
7. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 12 (10+2);
8. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 12 (8+4);
9. В. Блонський (“Галія”) – 12 (4+8);
10. А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – 11 (9+2);
11. Ю. Горбатий (“Рибак-АСК”) – 11 (5+6);
12. Р. Кіндратів (“Пробій”) – 11 (4+7).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”), Я. Василишин (“Рух-Контиліум Груп”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *