Тріо дебютантів, впевнений Кучера і автор дублів Харук – символічна збірна 17 туру Чемпіонату області

ТОП Футзал

“Фурнітура-Експрес 24” вибула із медальної гонки, “Галія” завершила сезон і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше в 17 турі Чемпіонату області.

Символічна збірна 17 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Василь КУЧЕРА (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 13 матчів (3 матчі на “нуль”, 19 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Ямницький “Рибак-АСК” у сьогоднішній збірній має найбільше представництво. Ще б пак, адже команді вдалось перемогти прямого конкурента у боротьбі за “срібло”. Не останню роль у перемозі “рибаків” відіграв гокліпер Василь Кучера. Страж воріт ямничан мав багацько роботи і його сейви дозволили ямничанам здобути надважливі три очки.

Універсали
Олег КРИВКО (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 15 матчів (6 голів, 6 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Збірна 17-го туру багата і на дебютантів. Серед новачків нашого ТОП-5 є універсал “драконів” Олег Кривко. У матчі проти “Ревери” 17-річний футзаліст взяв участь у половині м’ячів своєї команди, відзначившись дублем та одного разу асистував партнеру по команді. Таким чином, Кривко вперше потрапляє до збірної туру.

Роман ПЕТРОВСЬКИЙ (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 12 матчів (1 гол, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

Подвійним дебютантом вихідних став Роман Петровський. Універсал “Рибака-АСК” у грі проти “Вовків” забив свій дебютний м’яч в сезоні, але який – саме його влучний удар приніс три очки команді Івана Скіцка. Також сьогодні Роман дебютує у якості учасника п’ятірки кращих в турі.

Руслан ХАРУК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 12 матчів (12 голів, 4 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 3

Універсал “Пробою” Руслан Харук знову відзначився дублем! Цього разу від двох влучних ударів 24-річного футзаліста постраждала “Фурніутра-Експрес 24”. Додамо сюди ще один асист і Харук з трьома балами рейтингу ефективності вдруге поспіль потрапляє до збірної туру. Разом з тим, Руслан увірвався в трійку кращих голеадорів чемпіонату – 12 голів у 12 зіграних зустрічах.

Роман ГОРБАТИЙ (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 16 матчів (8 голів, 3 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

Третім дебютантом збірної став Роман Горбатий з “Галії”. Протягом всього сезону Горбатий-молодший був одним з лідерів “галійців”, а в заключному матчі команди проявив свої лідерські якості – два голи та один асист забезпечили Роману дебют у символічній збірній.

Тренер туру
Іван СКІЦКО (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 14 матчів (8 перемог, 2 нічиї, 4 поразки)
Потраплянь у збірну туру: 2

Переможцем сьогоднішньої номінації “Тренер туру” стає Іван Скіцко. Протягом останніх двох матчів “Рибак-АСК” під керівництвом Івана Васильовича зумів обіграти прямих конкурентів у боротьбі за “срібло” – спочатку здолав “Ураган-2-КФВ” (3:0), а минулих вихідних завдав поразки “Вовкам” (1:0). Тож саме завдяки звитягам над конкурентами наставник “рибаків” вдруге в сезоні перемагає в номінації “Тренер туру”.


Головні події 17 туру Чемпіонату області

Гол туру
Володимир ГОРИНЬ (“Галія” -> “Рух-Контиліум Груп”)

Найяскравішим взяттям воріт у турі став влучний удар Володимира Гориня у ворота “Руху-Контиліум Груп”. Універсал “Галії” отримав передачу від голкіпера і потужно пробив у самісіньку дев’ятку.


Сейв туру
Роман ЗУБКЕВИЧ (“Ревера” Івано-Франківськ)

А от серед всіх порятунків воріт у турі відзначимо сейв Романа Зубкевича з “Ревери”, який не зрозуміло як “склався” після удару “ураганівця” Артема Клімчука.


Комбінація туру
Савич-Клімчук-Кривко (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)

Молоді “ураганівці” продемонстрували як потрібно витискати максимум із звичайного ауту – Ярослав Савич розпочав, Артем Клімчук дотепно асистував, а Олег Кривко потужно завершив яскраву комбінацію.


MVP туру
Руслан ХАРУК (“Пробій” Городенка), Роман ГОРБАТИЙ (“Галія” Івано-Франківськ), Олег КРИВКО
 (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ) – 3 бали РЕ (2 голи + 1 асист)

Одразу троє футзалістів сьогодні стають переможцями в номінації MVP туру. Руслан Харук з “Пробою”, “ураганівець” Олег Кривко та Роман Горбатий із “Галії” набрали по три бали рейтингу ефективності – 2 голи + 1 асист.

Асистент туру
Владислав БЛОНСЬКИЙ (“Галія” Івано-Франківськ), Ігор КРАМАР (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия), Артем КЛІМЧУК (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
 – по 2 асисти

“Тріумвірат” сьогодні і в номінації “Асистент туру” – Владислав Блонський (“Галія”), Ігор Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) та Артем Клімчук (“Ураган-2-КФВ”) віддали по два асисти своїм партнерам.

Фінішери туру
“Галія” Івано-Франківськ

Франківська “Галія” стала першою командою, яка завершила футзальний сезон. В активі “галійців” 30 набраних очок і другу сходинка таблиці станом на сьогодні. Тож протягом двох наступних ігрових днів (6-го та 10-го березня) франківські футзалісти очікуватимуть на результати суперників і вболіватимуть за осічки найближчих переслідувачів.

“Вибування” туру
“Фурнітура-Експрес 24” Коломия

За підсумками матчів 17-го туру визначилась перша команда, яка вибула із шаленої боротьби за нагороди. Першим невдахою “медальних” перегонів стала “Фурнітура-Експрес 24”. На жаль, за два ігрові дні до фінішу коломияни вже не зможуть піднятись вище четвертої сходинки таблиці. Навіть за умови двох перемог в заключних матчах. Тож фіксуємо, що боротьбу за два комплекти нагород продовжать “Галія”, “Ураган-2-КФВ”, “Рибак-АСК” та “Вовки”.

Індивідуальна статистика Чемпіонату області (станом на 05.03.2024):

Кращі бомбардири:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 17 голів;
2. Р. Третяк (“Галія”) – 16 голів;
3. Р. Харук (“Пробій”) – 12 голів;
4. А. Ковальчук, Р. Гаврилюк (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), В. Феліпович (“Рибак-АСК”) – по 10 голів;
5. А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – 9 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 17 асистів;
2. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 12 асистів;
3. В. Блонський (“Галія”) – 10 асистів;
4. Р. Кіндратів, Р. Кордоба (обидва – “Пробій”), В. Турчанський (“Рибак-АСК”) – по 8 асистів;
5. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), А. Клімчук (“Ураган-2-КФВ”) – по 7 асистів.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 25 (17 голів + 8 асистів);
2. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 25 (8+17);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 22 (16+6);
4. В. Блонський (“Галія”) – 17 (7+10);
5. Р. Харук (“Пробій”) – 16 (12+4);
6. В. Феліпович (“Рибак-АСК”) – 16 (10+6);
7. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 16 (4+12);
8. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 15 (10+5);
9. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 15 (8+7);
10. А. Клімчук (“Ураган-2-КФВ”) – 14 (7+7).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”), Я. Василишин (“Рух-Контиліум Груп”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *